CHP İzmir Milletvekili Altıok Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İzmir Milletvekili Altıok Açıklaması

CHP İzmir Milletvekili Altıok Açıklaması

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Türkiye'nin demokratikleşmesinin önünde zorla kaybetmeler, faili meçhul siyasi cinayetler ve işkence suçlarından oluşan kalın bir duvarın olduğunu savunarak, "Bu kalın duvarın ortadan kaldırılmasının koşulu tüm suçların, kim olursa olsun suçluların...

08.03.2017 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Türkiye'nin demokratikleşmesinin önünde zorla kaybetmeler, faili meçhul siyasi cinayetler ve işkence suçlarından oluşan kalın bir duvarın olduğunu savunarak, "Bu kalın duvarın ortadan kaldırılmasının koşulu tüm suçların, kim olursa olsun suçluların ortaya çıkarılarak aydınlatılması ve tüm sorumluların cezalandırılmasıdır." dedi.

Altıok, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 21 Mart 1995'te gözaltına alındıktan 58 gün sonra kimsesizler mezarlığında bulunan Hasan Ocak'ın dosyasındaki, Beykoz Cumhuriyet Savcılığınca verilen kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin kararını, İstanbul Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliğinin, "suça ilişkin yeterli şüphenin oluştuğu tespiti" ile kaldırdığını söyledi.

Hakimliğin, insanlık suçlarında zaman aşımına ilişkin emsal teşkil edebilecek bir karar verdiğini savunan Altıok, şöyle devam etti:

"Gelinen noktada İstanbul Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliği, Hasan Ocak dosyasıyla devlet görevlilerinin rollerini yeniden hatırlatmış oluyor. İşkence ve zorla kaybetme insanlık suçlarıdır ve insanlık suçlarında zaman aşımı olmaz. Türkiye'nin yakın geçmişi, ağır insan hakları ihlalleri ve faili meçhul siyasi cinayetlerle dolu. Bizler, devlet görevlilerinin rol aldığı bu hak ihlalleri ve siyasi cinayetlerin dosyalarının bir bir zaman aşımına uğratılmasına tanıklık ediyoruz. Bu davaların genel sonucunun cezasızlık olduğunu ve cezasızlığın da bir devlet politikasına dönüştüğünü hep birlikte yaşıyoruz."

İnsanlığa karşı işlenen suçlarda birçok davanın zamanaşımına uğratıldığını savunan Altıok, "Türkiye'nin demokratikleşmesi önünde zorla kaybetmeler, faili meçhul siyasi cinayetler ve işkence suçlarından oluşan kalın bir duvar var. Bu kalın duvarın ortadan kaldırılmasının koşulu tüm suçların, kim olursa olsun suçluların ortaya çıkarılarak aydınlatılması ve tüm sorumluların cezalandırılmasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

CHP olarak insanlığa karşı işlenmiş suçlar karşısında yüzleşmeyi ve adaleti savunmayı sürdüreceklerini belirten Altıok, verilen yeni karar sonrası, tüm diğer dosyaları olduğu gibi Hasan Ocak dosyasını da yakından takip edeceklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Necmettin Erbakan'ı anma toplantısına katılmasına ilişkin değerlendirmelerle ilgili görüşü sorulan Altıok, şu yanıtı verdi:

"Biz, toplumun hiçbir kesimini ve hiçbir siyasi partiyi ötekileştirmiyoruz. Ancak CHP olarak sosyal demokrat çizgide durduğumuz yer çok bellidir ve bu yer, tüm faili meçhul siyasi cinayetleri, haksızlıkları, hukuksuzlukları sonuna kadar takip etmek ve adalet tecelli edene kadar savunmaktır. Bu anlamda da tutumumuzun net olduğunu düşünüyorum.

Türkiye tarihinde simge bir isim ve siyasetçi olan Sayın Erbakan'ı anmak için gitmiş olduğu bir toplantıdır. Ama bu toplantı, bizim davamızla (Sivas olayları davası) ilgili dahli olduğu yönünde şüpheler ve hakkında birtakım saptamalar bulunan Sayın Temel Karamollaoğlu'nun bu davadan bağımsız desteklendiği gibi bir sonuca işaret etmez asla."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İzmir Milletvekili Altıok Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement