CHP Grup Başkanvekili İnce Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Grup Başkanvekili İnce Açıklaması

"Sıfır sorun politikasından değerli yalnızlık politikasına geçen Dışişleri Bakanı’nı uyarıyorum, Türkiye’yi savaşın üssü yapmayın. Sadece TSK'nin yurt dışına gönderilmesine ilişkin olan tezkere ile Meclis'in size verdiği yetkiyi aşmayın"

28.08.2013 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Suriye'ye olası müdahaleye ilişkin, "Sıfır sorun politikasından değerli yalnızlık politikasına geçen Dışişleri Bakanı'nı uyarıyorum, Türkiye'yi savaşın üssü yapmayın, sadece TSK'nin yurt dışına gönderilmesine ilişkin olan tezkere ile Meclis'in size verdiği yetkiyi aşmayın" dedi.

İnce, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'ye,  Başbakan'ın ifadesiyle, "binlerce kilometre öteden gelip, Ortadoğu coğrafyasına müdahale edip, cetvelle sınır çizenler, bu coğrafyanın hem kanını hem petrolünü içenler" tarafından  BM Güvenlik Konseyi kararı olmadan ve BM uzmanlarının kimyasal silah saldırısı ile ilgili incelemeleri bitmeden bir müdahale yapılacağının ifade edildiğini belirtti.

Bu müdahalenin gerekçesinin kimyasal silah kullanılması olarak açıklandığını vurgulayan İnce, 2003'te 1.5 milyon insanın öldüğü Irak'a müdahale öncesinde söylenen gerekçe ile bugün söylenen gerekçenin aynı olduğunu belirtti. İnce, "Irak'ta kimyasal silah bulunamadı, hatta ABD'li yetkililer özür dilediler, ama Irak kan gölüne döndü, gözyaşı dinmedi" dedi.

Aynı coğrafyada bu kez hedefin Suriye ve gerekçenin aynı olduğuna dikkati çeken İnce, "Türkiye ise bu müdahaleden en fazla zarar görecek ülkelerin başında gelmesine rağmen kendi ideolojilerine göre dış politikamızı yönlendiren, maceraperest yöneticileri tarafından koşar adım savaşa sürüklenmektedir. Türkiye'yi bu kanlı, bu gözyaşı dinmeyen Ortadoğu bataklığına sürükleyen AKP Hükümetinin sorumluluğu ve vebali büyüktür" görüşünü savundu.

Kimyasal silah kullanımının bir insanlık suçu olduğunu, Birleşmiş Milletler uzmanlarının çalışması tamamlanmadan ve kimyasal silah kullanılmışsa kimin kullandığı net olarak ortaya çıkmadan yeni kan ve gözyaşına neden olunmaması gerektiğini belirten İnce, şu ifadeleri kullandı:

"Kimse bizi insani değerler diyerek kandırmaya çalışmasın, bu insanlık değildir. İnsanlık olmadığını bölgemizde hemen yanı başımızda Irak'ta yaşadık, gördük. Mısır'da darbeyi destekleyenlerle AKP aynı safta bu coğrafyada yeni savaşların peşindedir. Başbakan'ın Musa gelir diye beklediği Musa meğer 'USA' imiş.

Başbakan ve stratejik çukurda debelenen, sıfır sorun politikasından değerli yalnızlık politikasına geçen Dışişleri Bakanı'nı uyarıyorum, Türkiye'yi savaşın üssü yapmayın, başka ülke askerlerinin Türkiye'de konuşlanmasına izin vermeyen, sadece Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt dışına gönderilmesine ilişkin olan tezkere ile Meclisin size verdiği yetkiyi aşmayın, Türkiye'yi telafisi mümkün olmayan zararlara sürüklemeyin, Suriye konusunda sizden yardım talep eden ülke veya ülkelerin yardım taleplerini değil, Türkiye'nin çıkarlarını gözetin." - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Grup Başkanvekili İnce Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement