CHP Grup Başkanvekili Özkoç'tan İç Tüzük Toplantısına İlişkin Açıklama - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Özkoç'tan İç Tüzük Toplantısına İlişkin Açıklama

CHP Grup Başkanvekili Özkoç'tan iç tüzük toplantısına ilişkin açıklama Özkoç: "Oturma düzeni ile ilgili basında çıkan haberlerin doğru olmadığı, içeriden birisinin basına bir şey gönderip göndermediği konusunun araştırılacağı, yasal takibinin yapılacağı ifade edildi"ANKARA - Cumhuriyet Halk...

27.09.2018 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Özkoç'tan iç tüzük toplantısına ilişkin açıklama

Özkoç:

"Oturma düzeni ile ilgili basında çıkan haberlerin doğru olmadığı, içeriden birisinin basına bir şey gönderip göndermediği konusunun araştırılacağı, yasal takibinin yapılacağı ifade edildi"

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Özkoç, iç tüzük toplantısında Meclisteki oturma düzeni ile ilgili basında çıkan haberlerin doğru olmadığının belirtildiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, TBMM'deki iç tüzük toplantısı hakkında bilgi verdi. Toplantının gündeminin beş maddeden oluştuğunu belirten Özkoç, "Birincisi Mecliste yapılan çalışmalar. İkincisi, Meclis külliyesi içinde alınacak güvenlik tedbirleri. Ciddi güvenlik tedbirlerinin külliye içinde alındığını ve bununla ilgili çalışmaların yapıldığını ifade ettiler. Üçüncüsü Meclisin yasama kapasitesi ve etkinliğinin arttırılması için neler yapılacak. Meclisin bundan sonra çıkartacağı kanunlarla ilgili yasama yılı içerisinde milletvekillerinin daha uygun çalışma alanı yaratılabilmesi için personelin düzenlenmesi konusunda görüşler tartışıldı. Dördüncü olarak yeni yasama yılı hazırlıkları. Burada iç tüzük de tartışıldı. İç tüzüğü iki ana başlık altında ele alacağımızı ortak olarak ifade ettik. 1 Ekim itibariyle yasama yılı başlıyor. 1 Ekim'den itibaren de görüşmeler başlayacak. Bunların yasalara uygun hale getirilebilmesi için iç tüzükte acilen düzenlenmesi gereken şeyler var. Bununla ilgili Meclis Başkanlığı bir çalışma yapmış. Bu hafta içerisinde grup başkanvekililiklerine dağıtacaklar. Burada tartışmalara meyil edilecek konu yok. Sadece yeni sisteme uygun düzeltilecek olanlar iç tüzükte düzeltilecek. İki, üç gün içinde halledilecek. İç tüzüğün daha işlevsel hale gelmesi, milletvekillerimizin yasadan aldıkları ve milletten aldıkları yetkilerin daha geniş kapsamlı uygulanabilmesi için bir iç tüzüğün hazırlanması konusu daha geniş zamanda ele alınacak. Burada Meclis Başkanının ifadeleri, 'Tüm grup başkanvekilleri ile bir araya gelerek ortak bir zeminde buluşulmasında hassasiyet gösterilecek.' Oturma düzeni ile ilgili basında çıkan haberlerin doğru olmadığı, içeriden birisinin basına bir şey gönderip göndermediği konusunun araştırılacağı, yasal takibinin yapılacağı ifade edildi. Ancak sıra konusunda da mutabakat içinde değiliz" dedi.

Meclisteki oturma düzenine ilişkin soru üzerine Özkoç, "Altı sıra AK Parti'ye ayrılmış, ikişer sıra diğer siyasi partilere eşit paylaştırılmış. Arkadaşlar yedi sıra bize ait olsun diye bir öneri getiriyorlar. Bunun da çok doğru olmadığını, böyle olursa iç içe durum ortaya çıkacaktır. Örnek veriyorum; İYİ Parti ile MHP aynı sıralarda oturacak, AKP ile biz bitişik oturmak durumunda kalacağız" ifadelerini kullandı.

Genel Kurul çalışmalarına katılmayacak olan bakanların komisyon çalışmalarına katılıp katılmayacağı sorusuna Özkoç, "Henüz bize gelmiş bir teklif yok. Ancak bu konu iç tüzükle düzenlenirken ele alınacak diye tahmin ediyorum. Komisyonlara bürokratları çağırdıkları gibi bakanları da çağırabilir diye düşünüyoruz" yanıtını verdi.

Güvenlik önlemlerine ilişkin soru üzerine Özkoç, "Yaka kartı almadan danışmanlar, basın mensupları, kulislerde oturanlar, emniyetin herkesin kim olduğunu bilmek gibi bir kaygısı var. Bununla ilgili düzenleme yapılıyor" diye konuştu.

Meclis binasına silahla girme konusunda Özkoç, "Uzun menzilli silahlarla dolaşan emniyet yetkilileri var. Bu konunun dışarıya karşı demokratik bir Meclisin doğru yansımadığı anlayışını dile getiriyorlar" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özkoç\'tan İç Tüzük Toplantısına İlişkin Açıklama
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Özkoç'tan İç Tüzük Toplantısına İlişkin Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement