CHP heyeti Düzce'de ziyaretlerde bulundu - Son Dakika
Güncel

CHP heyeti Düzce'de ziyaretlerde bulundu

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yer aldığı heyet, Düzce'de temaslarda bulundu.

30.11.2022 21:43  Güncelleme: 22:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yer aldığı heyet, Düzce'de temaslarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarafından Çilimli ilçesinde kurulan Melen İdari Binasının açılış töreninde konuşan Torun, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birçok süreci aştığını, önemli deneyimler ve zorluklar yaşadığını söyledi.

Sorunların çözülebileceğini belirten Torun, "Ama ne zaman ayrışırsak, ne zaman ötekileşirsek işte o zaman çözümde zorlaşırız." dedi.

Torun, Başkan İmamoğlu'nun 5 ayda 150 tesis yapılacağını söylediği ifade ederek, "Melen Havzasını da rehabilite edecek, buradaki çevre sorunu da giderecek bir proje. İstanbul'a su sağlayacak bir proje değil, bu bölge içinde çok önemli bir proje." dedi.

CHP'li Özkoç ise, "İSKİ Genel Müdürü konuşmasını ifade ederken 'hem yazı yazdım hem de gidip kendim sordum. Melen Barajı'nın ne zaman biter ne zaman bu milletin hizmetine girer bunu bir an önce öğrenmek istiyoruz' demişti. Ben burada kendisine söyleyeyim. Çok yakın zamanda CHP ve Millet ittifakı iktidara gelecek. O gün bitecek. Milletimizin hizmetine girecek. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Nasıl bir Türkiye istediğimizi Millet Masası'nın değerli genel başkanları anayasada yapacakları değişikliklerle ve parlamenter sistemi nasıl güçlendireceklerini anlatarak tüm kamuoyuna duyurdular. Sıra milletimizin iradesine geldi." ifadesini kullandı.

İBB Başkanı İmamoğlu de, Düzce'de yaşanan depremin etkisinin görüldüğünü kaydederek, "Halen o tereddütler ve kaygılar devam ediyor. Aslında sorgulamamız gereken ki, Düzce depremini yaşamış insanlarız. Burada can kayıplarımız oldu. Yine aynı şekilde Gölcük depremi, üst üste böyle bir travmanın yaşandığı bir havzadan bahsediyoruz. Fazla değil 20 yıl sonra yaşanan bu deprem şiddetindeki bir depremden sonra hepimizin güle oynaya işine evine gitmesi gerekirdi. Bize, milletimize hala bu kaygıyı bu tereddüdü yaşatıyorsak burada hep birlikte çok büyük bir sorumluluğumuz var demektir." dedi.

Neyi denetleyemediklerini sorgulamak gerektiğini kaydeden İmamoğlu, "Neyi uyaramadık. Neyi söyleyemedik diye düşünmeliyiz. Dolayısı ile üzerinden 22 yıl, 23 yıl geçmiş bir depremin etkilerini, bu şekilde yaşıyor, yaşatıyor ve hissediyorsak gerçekten acı durumdayız." dedi.

İmamoğlu, konuşmasında İstanbul'a su götürmek için hazırlanan Melen Barajı projesinin başladığı andan itibaren geçen sürede yaşanan gelişmeleri de anlatarak, "İSKİ suyun Türkiye'deki en büyük kuruluşlarından birisi. DSİ'den sonra en büyüğü. İSKİ'nin burada su konusunda Düzceli çocuklarımızı, gençlerimizi, hatta yaşlılarımızı bilgilendirse suyun yolculuğunu anlatsa, bir damla suyun ne kadar mühim olduğunu gösterse burada onunla ilgili eğitim programları yapsa. Yarın belki burada derslik gibi bir alan oluştursa ne güzel olur. İSKİ müdürümüz onları düşünmüş anlattı. İyi mi olur. İyi olur. Dolayısı ile biz bu güne. Yarına böyle bakıyoruz. Onun için buradayız." diye konuştu.

Açılışa, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ çalışanları ve partililer katıldı.

Daha sonra Düzce kent merkezine geçen CHP'li Torun, İmamoğlu esnaf ziyareti yaparak, vatandaşlarla bir araya geldi.

CHP heyeti Anıt Park Millet Bahçesinde kurulu olan çadırları ziyaret ederek, depremzedelerin sorunlarını da dinledi.

Çadır kent ziyaretinin ardından da bir değerlendirme yapan İmamoğlu, şunları kaydetti:

"İnsanlarımız bir endişe yaşadı. Malum burada 22 yıl önce acıları hep beraber yaşadık.

Kayıplarımız olmuştu. Bugün baktığımızda bu deprem bizleri çok çok ürkütecek şiddette bir deprem değildi. Burada esas olan yapıların güvenliği ve sağlamlığı yerinde tespitlerimiz var. Burada hem ekiplerimizle, hem de il başkanlarımızla birlikte saha tespitleri yapılacak. Nasıl katkılar sunabiliriz, devletimizin kurumları zaten burada, AFAD ve diğerleri. Orada yapılan ve eksik kalan bazı şeyler varsa İstanbul halkı adına elimizden geleni yapacağımızı hem yetkililere hem de şu an çadırda olan vatandaşlarımızla paylaştık"

İmamoğlu, 1999 yılında yaşanan acıların bir daha yaşanmamasını umduklarını da ifade ederek, "Burada esas olan yapıların sağlam olması. 1999 depreminden sonra hangi tedbirleri ne kadar aldık ne kadar alamadık bunun hep beraber muhakemesini yapıp İstanbul'da da yoğun mücadele içerisindeyiz. Türkiye'nin farklı yerlerinde de bunu ele alıp topyekün bir seferberlik duyurusu ile çözmemiz gereken bir husus. Bir kez daha bunu burada gördük." dedi.

CHP'li Seyit torun ise, "Gerçekten deprem hepimizi korkuttu. Ama bundan da ders almalıyız. Sayın başkanımın da ifade ettiği gibi 1999'dan hu ayan deprem tehdidi ile de karşı karşıyayız. Bütün bilim adamları önümüzdeki süreçte belli fay hatlarının kırılmasından dolayı her an deprem tehlikesi ile yan yana olduğumuzu ifade ediyor. Bize düşen dayanıklı binalar yapmak. Bina envanterimizi elden geçirip depreme dayanıklı olmayanları rehabilite etmek." ifadesini kullandı.

Ziyaretleri sırasında Ekrem İmamoğlu'nun yanına yaklaşan bir genç, "Yanlış geldiniz. Burası Kartalkaya değil, burası Düzce." dedi. İmamoğlu da "Olsun, olsun. Düzce'ye de geliriz, Kartalkaya'ya da geliriz. Tamam mı birtanem, aslanım benim. İstersen seni götüreyim." cevabını verdi.

Bir başka noktada da genç bir kız, "Burası Kartalkaya değil Sayın Başkan, neden geldiniz?" diye sordu. İmamoğlu da "Az önce senin gibi bir genci daha yolladılar, kurban olmayın tamam mı güzel kızım. Getiriyim mi seni de Kartalkaya'ya. Bunlar kurgulu, aynısı." diye konuştu.

Kent merkezindeki temaların ardından deremde hasar gören Gölyaka ilçesine geçen İmamoğlu ve CHP heyeti, çadır kentlerini ziyaret ederek, depremzedelerin sorunlarını dinledi ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

CHP heyeti Düzce\'de ziyaretlerde bulundu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP heyeti Düzce'de ziyaretlerde bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement