CHP Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

CHP Grup Toplantısı

CHP Grup Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz anamuhalefet partisi olarak sorunlardan beslenen bir siyasi parti değiliz.'Şehitler gelsin, terör tırmansın, belki bize de bir pay düşer'; bunu düşünmek akıl dışıdır, bunu"...

08.01.2013 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz anamuhalefet partisi olarak sorunlardan beslenen bir siyasi parti değiliz. 'Şehitler gelsin, terör tırmansın, belki bize de bir pay düşer'; bunu düşünmek akıl dışıdır, bunu düşünmek insanlık dışıdır" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak'taki patlamada ölen 8 işçinin sorumlusunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve hükümetin olduğunu ileri sürdü. Zonguldak'taki patlamada ölen işçilerin yakınlarına seslenen Kılıçdaroğlu, "Hakkınızı arayınız" dedi. Patlamada ölenlerin yakınlarını yanlarında olacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, bu işçilerin haklarını sonuna kadar arayacaklarını ifade etti.

"ZAMLAR MİLLETİN BELİNİ BÜKMEYE BAŞLADI"

Türkiye'nin üç temel sorunu olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, bunların 'terör, işsizlik ve yoksulluk' olduğunu söyledi. Üç temel sorunun on yıldır değişmediğini savunan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"On yıldır aynı sorunlar devam ediyor. Ama hükümet pembe tablolar çizmeye devam ediyor. Niçin işsizlik on yıldır çözülmüyor? Niçin terör sorunu çözülmüyor? Niçin yoksulluk çözülmüyor? 'Büyüme var' diyorsunuz, 'gelişme var' diyorsunuz, 'yatırım var' diyorsunuz. Adama sormazlar mı, bu işsizlik niye…Zam milletin belini bükmeye başladı. Zamlarla eğer bir halk uyanıyorsa o zaman bir sorunumuz var demektir. Zam öncesinde uyanmak lazım. Zammı sırtına alıp uzun süre yola devam etmek mümkün değil."

Zamların toplumda huzursuzluğa yol açtığı ve barışı engellediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, 2012 yılında bazı ürünlere gelen zamlardan örnekler verdi. Bulaşık deterjanına 2012 yılında yüzde 95,7 oranında zam geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kamuoyu yoklamaları yapılıyor ya; ev kadınları daha çok iktidar partisine oy veriyorlar diye; her bulaşık yıkarken düşünün kocanızın aylığını, sorun kaç lira zam yapıldı, bir de bulaşık yıkarken deterjanı sorun, yüzde 95 zam geldi. Eşinize akşam sorun, 'sizin aylığınıza da yüzde 95 zam geldi mi gelmedi mi?' diye. Bunu sorarsanız bilinçli bir yurttaş olursunuz. Bunu sorarsanız gerçeği bulursunuz. Bunu sorarsanız Türkiye'de demokrasiye en büyük katkıyı siz yapmış olursunuz" diye konuştu.

"VATANDAŞIN AK PARTİ'NİN ADALETİNİ GÖRMESİNİ İSTİYORUM"

2013 yılı hükümet programına göre, 2012 yılında net memur maaşına yüzde 13,7, ortalama kamu işçisine yüzde 7,3, ortalama net asgari ücrete de yüzde 11,8 zam yapıldığını ve zamların iki taksitte verildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Vatandaşın AK Parti'nin adaletini görmesini istiyorum" dedi. "Kuru soğana, fasulyeye gelen zamma bak, bir de senin ücretine yapılan zamma bak" diyen Kılıçdaroğlu, yeni asgari ücretin de 733 lira olarak belirlendiğini hatırlattı. Yapılan zammın günde bir simit parası olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bütün asgari ücretlilere sesleniyorum; size ayda 33 lira zammı öngören, size bu bağlamda değer biçen AK Parti iktidarının arkasından hala gidecek misiniz, gitmeyecek misiniz, merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

"SORUNLARDAN BESLENEN SİYASİ PARTİ DEĞİLİZ"

Türkiye'nin önünde 30 yıldır çözülmeyen bir sorun bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, kendilerinin Türkiye'yi sevdiğini, insanları sevdiklerini ve geleceğin aydınlık Türkiye'sini kurmak istediklerini kaydetti. Bu topraklarda barış ve huzur içerisinde yaşamak istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Siyasetin görevi, ortak aklı egemen kılmaktır. Siyasetin görevi, zor konuları çözmektir. Siyasetin görevi; sorunlara esir olmak değil, sorunlara çözmektir. Siyasetin görevi budur. Elbetteki sorunları iktidar partisi çözecektir. Neden; iktidarda o, halkın desteğini almışsın, iktidara gelmişsin. Sorunlar var, çözmesi gereken siyasal iktidardır. Peki anamuhalefet partisinin sorumluluğu yok mu, elbette var. Biz anamuhalefet partisi olarak sorunlardan beslenen bir siyasi parti değiliz. 'Şehitler gelsin, terör tırmansın, belki bize de bir pay düşer'; bunu düşünmek akıl dışıdır, bunu düşünmek insanlık dışıdır. Ülkeme ve insanıma hizmet edeceğim. Her CHP'linin görevi, ülkesine ve insanına hizmet etmektir. CHP'nin böyle bir misyonu var. Başka Türkiye yok. Hangi inançtan olursa olsun, hangi mezhepten olursa olsun, hangi kimlikten olursa olsun bütün yurttaşları kucaklayacağız. Bu ülkede barışı ve huzuru egemen kılacağız" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement