Chp, Gül'ün Damadını Sordu - Son Dakika
Güncel

Chp, Gül'ün Damadını Sordu

Chp, Gül\'ün Damadını Sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün damadı Mehmet Sarımermer'in sahibi olduğu Solid Gayrimenkul Yatırımları İnşaat San. ve Tic. A.Ş.'nin 2008 - 2013 yılları arasında fiili olarak ödediği Kurumlar Vergisi tutarları ne kadardır?

07.07.2014 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün damadı Mehmet Sarımermer'in sahibi olduğu Solid Gayrimenkul Yatırımları İnşaat San. ve Tic. A.Ş.'nin 2008 - 2013 yılları arasında fiili olarak ödediği Kurumlar Vergisi tutarları ne kadardır?" diye sordu.

Tanrıkulu, Maliye Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Mehmet Sarımermer'in 2008 - 2013 yılları arasında fiili olarak ödediği gelir vergisi tutarları ne kadardır?

Mehmet Sarımermer'in 2008 - 2013 yılları arasında kamu kurum ve kuruluşlarında aldığı ihaleler var mıdır? Varsa bunlar hangileridir?

Solid Gayrimenkul Yatırımları İnşaat San. ve Tic. A.Ş.'ye 2008-2013 yılından itibaren İstanbul'da kiralanan veya satılan kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazlar bulunmaktaysa söz konusu taşınmazlar hangileridir?

Taşınmazlar, Solid Gayrimenkul Yatırımları İnşaat San. ve Tic. A.Ş.'ye ne kadar tutarlarda bedellerle kiralanmışlardır ya da satılmışlardır?

Solid Gayrimenkul Yatırımları İnşaat San. ve Tic. A.Ş.'nin 2008-2013 yılları arasında silinen veya indirim yapılan vergi borçları bulunmaktaysa tutarları ne kadardır?

Solid Gayrimenkul Yatırımları İnşaat San. ve Tic. A.Ş.'nin 2008-2013 yılları arasında İstanbul'da tek başına veya diğer şirketlerle ortaklaşa olarak yürüttüğü inşat projeleri hangileridir?

Solid Gayrimenkul Yatırımları İnşaat San. ve Tic. A.Ş.'ye 2008-2013 yılları arasında kamu bankalarından tahsis edilen kredilerin toplam tutarı ne kadardır?

Solid Gayrimenkul Yatırımları İnşaat San. ve Tic. A.Ş.'nin kamu bankalarından kullandığı kredilerden doğan borçlarının tahsil edilemediği gerekçesiyle silinen kredi borçları bulunmaktaysa silinen kredi borçlarının toplam tutarı ne kadardır?

Solid Gayrimenkul Yatırımları İnşaat San. ve Tic. A.Ş.'nin 2010,2011,2012 ve 2013 yıllarında zarar beyan ettiği iddiası doğru mudur? Doğruysa Maliye Bakanlığı Solid Gayrimenkul Yatırımları İnşaat San. ve Tic. A.Ş. ile ilgili olarak vergi incelemesi başlatmış mıdır?

2010, 2011,2012 ve 2013 yıllarında zarar beyan ettiği iddia edilen şirketin sahibi aynı zamanda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün damadı Mehmet Sarımermer Kanlıca sırtlarında Hıdiv Kasrı'nın üst kısmında yer alan lüks bir siteden 5 dönümlük arazide konuşlanan bir villa aldığı iddiası doğru mudur? İddia doğruysa bu villanın piyasa değeri ne kadardır?"

Kaynak: ANKA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement