CHP Heyeti, Atatürk Havalimanı'nda. - Son Dakika
Güncel

CHP Heyeti, Atatürk Havalimanı'nda.

CHP Heyeti, pistlerin kırılmaya başlandığı Atatürk Havalimanı önüne giderek iktidara tepki gösterdi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve yıkılmak istenen havalimanına adı verilen Mustafa Kemal Atatürk'ün, Gençliğe Hitabe'sinden alıntı yaparak, "Mustafa Kemal Atatürk’ün milli kurtuluş mücadelesini başlattığı şu günlerde, Gençliğe Hitabesi’nde ne demişti, ‘İktidara sahip olanlar gaflet ve delalet içerisinde ve hatta ihanet içinde bulunabilirler.’ Bugün olduğu gibi. Asla umutsuz olmayacağız, geldikleri gibi gidecekler, geldikleri gibi gidecekler, geldikleri gibi gidecekler" dedi. İhaleye ilişkin hiçbir verinin paylaşılmadığını ifade eden Kaftancıoğlu, "Burayı millet bahçesi yapacağız adı altında Katar’a ve Suudi Arabistan’a peşkeş çekmek için kapatıyorlar" diye konuştu.

17.05.2022 14:33  Güncelleme: 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Heyeti, pistlerin kırılmaya başlandığı Atatürk Havalimanı önüne giderek iktidara tepki gösterdi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve yıkılmak istenen havalimanına adı verilen Mustafa Kemal Atatürk'ün, Gençliğe Hitabe'sinden alıntı yaparak, "Mustafa Kemal Atatürk'ün milli kurtuluş mücadelesini başlattığı şu günlerde, Gençliğe Hitabesi'nde ne demişti, 'İktidara sahip olanlar gaflet ve delalet içerisinde ve hatta ihanet içinde bulunabilirler.' Bugün olduğu gibi. Asla umutsuz olmayacağız, geldikleri gibi gidecekler, geldikleri gibi gidecekler, geldikleri gibi gidecekler" dedi. İhaleye ilişkin hiçbir verinin paylaşılmadığını ifade eden Kaftancıoğlu, "Burayı millet bahçesi yapacağız adı altında Katar'a ve Suudi Arabistan'a peşkeş çekmek için kapatıyorlar" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP milletvekilleri Turan Aydoğan, Mahmut Tanal, Cihangir İslam, Ali Şeker, CHP İstanbul il ve ilçe yöneticileri ve üyeleri, iş makinelerinin pistlerini kırmaya başladığı Atatürk Havalimanı'na önüne gelerek tepki gösterdi.

CHP Heyeti, iş makinelerinin pistteki çalışmalarını gösteren bir alanda açıklama yapmak istedi, ancak polis buna izin vermedi. "Hak, hukuk, adalet", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganları atan partililer, havalimanının karşısına geçerek burada açıklama yaptı.

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, açıklamasında şunları söyledi:

"SUÇLULUĞUN TELAŞI İÇİNDELER: Bugün biz, arkamızda tabelasını gördüğünüz Atatürk Havalimanını önünde basın açıklaması yapacak ve Atatürk Havalimanı'nı katlederek nasıl ihanet içinde çetelerin olduğunu gösterecek ve iş makinelerinin bulunduğu yerlerde sizlere açıklama yapacaktık. Ama ne yazık ki bugün ülkemizde kadınları, gençleri, mağdurları korumak yerine suçluları koruyan bir anlayış olduğu için iş makinelerinin nasıl Atatürk Havalimanı'nın pistini yerle bir ettiğinin görülmesini istemediler. Suçluların, yani suçluluğun telaşı içindeler.

ATATÜRK SEVERLER OLARAK DÜNYADA İLK KURULAN 10 HAVALİMANINDAN BİRİNİN, ATATÜRK HAVALİMANI'NIN ÖNÜNDEYİZ: Biz bugün tüm İstanbullular, doğa ve kent severler ve elbette Atatürk severler olarak dünyada ilk kurulan 10 havalimanından birinin Atatürk Havalimanı'nın önündeyiz. Atatürk Havalimanı, 1912 yılında askeri görevler, amaçlarla ilk defa uçakların inmesi ile hizmete girmişti. Kısaca hatırlayalım, 1953 yılında da inşaatının tamamlanması ile birlikte uluslararası uçuşa açılmıştı. Sonrasında pistler yetmeyince zaman içinde ek pist yapıldı. İhtiyaç oldu, ek pist yapılmaya devam edildi. Sonrasında kargo terminali açıldı. 1998 yılında artan yolcu talebi ile birlikte, hatta ödüllü bir yarışma ile bir terminal binası yapımına başlandı. Sonrasında da olanları biliyoruz.

AÇILABİLECEK ONLARCA YER VARKEN BİR PİSTİN YARISI KATLEDİLEREK SAHRA HASTANESİ AÇILDI: 2000 yılında yeni terminal binasının açılmasından sonra 2002 yılında metro bağlantısı yapıldı. 2019 yılında da İstanbul Havalimanı'nın açılmasını takiben tarifeli yolcu trafiğine kapatıldı. Malum pandemide sahra hastanesi açıldı. Açılabilecek onlarca yer varken bir pistin yarısı katledilerek sahra hastanesi açıldı. 2022, bu yılda da kargo uçaklarının İstanbul Havalimanı'na taşınması sağlandı.

BİRBİRLERİNİ DESTEKLEYEREK KULLANILMASI MADDESİ DE YER ALIYOR: Atatürk Havalimanı'nın plan durumundan da kısaca söz etmek lazım. Şu anda arkamızda bulunan alan 15 Haziran 2009 yüz binde bir ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı'nda havalimanı lejantında kalmaktadır. Çevre düzeni planı hedefleri arasında havaalanlarının birbirleriyle koordineli ve birbirlerini destekleyerek kullanılması maddesi de yer almaktadır. Yine 10 Şubat 2005 onaylı bir bölü beş binlik ölçekli Florya- Yeşilköy ve yakın çevresi, havalimanı lejantında kalmaktayken 12 Mart 2013 tarihinde mahkeme kararı ile planının parseller yönünden iptal edildiği görülmektedir.

İSTANBUL HAVALİMANI BÖLGESİNDE 21 ADET KUŞ GÖÇ ROTASI VARDIR: Atatürk Havalimanı alanının tamamı birinci derecede deprem bölgesidir. İstanbul'un deprem riskinin ne kadar yüksek olduğunu göz önünde bulundurursak deprem anında ne büyük bir ihtiyaç olduğunun takdirini sizlere bırakıyorum. Atatürk Havalimanı bölgesinde bir adet kuş göç yolu rotası varken, İstanbul Havalimanı bölgesinde 21 adet kuş göç rotası vardır. Dünya örneklerine baktığımızda havalimanlarının ülkelerinde stratejik değerleri olduğunu biliyoruz. Havalimanlarının mutlaka korunması gerektiğini biliyoruz. Bir havalimanı elden çıkarılırsa eğer geri dönüşü oldukça zor. Pistleri kırılmadan muhafaza edilen yüzlerce havalimanı olduğunu biliyoruz dünyada.

ÇAY POŞETİ FIRLATMAK SURETİYLE SEYRETTİĞİNİZ YAKILAN YERLERE O FİDANLARI DİKİN: Çevre Bakanı, sadece doların yeşiline bakanları 'Atatürk Havalimanı'nda yeşeren fidanları görmek için sabırsızlanıyorum' demiş. Buradan ona da şunu söyleyelim; eğer fidan görmek için bu kadar sabırsızlanıyorsanız sizler, yazın cayır cayır yaktığınız, daha doğrusu yakılan ama göz göre göre çay poşeti fırlatmak suretiyle seyrettiğiniz yakılan yerlere o fidanları dikin.

KATAR'A VE SUUDİ ARABİSTAN'A PEŞKEŞ ÇEKMEK İÇİN KAPATIYORLAR: Neden yapıldığını hepimiz biliyoruz. Bir kez daha yüksek sesle haykıralım, bütün Türkiye, dünya duysun. Suçluluğun telaşı içindeler dedim ya, saraydakiler ve bir avuç şürekası, gideceklerini gördüler, gitmeden önce beşli çeteler eliyle vatandaşın cebinden çaldıkları, çalacaklar bir kör kuruşu aktarmak için yapıyorlar. Çünkü, Genel Başkanımız, 'Biz iktidara geldiğimizde haksız, hukuksuz yere yapılmış, bütün işletmeleri inceleyeceğiz, denetleyeceğiz, hak ettiklerinden bir kuruş daha fazla para yatırılmışsa hepsini alacağız' demişti. Bunun korkusunu yaşadıkları için bir an önce İstanbul Havalimanı'nı Katarlı ve Suudi Arabistanlı işbirlikçilerine satmak istiyorlar. Ancak, Katarlı ve Suudi Arabistanlı işletmeler ticaret yaparken ticaretlerini düşünmezler mi? Diyorlar ki 'Elbette biz orayı alırız', çünkü bu ülkenin milli değerleri, cumhuriyetin kurumları, yapılanların, uluslararası arenada peşkeş çekilirken talibi çok. 'Elbette alırız, ama bizim oraya alabilmemiz için o bölgede başka havalimanı olmamalı, o nedenle Atatürk Havalimanı'nı kapatmalısınız' diyorlar. O nedenle burayı millet bahçesi yapacağız adı altında Katar'a ve Suudi Arabistan'a peşkeş çekmek için kapatıyorlar.

NE EKAP'TA BİR İHALE DUYURUSU NE BU FİRMANIN İHALEYİ ALDIĞINA DAİR BİR BİLGİ VAR: Şu anda arkamızda kalan bölge, plansız bir bölge. Herhangi bir şey yapmak için planı yapılır, ruhsatı alınır. Hadi yapılanın normal bir şey olduğunu kabul edelim, kim yapacaksa eğer şeffaf bir şekilde ihaleye çıkılır, ihaleyi kim alırsa ruhsat ve izinleri dahilinde bu işleri yapar. Şimdi arkamızdaki iş makineleri dönelim. Atatürk Havalimanı'nın dönüştürülmesi projesi 2019 yılında duyurulmuş. Çevre Bakanlığı tarafından düzenlenen ihale 29 Nisan 2022'de gerçekleştirilmiş. TOKİ'nin yürüttüğü ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ve millet bahçesine ait sosyal donatılar inşaatları vesaire adlı ihaleye, 6 inşaat şirketi davet edilmiş. Bunların arasından en uygun teklif, yapı ve yapı firmasında gelmiş. Bu olanlara dair ne EKAP'ta bir ihale duyurusu ne bu firmanın ihaleyi aldığına dair bir bilgi ne ilçe belediyemizden, büyükşehir belediyemizden süreçlere dair yapılması gereken bilgi ve izinler yapılmamış. Bunlar yapılırken hatta yapılmadan önce iş makineleri havalimanına girdirilmiş ve nereden yıkımına başlatılıyor; pistlerden.

CHP İKTİDARINDA HESAP SORACAĞIZ: CHP olarak, halkın partisi olarak 84 milyonla ve 16 milyon İstanbullu ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün ismini taşıyan Atatürk Havalimanı'nı ne yaparlarsa yapsın, zaten bir an önce gidecekler ya yıkmak istiyorlar, yeniden Atatürk Havalimanı'na zarar verenlerden hesap soracağız, bu bir. Bu işin arkasındaki siyasilerden hesap soracağız, yasa dışı ve hukuksuz bir şekilde buraya iş makinesini sokanlardan hesap soracağız. Katarlı ve Suudi Arabistanlı her kim alıyorsa, fakirin bir kör kuruşunu cebine atmak üzere buraya teklif verenlerden CHP iktidarında hesap soracağız.

GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER, GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER: Mustafa Kemal Atatürk'ün milli kurtuluş mücadelesini başlattığı şu günlerde, Gençliğe Hitabesi'nde ne demişti, 'İktidara sahip olanlar gaflet ve delalet içerisinde ve hatta ihanet içinde bulunabilirler.' Bugün olduğu gibi. Asla umutsuz olmayacağız, geldikleri gibi gidecekler, geldikleri gibi gidecekler, geldikleri gibi gidecekler."

CHP Heyeti, Atatürk Havalimanı\'nda.
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP Heyeti, Atatürk Havalimanı'nda. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki
    16:11 Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki

    Trabzon'da Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri bünyesinde faaliyet gösteren 'Alo 199' çağrı merkezinin kapatılma kararı, çalışanlar tarafından protesto edildi. Çalışanlar, kararın Trabzon'un ekonomisine zarar vereceğini ve 350 kişinin işsiz kalacağını belirterek tepki gösterdi.

  • Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari, Çin ile İşbirliği Kararlılığını Sürdürüyor
    16:10 Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari, Çin ile İşbirliği Kararlılığını Sürdürüyor

    Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari, ülkesinin barış, bağlanabilirlik, refah ve istikrarın korunması gibi müşterek hedefleri ilerletmek üzere Çin ile işbirliği yapma kararlılığını sürdürdüğünü belirtti. Zardari, zor zamanlarda çeşitli alanlarda Pakistan'a verdikleri sarsılmaz destekten ötürü Çin halkına ve liderliğine şükranlarını iletti. Ayrıca Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) projesini tamamlama kararlılığını bir kez daha dile getiren Zardari, düşman unsurların bu projeyi tehlikeye atmasına veya iki ulus arasındaki güçlü bağı zedelemesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

  • İnebolu Belediyesi, borçları gösteren afişi binaya astı
    16:10 İnebolu Belediyesi, borçları gösteren afişi binaya astı

    İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, belediyenin önceki döneminden kalan borçların listesini gösteren afişi belediye binası duvarına astırdı. Afişte 45 milyon 927 bin 762 TL borç olduğu belirtildi.

  • Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    16:10 Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, mahalli idareler seçimleri sonrası yeni dönemdeki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkanlık divanı, encümen üyeliği ve diğer ihtisas komisyonlarının seçimleri yapıldı. Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum'un gelişiminden ve başarılarından bahsederek, yeni dönemde daha verimli projelerin hayata geçeceğini belirtti.

  • Söğüt'te Kaçak Tütün Operasyonunda 23 Bin 620 Dolu Makaron Ele Geçirildi
    16:09 Söğüt'te Kaçak Tütün Operasyonunda 23 Bin 620 Dolu Makaron Ele Geçirildi

    Bilecik'in Söğüt ilçesinde yapılan kaçak tütün operasyonunda, 4 iş yerinde yapılan baskınlarda 23 bin 620 dolu makaron, 5 bin adet bandrolsüz boş makaron, 13 adet elektronik sigara ve 30 adet elektronik sigara likiti bulundu. Operasyon sonucunda 5 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

  • KTÜ Matematik Bölümü FEDEK tarafından akredite edildi
    16:09 KTÜ Matematik Bölümü FEDEK tarafından akredite edildi

    Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Fen Fakültesi Matematik Bölümü Lisans Programı'nın, Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih, Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından 3 yıl 5 ay süreyle akredite edildiğini bildirdi. Prof. Dr. Çuvalcı, Matematik Bölümünün FEDEK tarafından akredite edilmesinin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Akreditasyonla Matematik Bölümünün kalitesi ve başarısının onayladığının altını çizen Çuvalcı, akademisyenlere teşekkür ederek, akreditasyonların öğrencilere ve bölümlere hayırlı olmasını diledi. Çuvalcı, Matematik Bölümünün sadece akademik mükemmelliği değil, öğrencilerin bireysel gelişimini ve başarısını da hedeflediğini vurguladı ve bu akreditasyonun doğru yolda olduklarını gösterdiğini ifade etti.

  • Niğde Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 Yılı Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
    16:08 Niğde Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 Yılı Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

    Niğde Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 Yılı Olağan Toplantısı, Vali Yardımcısı Resul Özdemir başkanlığında yapıldı. Toplantıda, encümen üyeleri seçildi ve birliğin faaliyetleri değerlendirildi.

  • Afyonkarahisar Zafer Müzesi Restorasyonu Tamamlanıyor
    16:07 Afyonkarahisar Zafer Müzesi Restorasyonu Tamamlanıyor

    Afyonkarahisar Valiliği, Kurtuluş Savaşı döneminde kullanılan Zafer Müzesi'nin restorasyon çalışmalarının sona geldiğini ve projeye 7 milyon 130 bin 487 TL bütçe ayrıldığını duyurdu. Restorasyon sürecinde zarar veren betonarme kolon ve kirişlerin kaldırıldığı belirtilen açıklamada, müzenin yaz aylarında ziyarete açılması planlandığı ve orijinal mimari yapısına kavuşacağı ifade edildi.

  • Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti
    16:05 Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti

    Vali Gökmen Çiçek, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Çiçek, Büyükkılıç'a şehre hizmetlerden dolayı teşekkür etti ve yeni dönem için başarı diledi. Büyükkılıç da Çiçek'e şehre katkı sağlayan yaklaşımları ve pozitif bakışı dolayısıyla teşekkür etti ve yeni dönemde şehrin imarı ve gelişimi için çalışacaklarını vurguladı.

  • Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak
    16:04 Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak

    Tahtalı Dağı'nın karlı zirvesinde düzenlenecek yarışta sporcular, 34 kilometrelik parkuru plaja kurulacak rampadan denize atlayışla tamamlayacak. Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan sporcuların mücadele edeceği yarış, Kemer bölgesinin bisiklet turizmi altyapısını ve coğrafyasını ön plana çıkarmak amacıyla düzenleniyor.


Advertisement