CHP İl Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Politika

CHP İl Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

CHP İl Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

CHP Malatya İl Danışma Kurulu toplantısı Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın katılımı ile gerçekleştirildi.

10.06.2017 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Malatya İl Danışma Kurulu toplantısı Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın katılımı ile gerçekleştirildi.

Battalgazi Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısında açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Enver Kiraz, 16 Nisan'da gerçekleştirilen halk oylaması sonuçlarını 'kazanan, kaybeden' olarak değerlendirmediklerini ifade etti. Referandumun önemli mesajları olduğunu kaydeden Kiraz, " Cumhuriyet Halk Partisi'ne de verilen mesajlar var, AKP'ye verilen mesajlar var. 'Evet' cephesini destekleyen kesimlere verilen mesajlarda var, 'hayır'a yönelik kesime verilen mesajlarda var. Bunu hepimizin doğru analiz etmesi ve algılaması gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

18 maddelik anayasa değişikliğinde maddelerin halka dokunan bir yanının olmadığını savunan Kiraz, "Malatya'nın son iki yıl içerisinde 25'in üzerinde şehidi var. Bu hepimizin kanayan, önemli bir yarası. Her seçimde 'oy verin terörü çözelim' dediler. Peki, niye bitmiyor? 18 maddenin halka dokunan bir yanı olmadığı gibi terörü çözebilecek, ekonomiyi düzeltebilecek bir maddede içinde yok. Bu geldiğimiz süreç bunu çok net bir şekilde ortaya koyuyor" dedi.

Daha sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, OHAL sürecini eleştirdi. 15 Temmuz'dan sonra OHAL'le birlikte ilgili ilgisiz 150 bine yakın kişinin gözaltına alındığını ifade eden Ağbaba, FETÖ'nün siyasi ayağının da ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi. Bülent Arınç ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damatlarının FETÖ'den tutuklandıktan sonra tahliye edilmelerini de eleştiren Ağbaba, " AK Parti'nin tabanını da rahatsız eden birkaç durum var. 73 yaşında kulağı duymayan Şahin Alpay cezaevinde, damatlar dışarıda. Bundan sonra FETÖ'yle mücadele konusunda korunmanın en iyi yönü AK Parti'lilere damat olmak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının damadı Ömer Faruk Kavurmacı 'uyku apnesi' nedeniyle tahliye ediliyor. Yüzünde ölüm hissettiğim mahkumlar, kanser hastaları cezaevinde yatıyor. Ergenekon'da, Balyoz'da Kuddusi Okkır'ın cenazesi çıkarıldı. Erol Manisalı kanser olunca çıktı. Eski Bursa Rektörü kanser olduktan sonra çıktı. Fatih Hilmioğlu, Mehmet Haberal. Şimdi 'uyku apnesi' var diye damatlar tahliye ediliyor. Siyasette hala FETÖ'yle ilgili bir adım atılmış değil. Bülent Arınç'ın damadı da tahliye edildi, gerekçesi 'sabit ikametgahı' varmış. Cezaevindeki Kadri Gürsel'in, Murat Sabuncu'nun, Musa Kart'ın ikametgahı yok mu, çadırda mı yaşıyorlar, göçebeler mi?" diye konuştu.

İl Danışma Kurulu toplantısına, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, ilçe başkanları, belediye başkanları ile partililer katıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP İl Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement