CHP Hatay Milletvekili Topal Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Hatay Milletvekili Topal Açıklaması

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, "Biz Mısır'da öldürülen Esma'nın da yanı başımızda katledilen Alevi kardeşlerimizin acısını da yaşayacağız. Biz barışın sesi olmaya devam edeceğiz.

18.05.2016 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, "Biz Mısır'da öldürülen Esma'nın da yanı başımızda katledilen Alevi kardeşlerimizin acısını da yaşayacağız. Biz barışın sesi olmaya devam edeceğiz." dedi.

Topal, bazı CHP milletvekilleriyle birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Suriye'deki savaşta bugüne kadar 500 bine yakın kişinin yaşamını yitirdiğini, milyonlarcasının da evlerini ve yurtlarını terkettiğini anımsattı.

Ez Zara'da 12 Mayıs'ta 115 Alevi'nin katledildiğini ifade eden Topal, "Biz Mısır'da öldürülen Esma'nın da yanı başımızda katledilen Alevi kardeşlerimizin acısını da yaşayacağız. Biz barışın sesi olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Topal, Suriye'de katliam yapanlar ile buna destek verenleri ve Sünni-Alevi kardeşliğini baltalayanları kınadıklarını ve lanetlediklerini belirtti.

TBMM Genel Kurulu'nda dün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile arasında yaşanan sözlü tartışmayı da hatırlatan Topal, şunları söyledi:

"Şunu iyi biliniz ki Sayın Bozdağ, ben Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu TBMM'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin, laikliğin, eşitliğin temsilcisiyim, mazlum halkların, ezilenlerin, Hatay'ın ve tüm Türkiye'nin temsilcisiyim, milletvekiliyim. Bu yüce Meclis, IŞİD'in, El Nusra'nın, PKK'nın, mezhepçi ve ırkçı terör örgütlerinin, onların sırtını sıvazlayanların parlamentosu değildir. O katillere silah gönderenlerin parlamentosu değildir. Olmayacaktır da."

CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı ise Hama'ya bağlı Ez Zara'da 115 Alevi vatandaşın katledilmesine ilişkin, "Köyü basanlar, AKP tarafından 'ılımlı muhalifler' olarak tanımlanan El Nusra Cephesi, Ahrar'uş Şam ve Ehli Sünnet tugaylarından oluşuyordu." görüşünü ileri sürdü.

Savaşın bile bir ahlakı olduğunu belirten Yarayıcı, "Bu cihatçı çeteler, katiller, asgari ahlaktan yoksun. Öylesine bir ahlaksızlıktır ki bu siviller esir alınıp katledilebiliyor ve katiller utanmadan bir zafer kazanmışçasına katliam görüntülerini sosyal medyada paylaşmaya devam ediyorlar. Bu katiller sürüsü kadar bunları besleyip büyüten Katar, Suudi Arabistan, AKP iktidarı da suçludur." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Hatay Milletvekili Topal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı
    20:23 Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonunda İ.O. ve M.Y. isimli 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramasında ruhsatsız tabanca, 60 fişek ve kurusıkı tabanca ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

  • Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi
    20:22 Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi

    Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişin 44'üncü gününde, İzmir Kadın Platformu üyeleri destek için fabrika önünde toplandı. Platform adına açıklama yapan Nuray Öztürk'ün konuşması, Öz Gıda-İş Genel Başkanı Halil Çukutli tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve hükümeti eleştirdiği gerekçesiyle engellenmeye çalışıldı.

  • Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Pakistan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi
    20:17 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Pakistan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, 18-19 Nisan'da Pakistan'a resmi ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında Pakistan Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı, Hava Kuvvetleri Komutanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Savunma Bakanı ile görüşmeler gerçekleştirildi.

  • Pamukkale Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresi eklendi
    20:13 Pamukkale Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi. Türkiye'de bir dönem belediyelerden kaldırılan 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi, Ali Rıza Ertemur ile Pamukkale Belediyesi'ne geri döndü.

  • CHP'li Belediye Başkanı, AKP'den devralınan belediyenin borcunu billboardlarla duyurdu
    20:11 CHP'li Belediye Başkanı, AKP'den devralınan belediyenin borcunu billboardlarla duyurdu

    Kayseri Akkışla'nın CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Dursun, AKP'den devralınan belediyenin borcunun 17 milyon 711 bin 899 TL olduğunu billboardlarla kamuoyuna duyurdu.

  • 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Meclise'e Sunan İmamoğlu:
    20:06 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Meclise'e Sunan İmamoğlu: "5 Yıl Boyunca, Tam 1.019 Teftiş ve İncelemeden Alnımızın Akıyla Çıktık"

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı ‘Faaliyet Raporu Sunumu’nu gerçekleştirdi. Önceki dönem görev süreleri boyunca, belirli kişi ve grupları koruyup, kollama anlayışı içerisinde olmadıklarını, bundan sonra da olmayacaklarını vurgulayan İmamoğlu, “Ne yaptıysak, hukuk ve dürüstlük içerisinde yaptık. O nedenle, 5 yıl boyunca, tam 1.019 teftiş ve incelemeden alnımızın akıyla çıktık. Ülkemizin tarihinde, hiçbir belediyeye karşı böylesine bir teftiş dönemi ve teftiş süreci yaşatılmamıştır. Bu bir rekordur” dedi.

  • TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak
    19:48 TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak

    TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde, bilimde, eğitimde, sporda ve sanatta başarı elde etmiş çocukların yer alacağını açıkladı. Bu yılki kutlamalarda çocuklar, ödül töreni ve Genel Kurul'da konuşma yapma fırsatı bulacak. Ayrıca, Türk milletinin hikayesini anlatan bir ışık gösterisi ve uzay teması da etkinliklere dahil edilecek.


Advertisement