CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Meclisimiz bu olağanüstü dönemde, serinkanlı bir değerlendirme yaparak ülkemizin içinde bulunduğu ve terörün yarattığı güvensizlik ortamını bertaraf edecek bir birlikteliği sergilemek durumundadır.

28.07.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Meclisimiz bu olağanüstü dönemde, serinkanlı bir değerlendirme yaparak ülkemizin içinde bulunduğu ve terörün yarattığı güvensizlik ortamını bertaraf edecek bir birlikteliği sergilemek durumundadır. Hiçbir parti diğerine kızarak bu konumundan uzaklaşamaz" dedi.

Gök, TBMM'de basın mensuplarıyla sohbet toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin kötü günlerden geçtiğini vurgulayan Gök, 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi'nde tek başına iktidar seçeneğinin oluşmamasının ardından başlayan süreçte, geçici hükümetin ülkeyi sıkıntıya sokacak kritik kararlar almaya devam ettiğini savundu.

Ülkenin huzur ortamından uzaklaştığını, bu sürecin geleceğinin ise önceden belli olduğunu ileri süren Gök, CHP olarak her türlü teröre karşı durarak, ülkede huzur ve güven ortamının yeniden sağlanması için çaba harcadıklarını söyledi.

Hükümetin özellikle Suriye'de iç çatışmanın tarafı konumuna geldiğini iddia eden Gök, bu konuya ilişkin geçmişte yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığını belirtti.

CHP olarak dış politikaya ilişkin eleştirilerini hatırlatan ve haklı çıkmanın üzüntüsü içinde olduklarını kaydeden Gök, "Biz bugünü 3, 4 yıl öncesinden gördük. Ülkemizin güneyinde Türkiye ile Suriye'nin sınır olduğu bölgelerde IŞİD terör örgütünün bir gün silahlarını Türkiye'ye çevireceğini bir çok defalar ifade ettik. Bu konuda pek çok araştırma önergesi, soru önergesi verdik. Dinlemediler. Türkiye'deki IŞİD gerçeğini görmezden geldiler" diye konuştu.

-"Biz IŞİD'i anlattık ama Başbakan IŞİD'i işitmedi"

İktidarın olaya yanlış bakış açısı ile yaklaştığını ifade eden Gök,  şöyle devam etti:

"IŞİD'in artık, Türkiye'yi resmen bir cehenneme çevirecek hazırlıklar içinde olduğu ve pek çok masum insanımızın hayatına kast edeceği bir ortam içine girdiği açıkça ortaya çıkmıştır. Şimdi hükümet telaş içinde IŞİD'e karşı ne yapılacağını düşünüyor. Başbakan dün açıklama yaptı, 'sınırımızda IŞİD'e izin vermeyeceğiz' dedi. Sayın Başbakan günaydın. IŞİD gerçeğini siz sadece Suriye sınırında arıyorsanız, yanılıyorsunuz. IŞİD gerçeği Türkiye'nin içerisindedir. Konya'da, Hacı Bayram Camisi civarında, Sincan'da pek çok Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı IŞİD'e katılmak için giderken seyirci kaldınız. Siz IŞİD gerçeğini sadece sınırımızda aramayın. IŞİD gerçeği sarayın sınırında. Sincan'da başkentin göbeğinde var. Kaçak sarayın bitişiğindeki Sincan İlçemizde neredeyse Suriye'deki IŞİD'cilere katılmak için taksi dolmuş seferleri yapılıyor. Biz IŞİD'i anlattık ama Başbakan IŞİD'i işitmedi."

-"Siz bu gözaltına alınanları beş dakikada mı saptadınız?"

Çözüm Süreci'ne ilişkin de CHP'nin haklı tespitler yaptığını, Kürt sorununun AK Parti iktidarının konjonktüre göre değişen siyasal tercihleri doğrultusunda değil, Meclis ortamında çözülebileceğini söylediğini dile getiren Gök, dikkate alınmayan uyarıları sonrasında bugün gelinen noktayı ibretle izlediklerini söyledi.

Gök, "Ne oluyor bize? Nereye gidiyoruz? Bu olayların sorumlusu kimdir? Hükümet birden bire düğmeye basma ihtiyacı hissetti. Yaptığı operasyonlarda gözaltılara başladı. O zaman sormak durumundayız, siz bu gözaltına alınanları beş dakikada mı saptadınız? Bunları daha önceden bilmiyor muydunuz? Biliyorsanız neden daha önce harekete geçmediniz? Türkiye'de bu terör dalgasının yayılmasına niçin fırsat tanıdınız? Hükümet bu sorulardan kaçamaz" dedi.

Herkesin soğukkanlı olmasına ve Meclis'in duruma el koymasına ihtiyaç olduğunu kaydeden Gök, geçici hükümetin bu sorunu aşamayacağının ortada olduğunu belirtti.

-"MHP'nin kendi takdiridir"

Meclis'in CHP'nin çağrısı üzerine yarın olağanüstü toplanacağını hatırlatan Gök, "Meclisimiz bu olağanüstü dönemde, serinkanlı bir değerlendirme yaparak ülkemizin içinde bulunduğu ve terörün yarattığı güvensizlik ortamını bertaraf edecek bir birlikteliği sergilemek durumundadır. Hiçbir parti diğerine kızarak bu konumundan uzaklaşamaz. O nedenle yarın yapacağımız görüşmelerde umut ediyor ve diliyorum ki bütün partiler CHP'nin bu pozitif ve barışa evrilmiş çağrısına katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gök, MHP'nin Genel Kurul'un olağanüstü toplantısına katılacağını ancak araştırma komisyonu kurulmasına karşı olduğunu açıkladığının ifade edilmesi üzerine, "Kendi takdirleridir. Ben, MHP'nin tavrı konusunda beyanda bulunmak istemem ama bizim çağrımız çok açıktır, gelin soruna parlamento olarak el koyalım" karşılığını verdi.

Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yaptığı açıklamalarla ilgili soruyu yanıtlarken de, "Cumhurbaşkanı'nın Meclis'in iradesine ipotek koymaya hakkı yoktur. Cumhurbaşkanı, 7 Haziran seçiminden sonra kendi anayasal sınırları içinde davranmak durumundadır. Bizim dokunulmazlık konusunda söylediğimiz çok nettir; dokunulmazlıkların sadece kürsü dokunulmazlığından ibaret sayılması yönünde CHP'nin mevcut görüşü ortadadır. Bu ayrıca bir tehdit konusu da olmamalıdır. Hele Cumhurbaşkanı buna hiç müdahil olmamalıdır" ifadelerini kullandı.

CHP'ye Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül başkanlığındaki heyetin verdiği brifingle ilgili sorular üzerine Gök, bilgilendirmenin yapılmasında geç kalındığını, önemli meselelerle iktidarın ve bürokrasinin muhalefeti her zaman bilgilendirmesi gerektiğini vurguladı.

"HDP'nin terörle arasına mesafe koymadığı yönünde tartışmalar var. Sizin değerlendirmeniz nedir?" sorusuna da Gök, "Bu hukukun cevaplandıracağı bir sorudur. Biz, TBMM'de halktan oy alan partilerin meşru zeminde siyaset yapmasından yanayız. Parlamento dışına kimseyi itmemeliyiz. Ama bütün partiler de teröre karşı durduklarını çok net bir şekilde ifade etmelidir" yanıtını verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement