CHP İstanbul Milletvekili Akkaya Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul Milletvekili Akkaya Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, "CHP vekilleri olarak Türkiye Cumhuriyetinin uluslararası alandaki saygınlağını ortadan kaldıran OHAL rejiminin bir an önce sonlandırılması, hukuksuz, yargısız işten çıkarılmalara derhal son verilmesi ve uluslararası sözleşmelere uygun davranılması...

27.09.2017 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, "CHP vekilleri olarak Türkiye Cumhuriyetinin uluslararası alandaki saygınlağını ortadan kaldıran OHAL rejiminin bir an önce sonlandırılması, hukuksuz, yargısız işten çıkarılmalara derhal son verilmesi ve uluslararası sözleşmelere uygun davranılması çağrısında bulunuyoruz." dedi.

Akkaya, CHP Zonguldak Milletveki Ünal Demirtaş ile Mecliste düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'da düzenlenecek Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 10. Avrupa Bölge Toplantısına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Geçtiğimiz Haziran ayında Cenevre'de gerçekleştirilen ILO Genel Kurulunda OHAL kapsamında Türkiye'de yürütülen uygulamaların tartışıldığını, ILO sözleşmelerine aykırı uygulamalara son verilmesinin istendiğini iddia eden Akkaya, "Türkiye, ILO Genel Kurulunda OHAL Komisyonlarının 23 Temmuz 2017 tarihinde çalışmalarına başlayacağı taahhüdünde bulunurken, ne yazık ki daha başvuruları incelemeye bile başlayamamıştır. AKP'nin, çalışanların haklarını iadeye yönelik düzenlemeler yapmak yerine KHK'lar yoluyla hak gasplarına devam etmesi üzerine Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) ile Avrupa sendikalar Konfederasyonu (ETUC) İstanbul'da düzenlecek ILO 10. Avrupa Bölge Toplantısını boykot ettiklerini ve katılmayacaklarını belirtmişlerdir. " dedi.

ITUC ve ETUC'un ilk defa bir ILO toplantısına katılmama kararı aldığını belirten Akkaya, bu karara Almanya ve Rusya'dan işçi konfederasyonlarının da destek verdiğini, toplantıya katılmayacaklarını açıkladıklarını bildirdi.

Akkaya, toplantıya diğer üye ülkelerin işçileri temsil eden üyelerinin de katılmayacağı yönünde bilgi geldiğini öne sürdü. Akkaya, "AKP'nin uluslararası alanda değerli yanlızlık adı altında bütün komşularıyla sorunlu hale getirdiği ülkemiz, ne yazık ki itibarsızlaştıralmaya başlanmıştır. Uluslararası işçi ve çalışan örgütleri, artık Türkiye'yi endüstriyel ilişkiler açısından oldukça riskli ülkeler arasında saymaya başlamışlardır. CHP vekilleri olarak Türkiye Cumhuriyetinin uluslararası alandaki saygınlağını ortadan kaldıran OHAL rejiminin bir an önce sonlandırılması, hukuksuz, yargısız işten çıkarılmalara derhal son verilmesi ve uluslararası sözleşmelere uygun davranılması çağrısında bulunuyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İstanbul Milletvekili Akkaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement