CHP İstanbul Milletvekili Onur Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul Milletvekili Onur Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunlarının atamalarının yapılmaması nedeniyle ciddi sorunlar yaşadıklarını belirterek, "Bütün bakanlardan ataması yapılmayan İİBF'lilerin çığlığını duymalarını istiyoruz" dedi.

04.03.2015 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunlarının atamalarının yapılmaması nedeniyle ciddi sorunlar yaşadıklarını belirterek, "Bütün bakanlardan ataması yapılmayan İİBF'lilerin çığlığını duymalarını istiyoruz" dedi.

Onur, ataması yapılmayan İİBF öğrencileri ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, kendisinin de aynı fakülteden mezun bir milletvekili olarak bu gençlerin sorunlarına dikkati çekmek istediğini söyledi.

Türkiye'de çok sayıda İİBF bulunduğunu ve çok sayıda mezun verdiğini, bu mezunlar arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğuna işaret eden Onur, ancak bu fakülte mezunlarının atanması gereken kadrolarda başka alan mezunlarının görevlendirildiğini ve bu gençlerin mağdur edildiğini söyledi. Onur, "Bütün bakanlardan ataması yapılmayan İİBF'lilerin çığlığını duymalarını istiyoruz" dedi.

Ataması yapılmayan İİBF mezunlarını temsilen söz alan Duygu Sarısülük de liyakatin önemine dikkati çekerek, kendilerinin atanması gereken kadroların başka alanlardan mezun kişilere açılmasını eleştirdi. Herkesin eğitim aldığı branşlara göre atanmasını talep ettiklerini belirten Sarısülük, 400 bin İİBF mezunu ve ailelerinin mağdur olduğunu, kendileri için 20 bin kadro açılmasını istediklerini aktardı.

Sarısülük konuşmasının ardından basın mensuplarına gösterdiği diplomasını, atamalarının yapılmamasını protesto etmek için 5 kuruştan açık artırmaya çıkardığını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İstanbul Milletvekili Onur Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • merve çakır: nisanda yapılacak olan merkezi atama hicbir kesim tarafından konusulmuyor ne vekillerimiz ve de her gün izledigimiz kanallar nisan atamasından bi haber gibiler bu nasıl bır adaletsizliktir ki nisan ataması gerceklesmeden agustosta 47 bin ögretmen ataması gündemde iibf mezunu TC vatandası degil mi bu ülkenin tek mezun veren fakultesi egitim mi madem kadro vermiyorsunuz neden bu ülkede her acılan üniversiteye ilk kurulan fakülte İİBF sayın vekiller sayın büyüklerimiz sizde hic mi vicdan yok 30-35 yasında babamızdan harclık alıyoruz örgün 4 yıl ne zorluklarla okuduk biz umut derseniz yok yasama sevinci derseniz istegi de dahil asla yok adalet bu mu bile bile ölüme sürükleniyoruz biz her saniye her an her dakika tekrar soruyorum size adalet bu mu vicdan merhamet bu mu sizlerin de cocugu var bizim durumumuzda sizlerde olabilirdiniz 400binden sadece ve sadece birini kendi evladınız olarak dusunun ne hissederdiniz bu haklı cıglıgı ne zaman duyacaksınız 3 0 Yanıtla
  • Alper: sadece adaletli kadro istiyoruz 0 0 Yanıtla
  • Dışişleri Bakanlığı, AB Zirvesi'nde alınan kararlara tepki gösterdi
    14:47 Dışişleri Bakanlığı, AB Zirvesi'nde alınan kararlara tepki gösterdi

    Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Devlet ve Hükümet Başkanları Özel Zirvesi'nde Türkiye ile ilgili kabul edilen kararlara tepki gösterdi. Aday ülke Türkiye, AB üyeliği konusunda kararlılığını korurken, işbirliğinin seçici bir anlayışla sınırlanmasını reddettiğini belirtti. Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme sağlanmasıyla Kıbrıs sorununun ilintilendirilmesinin kabul görmeyeceği vurgulandı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı kapsamında Hollanda'yı ziyaret edecek
    14:47 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı kapsamında Hollanda'yı ziyaret edecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2008 yılında Türkiye-Hollanda arasında ikili ilişkilerin ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla tesis edilen Wittenburg Konferansı'nın onuncu toplantısı kapsamında yarın Hollanda'yı ziyaret edecek. Ziyaret çerçevesinde Hollanda Dışişleri Bakanı Hanke Bruins Slot ve Başbakan Mark Rutte ile görüşmeler yapılacak. Türkiye-AB ilişkileri, bölgesel gelişmeler ve terörle mücadele gibi konular ele alınacak.

  • Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, Koçarlı için verdiği sözleri yerine getirecek
    14:43 Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, Koçarlı için verdiği sözleri yerine getirecek

    Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, belediyenin çalışmalarını ve projelerini inceleyerek yeni bir Koçarlı'yı vatandaşlara sunmaya hazırlanıyor. Başkan Arıcı, seçim döneminde verdiği vaatleri yerine getirmek için tüm personelle koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

  • Dünya Bankası kredisiyle 11 bin Suriyeliye tarım alanında kadro verilecek iddiası
    14:39 Dünya Bankası kredisiyle 11 bin Suriyeliye tarım alanında kadro verilecek iddiası

    İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Dünya Bankası'nın Türkiye'ye verdiği kredi anlaşmasında tarım alanında 2028 yılına kadar 11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro verilmesi şartının da yer aldığını açıkladı. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise Tarım Bakanı'na sorduğunu ve bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi. Karakaş, sosyal medya hesabından ilgili anlaşmaya dair belgeleri paylaştı.

  • UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Latin Amerika belediyelerine seslendi
    14:37 UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Latin Amerika belediyelerine seslendi

    UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, UCLG Latin Amerika Bölge Teşkilatı (FLACMA) Yönetim Kurulu Toplantısı'nda Latin Amerika belediyelerine hitap etti ve daha adil ve sürdürülebilir şehirler inşa etme vizyonunu paylaştı.

  • Biden Ekibi ve Müttefikleri Trump için 'Hitler Domuzu' Lakabını Kullanıyor
    14:27 Biden Ekibi ve Müttefikleri Trump için 'Hitler Domuzu' Lakabını Kullanıyor

    ABD Başkanı Joe Biden'ın bazı yardımcıları ve müttefikleri, Donald Trump için 'Hitler Domuzu' lakabını kullanıyor. Trump'ın New York'taki sus payı davası sırasında uyuduğuna dair haberlere yanıt olarak bir Biden ile ilişkili kişi mesaj zincirinde 'Uykucu Hitler Domuzu' yazdı. Trump kampanyası, eski başkanın mahkemede uyuduğuna dair iddiaları '%100 sahte haber' olarak nitelendirdi.


Advertisement