CHP İl Başkanı Çankır, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını unutmadı - Son Dakika
Politika

CHP İl Başkanı Çankır, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını unutmadı

CHP İl Başkanı Çankır, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını unutmadı

AYDIN (İHA) – CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını ölüm yıldönümlerinde unutmadı.

06.05.2020 09:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYDIN (İHA) – CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını ölüm yıldönümlerinde unutmadı.

İl Başkanı Çankır, yayımladığı anma mesajında; "Deniz'ler, Hüseyin'ler ve Yusuf'lar başını her zaman dik tutan, haksızlığa hiçbir zaman boyun eğmeyen ve tam bağımsız Türkiye sevdasının sembolü olmuşlardır. Onların emperyalizme karşı yürüttükleri kavga, bugün hala yüreğinde genç fidanların yaktığı ateşi taşıyan milyonlar tarafından devam etmektedir. Onların emekten yana, halktan yana ve özgürlüklerden yana gösterdikleri mücadele bugün hala sürmektedir. Sanılmasın ki, Deniz Gezmiş'i ananları, onları unutmayıp ideolojisini benimseyenleri içeri atarak susturabilecekler. Sanılmasın ki, düşüncelerini özgürce ifade eden, demokrasiden, haktan ve halktan yana olan kitlelerin direncini baskı ve tehdit ile geri püskürtebilecekler. Bugün Deniz'lerin, Mahir'lerin, Yusuf'ların, Hüseyin'lerin açtığı yolda davasından geri adım atmayacak milyonlarca yüreğin olduğunu hatırlatmakta fayda var. Üç fidanın yaktığı bağımsızlık ve devrim ateşi daima yanmaya devam edecektir.

Bu vesile ile 3 fidanın ölümlerinin 48. yılında minnet ve şükran ile anıyor, mücadelelerinin izinden ayrılmadan yürüyeceğimizi bildiriyorum. Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP İl Başkanı Çankır, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement