CHP İzmir İl Yönetimi Seçim Startını Verdi - Son Dakika
Yerel

CHP İzmir İl Yönetimi Seçim Startını Verdi

CHP İzmir İl Başkanı Bayır, İzmir'de Seçim Startını Verdiklerini Belirterek, 'İktidara Yürüyoruz. İkiyüzlü AKP İktidarına Son Vermek Hedefiyle Seçim Startını Veriyoruz' Dedi.

05.02.2011 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, İzmir'de seçim startını verdiklerini belirterek, 'İktidara yürüyoruz. İkiyüzlü AKP iktidarına son vermek hedefiyle seçim startını veriyoruz' dedi.

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu'nun göreve başlaması ve il örgütünün seçim startını vermesi dolayısıyla İsmet İnönü Kültür Merkezinde tören düzenlendi.

Bayır, burada yaptığı konuşmada, salonda yüzlerce partilinin bulunduğunu, en az o kadar partilinin de salona sığmadığı için bahçede toplandığını kaydederek, 'Sayın Aziz Başkanımdan acil 5 bin kişilik salon istiyorum, acil. Çünkü iktidara yürüyen parti bu salonlara sığmaz' dedi.

CHP'nin iktidara yürüdüğünü ifade eden Bayır, 'İkiyüzlü AKP iktidarına son vermek hedefiyle seçim startını veriyoruz. Bu ikiyüzlü iktidar Mısır'da Tahrir Meydanlarına güller atarken kendi ülkesinde işçi ve öğrencilere biber gazı ve cop yağdırıyor' diye konuştu.

Ortadoğu ülkelerinde ağalar, beyler, sultanlar ve imamların, teokratik rejimler altında inlediklerini savunan Bayır, bu coğrafyada bir tek Türkiye'nin 60 yıldır seçimle yöneticilerini getiren ve götüren ülke olduğunu dile getirdi.

Bayır, AK Parti iktidarına seslenerek, 'Bu Cumhuriyetten ne istiyorsunuz? Varlığınızın sebebi Cumhuriyet ve onun kurallarıdır. Tabi zorba iktidarlar (Ortadoğu ülkelerindeki), bu ağaların ve beylerin yakın aile dostları. Büyük dernek dostları bunlar. Kralın dizi dibine oturanlardır bunlar. Bu ilişkiler sırasında onların birer diktatör olduklarını bilmiyorlar mıydı?' şeklinde konuştu.

Seçimlere 4 ay gibi bir sürenin kaldığını, bildirge ellerine ulaşır ulaşmaz partililerle paylaşacaklarını ifade eden Bayır, tek ve ortak bir dil yaratacaklarını, ortak üreteceklerini, birbirlerini sevip sayacaklarını, en önemlisi çok çalışacaklarını ve böylece iktidarı alaşağı edeceklerini söyledi.

Bayır, seçim sürecinde İzmir'e ön seçimin yakışacağını, il yönetiminin de örgütün bu konudaki taleplerini algılamak ve onların isteklerinin arkasında durmak görevinin bulunduğunu dile getirdi.

Partililerin küçük de olsa maddi katkılarının önemli olduğunu belirten Bayır, 'Bizim gücümüz, herşeyi paylaşma alışkanlığından kaynaklanmaktadır. Hiç kimseye ayrıcalık tanımadan imece usulüyle bunu başaracağımızı biliyoruz. Dışarıda bağış masaları kurduk. Ne kadar olursa, imece usulü sizden toplamak istiyoruz. Birileri gibi kapitalist insanlara avuç açtırmayın örgüte. Sizden bunu istiyorum' dedi.

Bayır, CHP'nin devrimci özünü reddetmediğini ve reddetmeyeceğini vurgulayarak, 'CHP, sağ ve sığ politikaları onaylamaz. Çünkü gerçek CHP köklerini Karl Marks'larda, Bernstein'lerde, Kautsky'lerde gördüğü kadar Hacı Bektaş'larda, Mevlana'larda, Yunus Emre'lerde, en önemlisi de Mustafa Kemal'lerde görür' şeklinde konuştu.

-AZİZ KOCAOĞLU-

'İzmir azizdir aziz kalacak' sloganlarıyla sahneye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, CHP'nin büyük bir çoğunlukla İzmir'de zaten iktidar olduğunu, şimdi yerelden genele gitmek için, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında Türkiye'yi yönetmek için, hükümet olmak için genel seçimde mücadele vereceklerini söyledi.

'Çalışacağız, başarılı olacağız' diyen Kocaoğlu, özellikle iktidar olmadıkları kentlerde seçim stratejisini biraz daha farklı çizmek gerektiğini, muhalefet olarak yapacakları işleri, ne düşündüklerini, insana, ekonomiye, tarıma nasıl baktıklarını anlatmaları gerektiğini bildirdi.

Kocaoğlu, çok sayıda projeler ileri sürerek, bunları anlatıp, yurttaşları ikna edip, onların güvenini ve oylarını alarak iktidar olacaklarını söyleyerek, 'İnsana, emeğe, dar gelirli vatandaşımıza bakışımızı, somut uygulamalarımızı anlatarak biz yerelde böyle yaptık, böyle yapıyoruz, genelde de böyle yapacağız, aynı yereldeki anlayışımızı Ankara'da iktidara taşıyacağız diye kapı kapı, sokak sokak, insan insan anlatmamız gerekmektedir' şeklinde konuştu.

İzmir'de hayata geçirdikleri projeleri anlatan Kocaoğlu, partililerden seçim sürecinde bu projeleri somut propaganda olarak kullanmalarını istedi.

Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak 1980'den sonra yaygınlaşan ve emek sömürüsü ve kölelik düzeni anlamına gelen taşeronlaşmaya ilk defa 'dur' dediklerini ve bu anlamda Türkiye'ye örnek olduklarını kaydederek, 'Umuyoruz bu yaptığımız icraat, Türkiye'ye örnek olur, emekçiler kölelik düzeninden, taşeron düzeninden kurtulurlar' dedi.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir belediye başkanının, siyasetçinin, 'Ben arazi, tarım yollarını asfaltlayacağım' diye bir projeyi açıklamadığını savunan Kocaoğlu, İzmir'in 50 kilometre sınırları içinde bütün arazi yollarını asfaltladıklarını ve yüzde 95 düzeyinde asfaltlamayı tamamladıklarını bildirdi.

Kocaoğlu, kent içi ulaşımda deniz, otobüs ve metroda 90 dakika ücretsiz aktarma yapıldığını, bunun hiçbir büyükşehir belediye başkanlığında uygulanmadığını, Aliağa- Menderes hattıyla çok büyük bir projeyi hayata geçirdiklerini anlattı.

İzmir'i yerelde kalkındırmak için, genelin menfaatini korumak için tabii ki yol, altgeçit, üstgeçit, köprü, su, arıtma, kanalizasyon gibi hizmetlerin tümünü yapma görevlerinin bulunduğunu, ama Türkiye'de ilk defa bir belediye başkanının 'Ben bu kenti yerelde kalkındıracağım, yaşam standartlarını yükselteceğim' diye proje hazırlayıp yola çıktığını ve kentin gelir düzeyini sürekli yükselttiğini ifade etti.

Kocaoğlu, belediye olarak en ufak bir şaibeye bulaşmadıklarını, birçok inceleme geçirdiklerini, geçirmeye devam ettiklerini hatırlatarak, 'İçişleri Bakanlığı bir konuda soruşturma izni verdi. Biz Danıştay'a soruşturma izninin haksız yere verildiği konusunda dava açtık. Aynı konuda iki tane vatandaş da 'bu planlama yanlıştır' diye İdare mahkemesine dava açtı. İkisini de kazandık, Danıştay davası devam ediyor. Dosyamıza idare mahkeme kararını da ek olarak gönderdik' dedi.

İzmir'in, Ege Bölgesinin CHP için büyük hayati önemi olduğunun altını çizen Kocaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

'Ama AKP için de iktidarını sürdürmek yönünden çok büyük önemi var. İzmir'in üzerine neden geliniyor? 2007'de 'CHP kumsala kadar indi' söylemleri vardı. 29 Mart seçimlerinde hep birlikte kumsaldan Anadolu'ya doğru yürüdük. Referandumda Ankara'ya dayandık. ve buradan, Türkiye'nin en aydınlık kentinden Anadolu'ya gidiş adım adım ilerliyor. AKP için bunu durdurmanın yolu İzmir'i durdurmaktır. Çalışmalar yapıyorlar ama biz bütün işlerimizi doğru yaparak, yasal yaparak, kılı kırk yararak, yoktan var ederek, kaynak yaratarak örnek belediyecilik anlayışını her türlü engellemeye rağmen, hem İzmirli hemşehrilerimize, hem Türkiye'ye göstermek zorundayız.

Örgüt emekçilerinden bir tek dileğim var, yaptığımız projeleri bilerek, bunları içinize sindirerek, somut, gerçekleşmiş, herkesin elinin dokunduğu, herkesin yaşam standardının yükseldiği projeleri vatandaşımıza anlatırsanız, biz buradan başarılı şekilde çıkarız. Eğer anlatmazsak, eğer birbirimizin dedikodusunu yaparsak ki böyle bir lüksümüzün olduğuna inanmıyorum, o zaman biz görevimizi yapmamış oluruz. Bir tek şeye ihtiyacımız var; kolkola girmeye, birbirimize inanmaya, güvenmeye. İlk seçimde CHP'nin iktidarını Ankara'da birlikte kutlayalım. Hepinizi iktidar yürüyüşünde çalışmaya davet ediyorum.'

-CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ALİOĞLU-

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu da, tören salonuna koşarak geldiğini, arkadaşlarının 'Nereye koşuyorsunuz?' diye sorduğunu, 'İktidara koşuyoruz. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde iktidara koşuyoruz. Bu yolda bize hiçbir engel çıkmayacaktır' diye karşılık verdiğini söyledi.

İzmir'de çok güzel işler yapıldığını, bu iyi örneklerin diğer bütün belediyelere de örnek olacağına inandığını ifade eden Canalioğlu, 'Bunu yaparken birlikte hareket etmek durumundayız. Belediye başkanlarımız yerelde çok güzel işler yapıyor. Ama bu işler anlatılmalı, anlatmalıyız' dedi.

Canalioğlu, Kayseri ve Elazığ belediyelerinin 'üzerine gittiklerini', Kayseri Belediyesindeki yolsuzlukları açık ve net şekilde ortaya koyduklarını, ama tek bir satır, tek bir soruşturma izninin çıkmadığını savundu.

CHP'li belediye başkanlarının insana yatırım anlayışıyla, şeffaf, dürüst, açık, hesap verebilir şekilde çalıştığını, ancak tüm baskının CHP'li belediye başkanlarının üzerine yoğunlaştırıldığını söyleyen Canalioğlu, 'Bunları yapanların CHP'de işi yoktur, barındırmayız. Yereldeki arkadaşlarımızın başarısına karşı CHP'li başkanlar gözaltına alınmakta, tutuklanmakta, hukuk devletinde olmaması gereken şeyler yapılmaktadır' şeklinde konuştu.

Canalioğlu, birlik beraberlik içinde, futbol takımı anlayışında, biri çalım yerken arkasındakinin hemen açığı kapatması gerektiğini ifade ederek, 'Bugün iktidara gitme yolunda İzmir il örgütü seçim startı veriyor. Başarılar diliyorum. Yüreklerimiz bir. Yüreklerimizin bir olması sonucu Türkiye Cumhuriyeti'nin beklediği iktidarı, 12 Haziran akşamında CHP'nin hayata geçireceğine inanıyorum' dedi.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP İzmir İl Yönetimi Seçim Startını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement