CHP İstanbul Milletvekili Özkes Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul Milletvekili Özkes Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Özkes Açıklaması

"Bizim esasımız yurtta sulh, cihanda sulhtur.

01.10.2014 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "Bizim esasımız yurtta sulh, cihanda sulhtur. Tezkerenin içeriği ne onu bilmiyoruz ama Mehmetçiğimizin birilerinin keyfine göre kanının dökülmesini istemiyoruz" dedi.

Özkes, TBMM'de düzenlendiği basın toplantısında, elektrik ve doğalgaza yapılan zammı eleştirdi.

AK Parti iktidarının Kurban Bayramı öncesi zamlarla bayramın tadını kaçırdığını ifade eden Özkes, kurbanlık hayvan satış fiyatlarının da geçen yıla oranla oldukça yükseldiğini söyledi.

Bu durumun vatandaşların kurban ibadetini yerine getirmesini engellediğini ileri süren Özkes,  "Geçen yıl kesip de bu yıl kurban kesemeyen vatandaşların vebali AKP iktdarının boynunda olacaktır" dedi. İstanbul'un Avrupa yakası ile Anadolu yakasında kurbanlık satış fiyatlarının da farklılık gösterdiğini belirten Özkes, aynı şehirde iki farklı fiyat uygulamasının hiçbir İslam ülkesinde yaşanmayan bir ucubelik olduğunu savundu.

Konuşmasında TBMM'ye dün sunulan tezkereye de değinen Özkes, şunları kaydetti:

"İki yıl önce IŞİD diye birşey yoktu. Nereden çıktı? Davutoğlu'nun stratejik derinliğinden neşet etti, doğdu. Dolayısıyla IŞİD'in günah babası AKP'dir. Ülkeyi pazarlayanlar şimdi de Mehmetçiğin kanını pazarlama çabasına girmişler. Kara harekatı olur mu, olmaz mı o görüşülecek. Öyle bir arzuları varsa AKP'nin oyları ile muhtemelen kabul edilecek ama gerçekten de zengin parayı bastırıyor bir gün bile askerlik yapmıyor ama fakir fukaranın çocukları savaşa gönderilme gibi bir tartışma var. Benim önerim Bilal'in öncülüğünde kefen giyen AKP'li gençler savaşa gitsinler."

Özkes, bir gazetecinin "Tezkereye red oyu mu vereceksiniz?" sorusu üzerine ise "Tezkerenin boyutları açık seçik olarak ortada değil. Dolayısıyla şu anda red vereceğiz veya evet vereceğiz diyemeyiz. Bir görelim. Ama bizim esasımız yurtta sulh, cihanda sulhtur. Tezkerenin içeriği ne onu bilmiyoruz ama Mehmetçiğimizin birilerinin keyfine göre kanının dökülmesini istemiyoruz" karşılığını verdi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İstanbul Milletvekili Özkes Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement