CHP Grup Toplantısı…(2) - Son Dakika
Politika

CHP Grup Toplantısı…(2)

CHP Grup Toplantısı…(2)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hiç kimsenin darbelerin arkasında duramayacağını ve darbeleri savunamayacağını belirterek, "CHP darbelerden en büyük zararı gören partidir."

30.10.2012 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hiç kimsenin darbelerin arkasında duramayacağını ve darbeleri savunamayacağını belirterek, "CHP darbelerden en büyük zararı gören partidir. Mallarımıza el konuldu, genel başkanlarımız hapse atıldı, özgürlüklerimiz sınırlandı. Darbeyi şiddetle reddediyoruz. Darbeden medet uman, CHP'li olamaz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Bayramlarda gönül birlikteliklerinin olduğunu, birbirleri ile kucaklaştıklarını, küçüklerin gelip büyüklerin ellerini öptüğünü ve kızgınlıkları, dargınlıkların unutulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, bayramların ortak payda olduğunu belirtti. "Babalarımızdan, dedelerimizden bunu gördük" diyen Kılıçdaroğlu, "Bayramda kin tutmayın, hoşgörülü olun dediler" diye konuştu.

Bayramla böyle bir heyecan ve böyle bir heyecanla kutladıklarını belirten Kılıçdaroğlu, her bayramın bir anlamı olduğunu ve dini ve milli bayramların önemli olduğunu ifade etti. Her milli bayramın arkasında gözyaşı olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, şehitlerin kanları, gaziler ve bağımsızlığın meşalesi ve ateşi bulunduğuna işaret etti.

"GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER"

Milli bayramların kolay kazanılmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "19 Mayıs 1919 da Mustafa Kemal Samsun'a çıkmadan önce Dolmabahçe'de düşman donanmasını gördüğü zaman şunu söylemişti, 'Geldikleri gibi gidecekler' demişti. Daha yolun başındaydı. Ama kararlıydı. Bu ülke, bu ülkenin insanları özgürlüklerin ve bağımsızlıklarına düşkün insanlardır. Mandacılığı kabul etmezler. Onun için en son söyleyeceğini daha yolun başında söyledi. 'Geldikleri gibi gidecekler' dedi. Samsuna geçti. 22 Haziran 1919. Amasya Tamimi çok önemli bir belgedir. İlk kez halka, halkın egemenliğine vurgu yapan bir belgedir. Daha yolun başında söylemiştir. Şöyle diyor, 'vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı tehlikededir' ve devam ediyor 'milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.' Daha ortada Cumhuriyet yok, daha yolun başında ama milletin egemenliğinden söz ediyor, Mustafa Kemal Atatürk. O açıdan çok önemlidir" diye konuştu.

"BU TOPRAKLARDA YAŞAYANLAR ÖZ KARDEŞTİRLER"

Sivas Kongresi'nin de çok önemli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, mandacılığı savunanların olduğunu ve Mustafa Kemal Atatürk'ün mandacılığı elinin tersiyle ittiğini söyledi. Sivas Kongresi'nden kararların birisinin mandacılığa açıkça karşı çıkıldığını ortaya koyduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, o belgede yer olan "Bu topraklarda yaşayanlar özkardeşlerdir" ifadesinin çok önemli olduğuna işaret etti. Kılıçdaroğlu, "Daha cumhuriyetin başında etnik kimlik, inanç, mezhep ayrımı hiçbiri yok. 1919'un ruhu. Bu topraklarda yaşayanlar öz kardeştirler diyor. Şimdi ayırmaya çalışıyor Recep Tayyip Erdoğan" dedi.

"AYRILIĞA GAYRILIĞA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Ülkede yaşayan her yurttaşın, bu ülkenin onurlu ve eşit bireyleri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ülkenin külfetlerini paylaşanların, bu ülkenin nimetleri de hakça bölüşmek durumunda olduğu söyledi. "Ayrılığa gayrılığa izin vermeyeceğiz. Cumhuriyet, demokrasi budur. Cumhuriyet demokrasiyle taçlandırıldığı zaman anlam bir ifade eder. Baskıyla değil, şiddetle değil" diyen Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyeti kurunlar daha sonra demokrasiyi getirmişlerdir. Karnı tok sırtı pek yurttaşlar adaletle yönetilen bir ülkede huzur içerisinde yaşaya bilirler" dedi.

"BEDEL ÖDENMEMİŞ TOPRAK VATAN SAYILMAZ, BEDEL ÖDEYECEKSİNİZ"

Adaletin olmadığı yerde barışı ve huzuru sağlamayacağının altını çizen Kılıçdaroğlu, "Vatandaş sokakta devletin güvencesi altında rahat gezebilecek. Rahat seyahat edecek ve rahat konuşabilecek. Düşüncesini açıklayacak. Adalet budur" dedi.

"Adalet demokrasinin ayrılmaz bir parçasıdır. Adalet mülkün temelidir derken adalet devletin temelidir anlamındadır bu. Recep Tayyip Erdoğan 'Adalet mülkün temelidir' derken kendi mülkünün temeli olarak algılıyor" diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bağımsız bir ülkede özgürce yaşamak birilerinin bize lütfettiği bir şey değildir. Birinin lütfuyla biz bunları almadık. Mücadelemiz oldu. Yedi düvele karşı mücadele ettik. Onun için milli bayram diyoruz biz buna. Çalıştık, çabaladık, gözyaşı döktük. Binlerce yetim çocuk kaldı. Bakınız 1921, savaş meydanlarında şehitlerimiz çok olduğu için yetim kalan çocuklar için Çocuk Esirgeme Kurumu kurulmuştur. Devletin koruması altına, şefkati altına alınmıştır o çocuklar. Cumhuriyet budur, kendi insanına sahip çıkmaktır, kendi insanını korumak, onun değerlerini korumak, onun değerlerine saygı duymaktır. Bedel ödenmemiş toprak vatan sayılmaz, bedel ödeyeceksiniz. Ne diyor büyük şair, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır'."

"AK PARTİ REJİMİ KORKAKLARIN REJİMİ"

AK Parti rejiminin korkakların rejimi olduğunu, bu rejimin halkın bir araya gelmesinden çekindiğini, halktan korktuğunu savunan Kılıçdaroğlu, "İstihbarattan besleniyorlar. Acaba ne konuşuyorlar diye düşünce özgürlüğünden korkuyorlar. Korku, aklın katilidir. Akıl olmaz, baskı olur. Korkusunu baskıyla yenecek. İstediğiniz kadar baskı yapın, sizden kimse korkmayacaktır. 'Biz istihbarat aldık bayramı yasakladık' diyorlar. İstihbarat ne alınmış açıklasınlar. Uludere'yi açıkladılar mı? Bunlar oradan da istihbarat almışlardı. Oradan istihbarat aldılar, 34 yurttaşımızı öldürdüler. O emri veren Recep Tayyip Erdoğan'dır. 34 yurttaşın kanı, Recep Tayyip Erdoğan'ın yakasındadır. 'Polis görevini yapmadı' diyor. İstihbarat sonrasında 34 kişinin hayatını kaybetmesi lazımdı ki polis görevini yapmışsın olsun. Oradan da istihbarat aldılar buradan da. Bu arada bir şeyler söylemiş, 'Hakkari'ye gitmişiz, neden Türk bayrağı yokmuş?' diyor. Eğer bir ülkede, bir ilde Türk bayrağı dalgalanmıyorsa, Recep Tayyip Erdoğan, sen hangi ülkede Başbakanlık yapıyorsun. 'Siz Sivas'ın ötesine geçemiyorsunuz' diyordun, gel beraber Türk bayrakları alalım Uludere'ye gidelim. Orada insanlarla kucaklaşalım dedim. Geldi mi?. Gelemez, cesaret edemez. Ben oraya bütün engellemelere rağmen gittim, sen oraya gidemiyorsun. Kendi beceriksizliğinin faturasını bize çıkaracak. Sen Başbakan değimlisin, sen hangi ülkenin başbakanısın. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir milli bayram yasaklandı. Bunu unutmayacağız. Bunu, tarihin defterine not düşülecektir. Demokrasinin bir kara lekesidir. Halkına güven duymayan bir iktidarın kara lekesidir. Ne demek Cumhuriyet bayramını kutlamayı yasaklamak. İlk Meclis'e neden gidiyormuşum. Sen kimsin? Ben Meclis'e giderken senden izin mi alacağım? Sen kimsin. Bu ülkede hiçbir yurttaş TBMM'ye ister eski, ister yeni gelmek için senden izin almaz" diye konuştu.

"TÜRK BAYRAĞININ ÜZERİNDEN EDEBİYAT YAPIYORLAR"

Başbakan Erdoğan'ın Türk bayrağı üzerinden edebiyat yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, 29 Ekim'de Türk bayrağı açmak isteyen gençlerin tekmelendiğini ve televizyonlardan izlendiğini söyledi. Ulus Meydanı'nda Türk bayrağı açmak isteyenleri polisin tekmelediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Sen neden bahsediyorsun. Milliyetçilikten söz ediyor. Senin gibi milliyetçileri biz çok iyi biliriz" dedi.

"Kendi cebini düşünen bir iktidar var. Bugün, yine söylemiş, 'Sizin kilonuz kaç' demiş. Bizim kilomuz aynı, değişmedi. Çünkü cüzdanımız da aynı. Ama senin cüzdanın her geçen gün şişiyor. Elbette senin kilon bizimkinden farklı olacak" diyen Kılıçdaroğlu, Erciş'te Atatürk İlköğretim Okulu'na, Başbakan Erdoğan'ın annesinin adının verildiğini, bunu içine sindiremediğini belirterek, "Annelere saygılıyım. Allah rahmet eylesin. O anne de hayatta olsaydı, elini öpmekten de onur duyardım. Ama senin paran, pulun var. Dünyanın en zengin başbakanlarından birisin. Adam gibi adamsan, bir okul yaparsın ve annenin adını koyarsın. Biz de buna saygı duyarız. Daha düne kadar, yırtık pabuçla siyasete girdiğini söylüyordun. Yetmiyor mu bu servet, yetmiyor mu bu kadar para? Annenin adına bir okul yapar ve ismini koyarsın. Bu ülkede herkes saygı duyar. Kusura bakma ama bu davranışın saygısızlıktır" diye konuştu.

"DARBEDEN MEDET UMAN, CHP'Lİ OLAMAZ"

Ülkeyi yönetenlerin görevinin halkı bölmek değil halkı kaynaştırmak olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında asla hapishanelerde ölüm orucu olmayacağını, terör olmayacağını, hiçbir komşuyla savaş noktasına gelinmeyeceğini, barışın ve kardeşliğin egemen kılınacağını söyledi. Türkiye'de yeni bir iklime, yeni bir anlayışa ve yeni bir partiye ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, o partinin adının CHP olduğunu söyledi.

Cumhuriyetin aynı zamanda bütün darbelere karşı çıkmak anlamına geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse darbelerin arkasında duramaz, darbeleri savunamaz. CHP darbelerden en büyük zararı gören partidir. Mallarımıza el konuldu, genel başkanlarımız hapse atıldı, özgürlüklerimiz sınırlandı. Darbeyi şiddetle reddediyoruz. Darbeden medet uman, CHP'li olamaz" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Buradan bir çağrı yapmak istiyorum; Türkiye'nin yaşadığı tablo, herkesin gözü önünde. Vatandaş, Ne olacak bu memleketin hali diye soruyor. Türkiye'nin yeni iklime, barışa, demokrasiye, özgürlüklere ihtiyacı var. Yeni bir iktidara, CHP iktidarına ihtiyacı var. Bir kişinin arzusu üzerine Anayasa değişmez. Bir kişinin beklentileri üzerine siyaset oluşturulmaz. Açlık, yoksulluk var ülkede. Çiftçi perişan. Beyefendi tutturmuş, Ben nasıl Cumhurbaşkanı olacağım" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çakarlı konvoyla gündeme gelen muhtardan açıklama: 'Araçlar bana ait değil'
    11:43 Çakarlı konvoyla gündeme gelen muhtardan açıklama: 'Araçlar bana ait değil'

    Pendik Velibaba Mahallesi Muhtarı Şükrü Aydemir, çakarlı lüks araçlarla yaptığı konvoyla gündeme gelmesi üzerine açıklama yaptı. Aydemir, çakarlı araçların kendisine ait olmadığını ve bununla ilgili olarak zor durumda bırakılmak istendiğini belirtti. Muhtar, hizmetleriyle anılmak istediğini vurguladı.

  • Afyonkarahisar'da Yakalanan 9 Düzensiz Göçmen Geri Gönderme Merkezine Gönderildi
    11:41 Afyonkarahisar'da Yakalanan 9 Düzensiz Göçmen Geri Gönderme Merkezine Gönderildi

    Afyonkarahisar'da polis tarafından yakalanan 9 düzensiz göçmen, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlandıktan sonra İzmir Geri Gönderme Merkezine gönderildi. Düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilmeleri bekleniyor.

  • Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güvenlik Mahallesi'nde iftar düzenledi
    11:41 Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güvenlik Mahallesi'nde iftar düzenledi

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güvenlik Mahallesi'nde düzenlenen iftarda belediye başkanlığı görevini kutsal ve mübarek bir nöbet olarak gördüğünü söyleyerek, bu görevi kendisine veren Muratpaşalılara teşekkür etti.

  • Antalya'da 31 Mart seçimleri için güvenlik önlemleri alındı
    11:36 Antalya'da 31 Mart seçimleri için güvenlik önlemleri alındı

    Antalya Valisi Hulusi Şahin, 31 Mart yerel seçimlerinde 6 bin 40 sandıkta 1 milyon 925 bin 946 seçmenin oy kullanacağını ve 11 bin 520 personelin görev alacağını açıkladı. Şahin, güvenlik önlemlerinin sıkı bir şekilde alındığını ve kolluk görevlilerinin takviyelerle hazır olduğunu belirtti. Antalya'da seçmen iradesinin bağımsız, huzurlu ve sorunsuz bir şekilde sandığa yansıyacağı bir seçim beklediklerini ifade etti.

  • Karaman'da Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:35 Karaman'da Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim başkanlığında yapılan toplantıda, seçim süreci, oyların sayımı ve güvenliği konularında alınacak tedbirler ele alındı. Vali Sarıibrahim, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesini temenni ederek, ülkeye hayırlı olmasını diledi. Toplantıya, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Belediye Başkan Yardımcısı ve kurum müdürleri katıldı.

  • BBC, İstanbul seçimlerini analiz etti: Cumhur İttifakı'nın adayı avantajlı
    11:35 BBC, İstanbul seçimlerini analiz etti: Cumhur İttifakı'nın adayı avantajlı

    BBC, yerel seçimlere sayılı günler kala İstanbul'u mercek altına alarak, Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum ile CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun yarıştığı İstanbul'un önemine dikkat çekti. Analizde, muhalefetin birlik içinde olmadığı ve bu nedenle Cumhur İttifakı'nın adayının avantajlı olduğu belirtildi.

  • Edirne'de yasa dışı yollarla yurda giren 9 düzensiz göçmen yakalandı
    11:33 Edirne'de yasa dışı yollarla yurda giren 9 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde yapılan denetimlerde, yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlenen 9 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen şüpheli gözaltına alındı.

  • Hekimhan'da Cumhur İttifakı Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
    11:31 Hekimhan'da Cumhur İttifakı Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

    Hekimhan'da cumhur ittifakının MHP'li belediye başkan adayı Memet Tabaroğulları, seçim çalışmalarına hız vererek esnafları ve vatandaşları ziyaret ediyor. Destek amaçlı MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu ve AK Parti eski milletvekillerinden Öznur Çalık da Tabaroğulları'na eşlik ediyor. Hekimhanlılar, Tabaroğulları'nın projelerini heyecanla dinliyor ve cumhur ittifakının hizmetlerine kavuşmayı bekliyor.

  • Kemer Belediye Başkanı Yaşlılara İftar Yemeği Verdi
    11:30 Kemer Belediye Başkanı Yaşlılara İftar Yemeği Verdi

    Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, 'Yaşlılar Haftası' dolayısıyla Kemer'de yaşayan yaşlı vatandaşlara iftar yemeği verdi. Başkan Topaloğlu, yaşlı vatandaşlarla sohbet etti ve ihtiyaçlarını sordu.


Advertisement