CHP Grup Başkan Vekili Özel'den 'İttifak' Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkan Vekili Özel'den 'İttifak' Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Özgür Özel, "Biz partilerle ittifak yapmayız, yapmayacağız, ihtiyacı olanlar yapsın, ihtiyacı olanlar yapmaya başladılar.

17.11.2017 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Özgür Özel, "Biz partilerle ittifak yapmayız, yapmayacağız, ihtiyacı olanlar yapsın, ihtiyacı olanlar yapmaya başladılar. Ama bir ittifak olacak. 16 Nisan'daki ittifak gitgide genişliyor" dedi.

CHP Grup başkan Vekili Özel, TBMM'de basın açıklaması yaptı. Özel, Ali Tatar'ın annesi Satı Tatar'ın cenazesine katıldıklarını belirterek, "Satı ananın oğluna bunları yaşatanlar, Yarbay Ali Tatar'ın intiharına sebebiyet veren, yeniden tutuklama kararı çıkaran savcı bylockçu ihraç oldu, yargılanıyor. Bunların hesabının sorulacağına dair söz vermiştik. Bunların bir kısmı şu anda yargı karşısında hesap veriyor. Fetullahçı çete bunu veriyor" şeklinde konuştu.

Özel şunları kaydetti:

"Biz partilerle ittifak yapmayız, yapmayacağız, ihtiyacı olanlar yapsın, ihtiyacı olanlar yapmaya başladılar. Ama bir ittifak olacak. 16 Nisan'daki ittifak gitgide genişliyor. Adalet yürüyüşünde nasıl yüzde 70'i bulduysa, 16 Nisan'daki yüzde 50 biz gerçek Atatürkçülerle, cumhuriyetçilerle, vatanseverlerle, ülkesini sevenlerle, Atatürk milliyetçileriyle, Türkiye'yi tek adam rejimine teslim etmek istemeyen, anaların gözyaşı olmasın isteyenlerle, terörün bitmesini isteyen herkesle ittifak kuracağız. İttifakımız partilerle değil, halkın kendisiyle olacak. Atatürk sevgisi, Atatürkçülük çok anlatacak şey var. Gerçek anlamda demokrasi, cumhuriyetçilik, laiklik ile birlikte yorumlanmadan kimse Atatürkçü olmaz."

NATO tatbikatında Atatürk'ün ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef gösterilmesine ilişkin olarak Özel, "Hem Atatürk açısından hem Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı açısından kabul edilebilir değildir. Bu konuda Türkiye en sert cevabı vermelidir. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi'nin duruşu da, tavrı da bu ayıbın telafi edilmesi, özür dilenmesi ve bu suçu işleyenlerin kendi ülkelerinde ve dünya kamuoyunda cezalandırılması ile affedebiliriz" ifadelerini kullandı.

Zarrab dosyasına ilişkin olarak ise Özel, siyasi bedel ödenmesi gerektiğini ve Zarrab'ın itirafçı olacağını öne sürdü.

Özel, Bülent Arınç'ın tweetleriyle ilgili olarak ise önce geçmişte söyledikleriyle yüzleşmesi gerektiğini ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkan Vekili Özel'den 'İttifak' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement