Özgür Özel: Manisa'da Afetten 10'a Yakın Köy Etkilendi. Bu Üzümü 20 Liranın Altında Olmadan Derdinizi Çözecek Şekilde Almaları Lazım - Son Dakika
Güncel

Özgür Özel: Manisa'da Afetten 10'a Yakın Köy Etkilendi. Bu Üzümü 20 Liranın Altında Olmadan Derdinizi Çözecek Şekilde Almaları Lazım

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa'daki üzüm üreticisinin düşük alım ücretleri ve sağanak yağışlardan kaynaklanan dertlerine değinerek, “Devletin müdahale etmesi lazım. Bu afetten 10’a yakın köy etkilendi. Gelecekler, bu üzümü alacaklar, bu üzümü 20 liranın altında olmadan derdinizi çözecek şekilde almaları lazım. Bu yetmez, zirai kredilerin faizlerinin silinmesi ve anaparanın da birkaç yıla bölünmesi lazım” dedi.

17.09.2022 17:16  Güncelleme: 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa'daki üzüm üreticisinin düşük alım ücretleri ve sağanak yağışlardan kaynaklanan dertlerine değinerek, "Devletin müdahale etmesi lazım. Bu afetten 10'a yakın köy etkilendi. Gelecekler, bu üzümü alacaklar, bu üzümü 20 liranın altında olmadan derdinizi çözecek şekilde almaları lazım. Bu yetmez, zirai kredilerin faizlerinin silinmesi ve anaparanın da birkaç yıla bölünmesi lazım" dedi.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa'nın Şehzadeler ilçesi Yeşilköy Mahallesi'nde sağanak yağmurdan ve düşük fiyatlardan olumsuz etkilenen üzüm üreticilerini ziyaret etti. Özgür Özel'e, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ile CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca eşlik etti. Üzüm üreticilerinin sorunlarını dinleyen Özel, "Elbette kötü hava koşulları da olur, verim düşüklüğü de olur. Ama katlanabilir bir şey değil bu yıl yaşananlar. Son 50 yılda böyle bir şey yaşanmadı. Üst üste dört kez, bir gecede bir ayda yağan yağmur yağdı ve bir afet yaşandı. Bunun altından kişilerin kendi gücüyle kalkması mümkün değil. Bu işin ucundan devlet tutacak. Bu enkazı devlet kaldıracak" açıklamasını yaptı.

Özel'in üzüm üreticilerinin sorunlarına dair açıklaması şöyle:

"BU ÜZÜMÜ 20 LİRANIN ALTINDA OLMADAN DERDİNİZİ ÇÖZECEK ŞEKİLDE ALMALARI LAZIM"

"Afet, şahısların, köylerin kendi baş edebileceği bir şey değil. Devletin müdahale etmesi lazım. Her ne kadar AKP, devlet ile parti ayrımını ortadan kaldırmış olsa da devletin müdahale etmesi lazım. İktidardan talep edeceksiniz, muhalefet de sizin sesinizi duyuracak, devletin bu işi çözmesi lazım. Devlet hepimizin. Bu afetten 10'a yakın köy etkilendi. Gelecekler, bu üzümü alacaklar, TMO'nun büyük alımının içinde buradaki üzüm bir avuç değil. Bu üzümü 20 liranın altında olmadan derdinizi çözecek şekilde almaları lazım. Bu yetmez, zirai kredilerin faizlerinin silinmesi ve anaparanın da birkaç yıla bölünmesi lazım. Bu konuda kanun teklifi hazırlayacağız.

"HANİ KURU ÜZÜM FİYATI 27 TL'YDİ? TÜCCAR EN KALİTELİ ÜZÜMÜ 20-21 TL'DEN ALIYOR"

Toprak Mahsulleri Ofisi, 26 Aralık'a gün veriyor. 26 Aralık'a kim öle, kim kala. Bunun Türkiye'de duyulması lazım. Bu işin sonu kötüye gidiyor. Sizin arkanızdayız. Biz buraya siyaset yapmaya gelmedik, bu ekmek meselesi. Hep birlikte bu işleri çözmeye çalışalım. Seneye iktidar değişecek. Biz sizin Ankara'da sesiniz olmayı sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanı ne diyor, 'Çok kudretliyim, her şeyi ben biliyorum'. Sen biliyorsan hani kuru üzüm fiyatı 27 TL'ydi, nasıl sen biliyorsun? Tüccar en kaliteli üzümü 20-21 TL'den alıyor. Hani sen çok muktedirdin. Devletin sözünün bir değeri olur. Taban fiyat açıkladın mı altında alım yapmak yasak olmalı. Denetleme yapacaksın. İki tane memuru koyacaksın oraya. Devlet lazımsa bunun için lazım. Devlet köy yollarında köylüye trafik cezası kesmek için lazım değil. Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilleri iyi gün dostu, düğün olunca geliyor, seçim olunca açılış olunca geliyorlar, böyle bir felakete gelmiyorlar. Milletvekili dediğin kötü gün dostudur. Düğünde halay çekecek çok bulunur. Bize bugün tarlada sizinle birlikte örtü çeken milletvekili lazım."

"YAĞIŞLAR NEDENİYLE REKOLTEDE YÜZDE 60'A VARAN KAYIPLARIMIZ VAR"

Bakırlıoğlu ise, "Yağışlar nedeniyle rekoltede yüzde 60'a varan kayıplarımız var. Yüzde 80 de kaliteden dolayı kaybınız var. Çok ciddi bir mağduriyet var. TMO'nun kapısına gelen herkesin malını alması lazım. Bu sorunları çözmek için gereken irade, iktidarda yok" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel: Manisa\'da Afetten 10\'a Yakın Köy Etkilendi. Bu Üzümü 20 Liranın Altında Olmadan Derdinizi Çözecek Şekilde Almaları Lazım
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Özgür Özel: Manisa'da Afetten 10'a Yakın Köy Etkilendi. Bu Üzümü 20 Liranın Altında Olmadan Derdinizi Çözecek Şekilde Almaları Lazım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement