CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "(Kudüs) Hükümet Orta Yere Somut ve Tutarlı Çaba Koymak... - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "(Kudüs) Hükümet Orta Yere Somut ve Tutarlı Çaba Koymak...

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "(Kudüs) Hükümet orta yere somut ve tutarlı çaba koymak zorundadır.

11.12.2017 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "(Kudüs) Hükümet orta yere somut ve tutarlı çaba koymak zorundadır. Bu konuda her türlü destek ve katkıya hazırız"

"Devleti siper alarak yapılan tehdide pabuç bırakacak değiliz. Ama bunu yaparken devletle kavga etmeyeceğiz"

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay, Kudüs konusunda, "Hükümet orta yere somut ve tutarlı çaba koymak zorundadır. Bu konuda her türlü destek ve katkıya hazırız" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Altay, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Altay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki tartışmaya değinerek, "İçişleri Bakanlığı hukuksal meşruiyetini yitirmiştir. Bakan hukuk dışına çıkmıştır. Elbette Sayın Genel Başkanımız kendisiyle ilgili dava açtı bu hukuki yolu. Ahlaki boyutunu halkımıza bırakıyoruz. Siyasette sert eleştiri, hatta bir parça yaralayıcı sözler olur ama siyasette haksızlık, küstahlık, densizlik, edepsizlik olmaz. Devletin bir Bakanı'nın o Bakanlığın imtiyazımla densizlik yapması demokrasilerde kabul edilebilir değildir. Devleti siper alarak yapılan tehdide pabuç bırakacak değiliz. Ama bunu yaparken devletle kavga etmeyeceğiz. Onlar devleti önlerine siper alarak bize attıkları her kurşuna karşı demokrasiye, her şeye rağmen çürümüş olsa bile yargıya güveneceğiz" ifadelerini kullandı.

Altay şunları kaydetti:

"Türkçe cevap vermeyi kendime zul sayıyorum. O yüzden Fransızca bir söz söylemek istiyorum. Pişman olduğuna eminim. Siyasette bu tarz bu kadar tehdit şantaj kaba hakaret içeren hadsiz ifadeleri kullananlara şöyle bir terimle tanımlarız. Diare de la bouche(ağız ishali)."

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin iki ay süreyle açığa alınmasına ilişkin Altay, "Ataşehir Belediyemizin Sayın Başkanı İlgezdi'nin iki aylığına uzaklaştırılması bir hukuk skandalıdır. Hukuk fakültesi birinci sınıf öğrencileri bilir. Soruşturma aşamasında delil karartılabilir. Ama mahkeme aşamasında karartılamaz. Bu sudan gerekçelerle iki aylığına da olsa görevden uzaklaştırmak CHP'ye yönelik kin ve intikam projesidir. İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından hakkında takipsizlik verilmiş müfettişler soruşturma iznine konu bir durum tespit edememiş. Beraat etmiş. Bunların hepsini toplayıp bir gerekçe yaparak Belediye Başkan'ını görevden uzaklaştırıyorlar. Ataşehir Belediyesi'nde Belediye Başkanı'ndan çok savcılar, müfettişler oturdu bir buçuk yıldır. Hiçbir sonuç çıkaramadılar" şeklinde konuştu.

Kudüs konusunda Altay, "Hükümet orta yere somut ve tutarlı çaba koymak zorundadır. Bu konuda her türlü destek ve katkıya hazırız" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "(Kudüs) Hükümet Orta Yere Somut ve Tutarlı Çaba Koymak...
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, '(Kudüs) Hükümet Orta Yere Somut ve Tutarlı Çaba Koymak... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement