CHP İstanbul Milletvekili Çiçek Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul Milletvekili Çiçek Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, askeri okullara ilişkin kanun hükmünde kararnameyle (KHK) yapılan düzenlemeyi eleştirerek, "Askeri okullardaki öğrencilerin mağduriyetleri giderilmezse CHP olarak Anayasa Mahkemesine gitmek dahil her türlü hukuki hakkımızı kullanacağız." dedi.

11.08.2016 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, askeri okullara ilişkin kanun hükmünde kararnameyle (KHK) yapılan düzenlemeyi eleştirerek, "Askeri okullardaki öğrencilerin mağduriyetleri giderilmezse CHP olarak Anayasa Mahkemesine gitmek dahil her türlü hukuki hakkımızı kullanacağız." dedi.

Çiçek, partisinin Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı Erdoğan Karakuş ve askeri okullarda eğitim gören bazı öğrencilerle Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Dursun Çiçek, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan KHK ile askeri okullarla ilgili yeni düzenlemeyi eleştirdi.

Bu okullarda eğitim gören yaklaşık 25 bin öğrenci ile ailelerinin umutlarının karartıldığını, mağdur edildiğini savunan Çiçek, "Askeri liseler yüzyıllardır var, bir gecede her şeyi değiştiriyorlar. Ne acele ediyorsunuz? Getirin Meclis'e, komisyonlarda tartışalım, kurumları, uzmanları dinleyelim, sonra ülkemiz için darbe anlayışını tarihe gömmek için hep beraber doğruyu birlikte yapalım." diye konuştu.

Gençlerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için mücadele edeceklerini belirten Çiçek, "Askeri okullardaki öğrencilerin mağduriyetleri giderilmezse CHP olarak Anayasa Mahkemesine gitmek dahil her türlü hukuki hakkımızı kullanacağız." dedi.

Çiçek, bir gazetecinin "Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a yaptığınız ziyarette askeri okulların kapatılması konusunu paylaştınız mı?" sorusunu, "Evet, paylaştık. Çok acı, bu konuda kendilerinin görüşlerinin alınmadığını ifade etti. Ancak düzeltmek için çalıştıklarını söyledi." şeklinde yanıtladı.

Çiçek ayrıca tutuklu asker öğrencilerin, askerlerin eylemlerinde kasıt olmadığı için suç oluşmadığını, bunların bir an önce ailelerine ve eğitim kurumlarına kavuşturulması gerektiğini savundu.

Toplantıya katılan Harp Okulu öğrencileri de FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgilerinin olmadığını belirterek, yeni düzenlemeyle eğitimleri konusunda yaşanabilecek mağduriyetlerin önlenmesini istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İstanbul Milletvekili Çiçek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP MYK ve PM Toplantısı
    09:08 CHP MYK ve PM Toplantısı

    CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplanacak.

  • Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor
    08:58 Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor

    Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün 'tebrik' ziyaretleri sürerken, gönderilen çiçekler nedeniyle başkanlık makamı ve odanın girişi adeta çiçek bahçesine döndü. Başkan Ergün mesaisinin büyük bir bölümünü ziyaretçilerini ağırlayarak geçiriyor.

  • İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi
    08:17 İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi

    İsrail günlerdir beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirirken, İran'ın birçok nükleer tesisinin bulunduğu İsfahan eyaletini hedef aldı. 3 drone ile gerçekleştirilen saldırı dünyayı tedirgin ederken, İran devlet televizyonu nükleer tesislerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini duyurdu.

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.


Advertisement