CHP İl Başkanlarından Kılıçdaroğlu'na Destek - Son Dakika
Güncel

CHP İl Başkanlarından Kılıçdaroğlu'na Destek

CHP İl Başkanlarından Kılıçdaroğlu\'na Destek

Ege Bölgesinin CHP il başkanları, "Genel başkanımızın sonuna kadar arkasındayız" mesajı verdi.

17.08.2017 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Bölgesinin CHP il başkanları, "Genel başkanımızın sonuna kadar arkasındayız" mesajı verdi.

Ege Bölgesi'ndeki CHP il başkanları, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven'in davetiyle, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın ev sahipliğinde, Çeşme'de bir araya geldiler. Toplantıya Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP Afyon İl Başkanı Mehmet Kemal Demirkıran, CHP Denizli İl Başkanı Haşim Teoman Sancar, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul katılırken, CHP Kütahya İl Başkanı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz ve CHP Uşak İl Başkanı Dr. Ali Karaoba ameliyatları oldukları için toplantıya katılamadılar.

"SONUNA KADAR GENEL BAŞKANIMIZIN ARKASINDAYIZ"

Toplantı öncesinde bir açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, "Bir ana muhalefet partisi liderine karşı söylenen sözleri asla kabul etmiyoruz. CHP ve tüm demokrasi güçleri, gerekli tepkiyi her zaman verecektir. AK Parti'nin genel başkanı, böyle bir söylemi asla telaffuz bile etmemelidir. Eğer bu söylemini dillendirmeye devam ederse, CHP örgütlerinin tepkisi çok farklı olacaktır. Ege Bölgesi'ndeki il başkanlarımızla birlikte bir değerlendirme yapacağız. Toplantımıza 8 il başkanı davetli. Her koşulda bizimle beraber olan Kütahya ve Uşak il başkanları, kendi meslekleri gereği, önemli bir ameliyatları olduğu için toplantımıza katılamayacaklar. Ama bizim çalışmalarımızı desteklediklerini söylediler. Biz de buradan genel başkanımızın arkasında olduğumuzu, sonuna kadar ona sahip çıktığımızı, ona gelecek en ufak söze bile tahammülümüzün olmadığını belirtmek istiyoruz. Ege Bölgesi, Türkiye'nin aydınlık yüzüdür. Böyle bir bölgeden sesimizi yükselterek söylüyoruz; sonuna kadar genel başkanımızın, demokrasinin ve cumhuriyetin arkasındayız. Hak, hukuk, adalet arayışı içindeyiz. Genel başkanımızın çalışmalarını yürekten destekliyoruz. 2019 yılında yapılacak seçimlerde de ülke rahat bir nefes alacak. Bir iktidar değişimi söz konusu olacak. Buna inanıyoruz. Bu konuda da CHP ve genel başkanımız üzerine düşen tüm sorumlulukları en iyi ve özverili şekilde yerine getirmektedir. 2019'da, ülkemiz ve cumhuriyetimizin, yeni bir soluk, yeni bir nefes alacağını düşünüyoruz. Bütün çabamız bu yönde" diye konuştu.

"ÇANAKKALE'DEKİ ADALET KURULTAYI'NA KATKIDA BULUNMAK İSTİYORUZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hak, hukuk ve adalet için yürüyüş yaptığını hatırlatan Güven, "Bu yürüyüşe büyük bir destek oldu. Maltepe'de büyük bir miting gerçekleşti. Bu mitinge sadece CHP'liler değil, hak, hukuk arayan, toplumun her kesiminden, özellikle gençler ve kadınlarımız büyük bir katılım gösterdiler. Bu mitingin verdiği mesaj, Türkiye'de maalesef hak, hukuk, adalet konusunda çok büyük sıkıntıların olduğunu anlatan bir mesajdı. Bunun sonucunda partimiz yeni bir değerlendirmeye girdi. Bu defa da Çanakkale'de, Adalet Kurultayı adıyla, 26-30 Ağustos tarihleri arasında toplanmaya karar verdi. Bu kurultay, Maltepe mitinginin devamı olarak tüm mağdurlar, tüm adalet arayanların bir toplantısı olacak. Bu toplantıda, yeni bir ses, yeni bir nefes ve Türkiye'ye yeni bir mesaj verilecek. Biz bu toplantıya Ege Bölgesi olarak destek vermek ve katkıda bulunmak istiyoruz. Bu toplantının güçlü, nitelikli geçmesini ve Türkiye'ye önemli mesajlar vermesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

(Muhammet İsa Atagöz/ İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP İl Başkanlarından Kılıçdaroğlu'na Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da kanser tedavisi gören hastaya yemek borusu yapıldı
    11:31 Samsun'da kanser tedavisi gören hastaya yemek borusu yapıldı

    Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kanser tedavisi gören Kadir Karataş'a, midesinin alt tarafından alınan parçayla yemek borusu yapıldı. Karataş, ameliyat sonrası tedaviye olumlu yanıt vererek yemek yemeye başladı.

  • Bolu Mengen'de çıkan yangında samanlık ve ev kullanılamaz hale geldi
    11:30 Bolu Mengen'de çıkan yangında samanlık ve ev kullanılamaz hale geldi

    Bolu'nun Mengen ilçesinde çıkan yangında samanlık, traktör ve ev kullanılamaz hale geldi. Olay yerine sevk edilen Mengen Belediyesinin itfaiye aracından tazyikli su çıkmasını sağlayan hortum pompasının çalışmaması ise vatandaşların tepkisine neden oldu.

  • Kemer Belediye Başkanı Yaşlılara İftar Yemeği Verdi
    11:30 Kemer Belediye Başkanı Yaşlılara İftar Yemeği Verdi

    Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, 'Yaşlılar Haftası' dolayısıyla Kemer'de yaşayan yaşlı vatandaşlara iftar yemeği verdi. Başkan Topaloğlu, yaşlı vatandaşlarla sohbet etti ve ihtiyaçlarını sordu.

  • İskenderun'da Bisiklet Hırsızı Tutuklandı
    11:29 İskenderun'da Bisiklet Hırsızı Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde bisiklet çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet ve Barbaros mahallelerinde bisiklet ile elektrikli bisiklet çalınmasıyla ilgili araştırma yaptı. Kimliği belirlenen şüpheli A.D, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

  • Dolandırıcılık Zanlının Babası Tarafından Teslim Edilen Ziynet Eşyaları Mağdura İade Edildi
    11:28 Dolandırıcılık Zanlının Babası Tarafından Teslim Edilen Ziynet Eşyaları Mağdura İade Edildi

    Bilecik'te telefonla aradığı kişiye kendisini polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptığı öne sürülen zanlının babası, mağdura ait 1,5 milyon lira değerindeki ziynet eşyalarını polis merkezine götürdü. Şüpheli A.E'nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Seçkin Bayramoğlu, 25 yıldır Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını eğlenceli hale getiriyor
    11:28 Seçkin Bayramoğlu, 25 yıldır Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını eğlenceli hale getiriyor

    Sakarya'da gölge oyunu ve meddahlık geleneğini yaşatan Seçkin Bayramoğlu, Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını eğlenceli hale getiriyor. Bayramoğlu, 500 yıllık geleneği yaşatmak için mücadele ediyor ve çocuklara kültürel değerleri öğretiyor.

  • Akkuyu NGS'de maaş alamayan işçiler iş bıraktı
    11:28 Akkuyu NGS'de maaş alamayan işçiler iş bıraktı

    Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki taşeron firmanın çalışanları, maaş alamadıklarını belirterek bazı bölümlerde çalışmaları durdurdu. Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. Dün yüzlerce işçinin iş bırakmasıyla başlayan eylem nedeniyle bölgede güvenlik tedbirleri de arttırıldı. Maaşlarının yatmadığını belirten işçilerin bugün de iş bırakma eylemlerine devam ettiği öğrenildi. Daha önce de birçok kez Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki taşeron firmanın işçileri maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylemler yapmıştı.

  • Tekirdağ'da çekici üzerinde uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
    11:28 Tekirdağ'da çekici üzerinde uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

    Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde yapılan operasyonda, çekici üzerindeki otomobilde 15 bin uyuşturucu hap ve bir miktar esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

  • Edirne'de FETÖ ve PKK üyesi 13 zanlı yakalandı
    11:27 Edirne'de FETÖ ve PKK üyesi 13 zanlı yakalandı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen faaliyetler sonucunda, Yunanistan'a kaçmaya çalışan 13 terör örgütü mensubu yakalandı. Yakalanan zanlılardan 8'i FETÖ üyesi, 5'i ise PKK üyesi olarak belirlendi. Zanlıların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.


Advertisement