CHP İzmir İl Başkanlığına Ali Engin Seçildi (4) - Son Dakika
Politika

CHP İzmir İl Başkanlığına Ali Engin Seçildi (4)

CHP İzmir İl Başkanlığına Ali Engin Seçildi (4)

CHP'nin İzmir İl Başkanı Ali Engin oldu.

04.06.2012 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'nin İzmir İl Başkanı Ali Engin oldu. Engin, partide son 15 yılda ilk kez demokratik, müdahalesiz kongreler yapıldığını, yarışmacı, rekabetçi ve dinamik bir süreç yaşandığını belirterek, "Yarışın vermiş olduğu birtakım tatlı rekabetler oluştu. Bu rekabet partimize zarar vermeden gerginliğe yol açmadan saygı ve sevgi içinde geçti. Parti değerlerimizi her şeyin üstünde tuttuk. Örgüt bu görevi bana verdi. Bundan sonra artık dayanışma içinde olacağız" dedi.

CHP İzmir'de pazar günü başlayan kongre maratonu pazartesi günü saat 10.00 sıralarında sonuçlandı. CHP İl Başkanlığı için mevcut başkan Tacettin Bayır, Ali Engin ve Levent Eyipişiren yarıştı. Çarşaf listeyle yapılan seçim nedeniyle sayım çok uzadı. Sabaha karşı önce Bayır, ardından Eyipişiren havlu attı ve Ali Engin'in başkanlığı sabah saatlerinde kesinleşti.

CHP İzmir İl Kongresi'nde çarşaf liste ile oy kullanma işlemi, 00.40'da başladı, saat 04.13'te sona erdi. Oy kullanma kabininde delegenin yaklaşık 3 dakika kalması beklenirken en az kalan delege 5 en çok 15 dakika çarşaf listede işaretleme yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, kabinde 10 dakika kaldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 02.30'da oy kullandı. Kocaoğlu, oyunu kullandıktan sonra da salondan ayrılmadı partililerle sohbet etti.

Sandıklar, açılıp oyların ayrımına geçildiğinde ilk sonuçları gören Bayır, rakibi Ali Engin'i kutladı. Bayır, eşi ve kızıyla birlikte salondan ayrılırken, "Görevi gençlere bırakmak lazımmış demek ki yorulmuşuz" dedi. Ancak eşi Tülay Bayır, "Seçimi Ali Engin değil Aziz Kocaoğlu kazandı" diyerek, tepki gösterdi. Levent Eyipişiren de salondan ayrıldı. Kocaoğlu'nun desteklediği Ali Engin, CHP eski İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır'ın üç adaylı kongrede yarışı sonuncu olarak bitirmesine ilişkin, "Bayır, "benim yoğurt yiyişim böyle. Bu partiye fedakarlık ettim. Kendimi örgüte teslim ettim' dedi. Bugünkü ihtiyaç Tacettin Bey değildi. Yarın belki onun için bir başka görev olur. Üç aydır kongre çalışmalarını yürütüyorum. İhtiyacın ben olduğum ortaya çıktı. Salondaki coşku da bunu ifade ediyordu. Bu güveni istismar etmeyeceğim" dedi.

"MAĞDURİYETİMİZİ ANLATACAĞIZ"

Engin, yeni görevinde ilk olarak 4 Temmuz'da görülecek Büyükşehir Belediyesi Davası'na önem vereceğini belirterek, şöyle dedi:

"Her türlü sorumluluğu idari mali ve siyasi sorumluluğu alacağız. Kente vizyon kazandıran çalışmalarımız da olacaktır. AKP'nin baskılarının artıracağı, yoksullukların artacağı bir döneme giriyoruz. Bu, Hükümet partisi ile kavga edeceğimiz anlamına gelmiyor hukuk içinde mücadele edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi davası başlıyor. En aktif yer alacağız, mağduriyetimizi halka anlatacağız."

Kongrede 619 delegeden 552'si seçime katıldı. Ali Engin 239, Levent Eyipişiren 152, Tacettin Bayır 72 oy aldı. 89 oy geçersiz sayıldı.

KİŞİSEL İHTİRASLARLA SİYASET YAPMAYACAĞIM

Ali Engin sonucun açıklanması ardından "İşte başkan, işte örgüt" sloganı arasında yaptığı ilk açıklamada, "Seçim gayrı resmi de olsa sonuçlandı. Önümüzdeki günlerde devir teslim töreni yapacağız. Kongrenin kaybedeni olmamıştır. Diğer iki aday da bunu ifade ettiler. Salondan kol kola çıktık. Bundan sonra da kolkola AKP'ye karşı mücadele edeceğiz. AKP İzmir'de iktidar kurmak istiyor. Buna izin vermeyeceğiz. 30 ilçeyle birlikte örgütle birlikte direneceğiz. Umarım 2014 yılında iktidarımızı güçlendirerek devam ettireceğiz. Bu onurlu görevin ağırlığının sorumluluğuyla devam etmeye çalışacağım. CHP'lilik, ülkesini sevmek kentini sevmektir. Kişisel ihtiraslarla siyaset yapmayacağız. Kişisel ihtiraslarımı partimin çıkarları üzerinde tutmayacağım" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP İzmir İl Başkanlığına Ali Engin Seçildi (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement