CHP Giresun Milletvekili Bektaşoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Giresun Milletvekili Bektaşoğlu Açıklaması

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, "Türkiye'de, bir ilçe il olacaksa, bunu en fazla hakkeden ilçelerimizden biri Şebinkarahisar." dedi.

18.08.2016 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, " Türkiye'de, bir ilçe il olacaksa, bunu en fazla hakkeden ilçelerimizden biri Şebinkarahisar." dedi.

Bektaşoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, dün akşam Van, bugün Elazığ ve Şemdinli'deki terör saldırılarında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara da geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Statüsü değiştirilerek 1933 yılında ilçe yapılan Şebinkarahisar'ın 83 yıldır il olma mücadelesine destek vererek, bir hakkın iadesini sağlamak istediklerini belirten Bektaşoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Kelkit Vadisi olarak bilinen Giresun, Gümüşhane ve Sivas illerinin sınırları içinde ve birbirlerine yakın mesafelerde bulunan belde ve ilçelerin, idari bütünlük arz edecek şekilde birleştirilerek Şebinkarahisar adı altında bir il olmasını içeren kanun teklifini, diğer milletvekili arkadaşlarımızın da katkılarıyla sunduk."

Bektaşoğlu, Cizre ve Yüksekova'nın il olmasına itirazlarının bulunmadığını dile getirerek, "Türkiye'de bir ilçe il olacaksa bunu en fazla hak eden ilçelerimizden biri Şebinkarahisar." diye konuştu.

TBMM Başkanlığına sundukları kanun teklifi ile Şebinkarahisar'ın ilçe olması gerektiğini gerekçeleriyle anlattıklarını söyleyen Bektaşoğlu, "Şebinkarahisar ilçesi bunu fazlasıyla hakkediyor. İlçemizin ismi iki güzel, iki büyük insan tarafından verilmiş. Biri Fatih Sultan Mehmet, bir diğeri de Mustafa Kemal Atatürk." ifadesini kullandı.

Bektaşoğlu, Fatih Sultan Mehmet'in 1473 yılında Otlukbeli Savaşı'nı kazandıktan sonra Şebinkarahisar'da misafir edildiğini söyleyerek, bu ziyaretin nişanesi Fatih Camisi'nin hala hizmette olduğunu anımsattı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün gerçekleştirdiği ziyarette ilçeyi çok beğendiğini anlatan Bektaşoğlu, buranın adını Şebinkarahisar olarak verdiğini ifade etti.

Bektaşoğlu, Şebinkarahisar'ın il yapılması için bütün altyapının hazırlandığını ve il olma potansiyelinin bulunduğunu vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Giresun Milletvekili Bektaşoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement