CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın CHP'nin ismiyle ilgili yakışıksız bir benzetme yaptığını savunarak, "Turan'ı, CHP'den ve Atatürk'ün manevi şahsiyetinden özür dilemeye davet ediyoruz.

29.01.2018 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın CHP'nin ismiyle ilgili yakışıksız bir benzetme yaptığını savunarak, "Turan'ı, CHP'den ve Atatürk'ün manevi şahsiyetinden özür dilemeye davet ediyoruz." dedi.

Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Meclisin Zeytin Dalı Harekatı'ndan 1,5 gün önce tatile girdiğini anımsattı. Meclisin kapatılmasının büyük ayıp olduğunu savunan Özel, Afrin harekatının başlayacağını birilerinin bildiğini ancak muhalefet partilerinin ve Meclisin bunu bilmediğini, tatile sokulduğunu öne sürdü. Özel, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin yarın TBMM Genel Kurulunu bilgilendirmesinin de önemli olduğunu bildirdi.

Özel, CHP'nin, ısrarla üzerinde durduğu KHK'lerin, anayasaya uygun olarak Mecliste gündemin ilk sıralarına alınıp öncelikle görüşülmesi talebine bu haftadan itibaren iktidarın gerekli hassasiyeti göstermeye başlanacağının söylendiğini belirtti. Özel, bunu memnuniyetle karşıladıklarını dile getirerek, Anayasa'nın 121. maddesi ve TBMM İçtüzüğü'nün 90. maddesine göre, OHAL KHK'lerinin Meclise gönderilip, en geç 1 ay içinde görüşülmesi gerektiğini anımsattı.

Üzerinden 18 ay geçmesine rağmen Meclis gündemine alınmayan KHK'lerin bulunduğunu belirten Özel, bunun anayasaya aykırı olduğunu savundu. Özel, özellikle OHAL KHK'lerinin gündemin 400 ve 500 sıralarına alındığının hiç görülmediğini, bunların birinci sırada yer alması gerektiğini vurguladı. Özel, Meclis Başkanı'nın anayasayı ihlal ettiğini, Danışma Kurulunun toplanamadığını, KHK'lerin ilk sıralara alınmasına dair grup önerilerinin iktidar oylarıyla reddedildiğini ileri sürdü.

Özel, AK Parti MYK toplantısında bu konunun ele alınacağının söylendiğini, bu toplantıdan geçen haftalardaki iradeye uygun bir yaklaşım beklediklerini belirtti. Özel, OHAL KHK'lerinin gündemin ilk sırasına alınması halinde grup önerisi getirmeyip, bunların doğrudan görüşülmesini sağlayacaklarını anlattı.

CHP Grup Başkanvekili Özel, Afrin harekatındaki şehitleri saygıyla, minnetle andıklarını, yeni şehit ve yaralı haberi almamak için dua ettiklerini dile getirdi.

-"Rezidansın 15. katında kurulmadı"

Özel, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın, "Bundan böyle Cumhuriyet Halk Partisi yok, Cumhuriyet Hakaret Partisi var" sözlerini de değerlendirdi.

Turan'ın, CHP'nin ismiyle ilgili yakışıksız bir benzetme yaptığını ifade eden Özel, birbirlerini, liderlerini eleştirebileceklerini ancak bir partinin ismine yakıştırma yapmanın fevkalade nezaketsiz, yanlış tutum olduğunu belirtti.

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP, bir başka parti gibi bir rezidansın 15. katında kurulmadı. Bir işadamının sağladığı ekonomik destekle kuruluş çalışmalarını sürdürmedi. Kurulmadan önce ve kurulduktan hemen sonra ABD'ye icazet için koşturmadı. CHP, savaş meydanlarında kurulmuştur. İsmini Cumhuriyet Halk Fırkasından, Cumhuriyet Halk Fırkası da Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyetlerinden alır. Savaş meydanlarında kurulmuş ve ismi bizzat Atatürk tarafından koyulan bir partinin, ismine yakıştırma yapmak, herhangi bir partinin ismine yakıştırma yapmaktan çok daha utanç vericidir, ayıptır. Doğrudan ülkenin kurucusuna ve onun emanetine hakaret etme noktasındadır. Atatürk'ün iki büyük eserinden biri olarak söylediği ve adını koyduğu bir partiye yapılan bu hakareti kınıyoruz, Bülent Turan'ı, CHP'den ve Atatürk'ün manevi şahsiyetinden özür dilemeye davet ediyoruz. Kendi partilerinin isminin kısaltılmasını, tüzüklerine uygun ifade edilmesini, Adalet ve Kalkınma Partisine, AKP denmesine tahammül edemeyen, hakaret kabul edenler, CHP'ye böyle yakışıksız yakıştırmayı nasıl yapabilmektedirler ve neyin önünü açabilmektedirler? O zaman bu kısaltma meselesinde yaratıcılık devreye girerse Özgür Özel, Bülent Turan'a ne cevaplar verebilir, kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ama böyle bir seviyesizlik düzeyine inmeyeceğiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li milletvekillerine yönelik sözlerinin sorulması üzerine ise Özel, "Partimizin genel tutumu, o utanç düzeyine inmeme noktasındadır. Bir genel başkanın, bir siyasi partinin genel başkan yardımcısına kullandığı o ifadeler siyaset tarihi açısından önemli bir kara kilometre taşıdır. Nezakette, siyasette, devlet adabında geriye doğru gidişte kara bir kilometre taşıdır." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement