CHP İstanbul Milletvekili Özkes Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul Milletvekili Özkes Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "Bir ülke sevgi ve adaletle yönetilir. Bugün ülkede en çok muhtaç olduğumuz sevgidir, adalettir" dedi.

01.04.2015 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "Bir ülke sevgi ve adaletle yönetilir. Bugün ülkede en çok muhtaç olduğumuz sevgidir, adalettir" dedi.

Özkes, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bir süre önce Denizli Gönüllü Teşekküller Vakfı tarafından düzenlenen "Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa" konulu toplantıya katılan AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu'nun "Osmanlı İmparatorluğu'nun 90 yıllık reklam arasının sona erdiğine" yönelik tweetini savunarak, "ismi farklı da olsa 600 yıl zaten Başkanlık Sistemi ile yönetildik zaten" dediğini belirtti. "Bu sözlerle Başkanlığı, sultanlık ve halifelikle aynı görmeleri Başkanlık Sistemi'nden ne anladıklarını göstermektedir" diyen Özkes, Başkanlık Sistemi'nin gelmesi halinde ülke gündemine kısa sürede halifeliğin oturacağını savundu. Özkes, "iktidar gücünü, siyasallaştırılan ekonomi gücünü, yargı gücünü tekeline aldılar. Çıkarılan baskı yasalarıyla da yetinmiyorlar. Böylece toplumu büsbütün sindirmeyi düşünüyorlar" görüşünü ileri sürdü.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in de aynı konferansta  "İçimizde elbette çürük elmalar olacak. Peygamberin ordusunda da çürük elmalar vardı" dediğini belirten Özkes,  "AKP'lileri Peygamber'in ordusuna benzetmesi en hafif tabirle sevgili Peygamberimizi incitir. Allah'ın ayetlerini çarpıtmakla maruf Metiner, şimdi de AKP'lileri Peygamber'in ordusuna benzetiyor. Peki Peygamber'e benzetilen kim acaba" diye konuştu.

Özkes, dün yaşanan elektrik kesintilerinin "fiyasko" olduğunu ifade ederek, "AKP iktidarının acziyeti ve zafiyetinin fotoğrafıdır. Dün, AKP'nin ampullerinin çatladığının, patladığının bir yansıması oldu. Ülke karanlığa gömülüyor. Dünün ekonomik bilançosu yaklaşık 1 milyar dolar. İktidar yetkilileri elektrik kesintisinin arkasında  terör imasında bulundu. Bu imadan sonra da Çağlayan Adliyesi'nde o dehşet yaşandı. AKP'nin ülkeyi artık yönetemediğinin fotoğrafları bunlar. Ülkemiz her geçen gün itibar kaybediyor. İnsanımız bu yönetime ve gidişata layık değil. İnşallah 7 Haziran seçimlerinde uçuruma yuvarlanışa halkımız son verecek ve umutlar yeşerecek" dedi.

Avukatların adliyelere giriş çıkışlarıyla ilgili düzenleme yapılması konusundaki sorulara karşılık Özkes, avukatların adliyelere aranmadan girmesine yönelik iki yıl önce düzenleme yapıldığını belirterek, iktidarın tedbir almak, müeyyide uygulamak ve kanun değişiklikleriyle her şeyi düzenleyebileceğini sandığını ancak bunda yanıldığını söyledi. Özkes, "Bir ülke sevgi ve adaletle yönetilir. Bugün ülkede en çok muhtaç olduğumuz sevgidir, adalettir. Sevgi ve adaleti yok ederseniz, ne yaparsanız yapın istenmeyen çirkin olaylar olabiliyor" görüşünü savundu.

Özkes, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) üniversite kurmasını nasıl değerlendirdiği sorusuna, TÜRGEV ile ülke ekonomisinde, kültüründe ve eğitiminde iktidara paralel bir yapılanmaya gidildiğini ifade ederek, "TÜRGEV; devlet katkısı, devletle iş yapan işadamlarının destekleriyle ve zoraki bağışlarıyla büyümeye ve Türkiye'nin can damarlarını ele geçirmeye doğru gidiyor. Bunlar, devlet içinde devlet olma, paralel devletlerini yaratma çabalarının sonucudur. Doğru bulmuyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İstanbul Milletvekili Özkes Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement