CHP Heyeti Van'da - Son Dakika
Politika

CHP Heyeti Van'da

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, "Ne 'evet' ne de 'hayır' diyen teröristtir.

02.03.2017 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, "Ne 'evet' ne de 'hayır' diyen teröristtir. Biz olaylara böyle bakmıyoruz. Bu demokrasi meselesidir. İnsanların tercihi hangi yönde ise ona saygı duyarız." dedi.

İnce, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve Bartın Milletvekili Muhammed Rıza Yalçınkaya ile 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması çalışmaları kapsamında Van'a geldi.

Partisinin İl Başkanlığını ziyaret eden milletvekilleri adına açıklama yapan İnce, bu sırada elektriklerin kesilmesine tepki göstererek, Van'a her geldiğinde elektrik kesintileriyle karşılaştığını, bu soruna hükümetin, kentin yöneticilerinin çözüm bulması gerektiğini söyledi.

16 Nisan'da halkın sandığa giderek "evet" ya da "hayır" oyu kullanacağını anımsatan İnce, şöyle konuştu:

"Ne 'evet' ne de 'hayır' diyen teröristtir. Biz olaylara böyle bakmıyoruz. Bu demokrasi meselesidir. İnsanların tercihi hangi yönde ise ona saygı duyarız. Tabii biz parti olarak insanlarımıza doğrusunu anlatmaya çalışacağız. Hükümet yetkilileri meydanlarda şöyle söylüyor, 'Evet çıkarsa terör bitecek, ekonomi güçlenecek, güçlü Türkiye olacağız.' Bu 18 maddeden hangisi ekonomiyi güçlendirecek. Hangi madde terörü bitirecek."

"Türkiye'ye 300 milletvekili fazla bile"

İnce, milletvekili sayısının halk oylaması ile 600'e yükseltilmek istenmesini eleştirerek, şöyle devam etti:

"Aslında bu sayı 650'ye ulaşacak. Çünkü 600 milletvekili, aynı milletvekili statüsünde cumhurbaşkanı yardımcıları var. Milletvekillerinden bakan olmayacak. Türkiye'ye 300 milletvekili fazla bile, niye 650 yapıyoruz. Yazık günah bu milletin parasına. Rusya'nın nüfusu 150 milyon, milletvekili sayısı 450'dir. 150 milyonda 450, 80 milyonda 650 olacak iş değil. Yine bir başka konu gen soru kaldırılıyor. Hükümete gensoru yok, sözlü soru yok. Partili cumhurbaşkanı olacak. Partili cumhurbaşkanı olunca sadece ve sadece kendisine oy verenleri temsil eder. Oysa cumhurbaşkanının milleti temsil etmesi gerekiyor. Bir kriz anında bütün parti başkanlarını alıp millete moral vermesi lazım. Bir kişi hem partinin başkanı, hem devletin başkanı olursa bu doğru olmaz."

"Bizim derdimiz Türkiye Cumhuriyeti'dir"

İnce, bir kişiye OHAL yetkisinin verilemeyeceğini, bunun doğru olmadığını savunarak, şöyle dedi:

"1924'te Atatürk'e böyle bir yetki verilmek istenmiş fakat milletvekilleri karşı çıkmış. Kimseye bu yetki verilmez. Bu Tayyip Erdoğan düşmanlığı değildir. Bizim derdimiz Tayyip Erdoğan değil, bizim derdimiz Türkiye Cumhuriyeti'dir. Çocuklarımızın geleceğidir. Onun için bu konuda hepimizin uyanık olması lazım. Bu sistemle başbakanlık kaldırılıyor ve Binali Yıldırım da kendini yok etmek için meydanlarda geziyor. Dünya siyaset tarihinde bunun bir örneği yok. Bizim bin yıllık tarihimizde hep ikinci adamlar vardır. Bu ülkeye hep ikinci adam gerekiyor. Onun için ben Vanlı kardeşlerimin bu referandumda 'hayır' diyeceğine inanıyorum. Hepimiz için hayırlı bir referandum olsun."

CHP heyeti daha sonra esnafı ziyaret etti.

CHP Heyeti Van\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Heyeti Van'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement