CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz: Tehlike Kapımıza Dayandı - Son Dakika
Politika

CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz: Tehlike Kapımıza Dayandı

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, "Tehlike kapımıza dayandı. Hatay'da huzur içinde yaşayan tek bir vatandaşımız yok. İnsanlar IŞİD tedirginliği içinde." dedi.

15.08.2014 15:26  Güncelleme: 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, "Tehlike kapımıza dayandı. Hatay'da huzur içinde yaşayan tek bir vatandaşımız yok. İnsanlar IŞİD tedirginliği içinde" dedi.

Eryılmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, uluslararası basında, "hükümetin IŞİD'e destek verdiği" yönündeki açıklamalar ve haberler üzerine hükümetten hiçbir yalanlama ve açıklama gelmemesinin; IŞİD'in "Hatay'ı ve İstanbul'u alacağız" demesinin, bölge insanı üzerinde tedirginliğe yol açtığını ifade etti.

Eryılmaz, "Bir tarafta Musul'da konsolosluk çalışanlarımız işgal edilecek. Siz bu terör grubuna, kendi ülkenizin vatandaşlarını rehin alan örgüte silah sevkıyatına devam edeceksiniz, teröristlerin giriş çıkışlarına izin vereceksiniz ve bu ülkeyi yönettiğinizi söyleyeceksiniz" diye konuştu.

Hatay, İzmir, Gaziantep, Şanlıurfa gibi illerde meydana gelen olaylarla ilgili tedbir alınmadığını öne süren Eryılmaz, "Bir milyon 350 bin Suriyeli var ve hiçbir kontrol ve kayıt yok" dedi. Eryılmaz, şunları söyledi:

"Tehlike kapımıza dayandı. Hatay'da huzur içinde yaşayan tek bir vatandaşımız yok. İnsanlar IŞİD tedirginliği içinde. İnsanlar kendi kaderine terk edilmiş. IŞİD'in Hatay'a yönelik tehdidi gerçekleşir mi? Yaşanan katliamlara baktığımızda bunun çok uzak bir ihtimal olmadığını görüyoruz. Hükümet taleplerini yerine getirmezse hemen saldıracaktır. Hükümeti tehdit eden, şantaj yapan bir örgüt var ve buna boyun eğen bir hükümet var." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz: Tehlike Kapımıza Dayandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement