CHP Hatay Milletvekili Dudu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Hatay Milletvekili Dudu Açıklaması

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, "Vatandaşın cebine uzanarak değil, çocuklarımızın beynine bilimsel eğitimle ulaşarak ülkeyi kalkındırabilirsiniz.

04.10.2017 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, "Vatandaşın cebine uzanarak değil, çocuklarımızın beynine bilimsel eğitimle ulaşarak ülkeyi kalkındırabilirsiniz." dedi.

Dudu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "eğitimi tamamen dinsel temele oturtarak, bilimsel, çağdaş unsurları ortadan kaldırmaya, mezhepçi zihniyetini eğitimde de egemen kılmaya çalıştığını" iddia etti.

Bilimsel dünyada artık tartışması bile olmayan evrim teorisinin müfredattan çıkarılmasının, Atatürkçülüğün ders kitaplarından ayıklanmasının, biyoloji ders saatlerinin azaltılmasının, cihat öğretisinin din dersine alınmasının bu anlayışın en önemli adımları olduğunu savunan Dudu, sayısız kez değiştirilen sınavlardan dolayı veli, öğretmen ve öğrencilerin yorgun düştüğünü söyledi.

TEOG'un bir gecede kaldırıldığını, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın halen yeni sistemin ne olduğunu açıklayamadığını ifade eden Dudu, çocukların bakanlıktan gelecek açıklamayı beklediğini belirtti. Bu eziyeti çocuklara yapmaya kimsenin hakkı olmadığını vurgulayan Dudu, şunları kaydetti:

"Bütün ülke, eğitim sistemi tek bir kişinin iki dudağının arasından çıkacak sözlere bırakılmaz. Ortak akıl yerine, tek kişinin aklı ülkeyi yönetemez. Nitekim sonuçları, acıklı halimiz ortada. Vatandaşın cebine uzanarak değil, çocuklarımızın beynine bilimsel eğitimle ulaşarak ülkeyi kalkındırabilir, savunma sanayinde belli bir yere gelebilirsiniz.

Eğitimde sürekli gericiliği esas alan Milli Eğitim Bakanlığı, hepimizin geleceğini bombalıyor. Mezhepçi anlayışla toplumsal barışımızı dinamitliyor. 12. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında 'Nusayrilik' adı altında bir başlık açılmış, Arap Alevilerini İslam dışı gösteren ifadelere yer verilmiştir. Bakanlık, bu skandal kitabı hemen toplatmalı ve Arap Alevilerinden özür dilemelidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Hatay Milletvekili Dudu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement