CHP İzmir Milletvekili Türeli - Son Dakika
Politika

CHP İzmir Milletvekili Türeli

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, KPSS'ye girmiş ancak ataması yapılmamış 3,5 milyon memur adayı olduğunu, kamuda ciddi anlamda kadro açığı bulunduğunu, ancak devletin norm kadro uygulamasıyla kadroların kısıtlandığını savundu.

19.02.2015 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, KPSS'ye girmiş ancak ataması yapılmamış 3,5 milyon memur adayı olduğunu, kamuda ciddi anlamda kadro açığı bulunduğunu, ancak devletin norm kadro uygulamasıyla kadroların kısıtlandığını savundu.

Türeli, Meclis'te, lisans, yüksek lisans eğitimi yapan ve KPSS ile atama bekleyen Merkezi Atama Mücadele Grubu üyeleriyle basın toplantısı düzenledi.

Türeli, ülkenin en önemli sorunlardan birinin, üniversite mezunlarının alanlarına uygun bir işte çalışma imkanı bulamaması olduğunu belirtti.

Kamuda ciddi anlamda kadro açığı bulunduğunu, ancak devletin norm kadro uygulamasıyla kadroları kısıtladığını kaydeden Türeli, hizmet alımı yöntemiyle kamu hizmetlerinin yürütülmeye çalışıldığını ifade etti.

Türeli, 2014 yılında KPSS'ye lisans düzeyinde 1 milyon 128 bin 32, ön lisans düzeyinde 779 bin 314, orta öğretim düzeyinde 1 milyon 683 bin 696 olmak üzere toplamda 3 milyon 591 bin 42 adayın girdiğini belirtti. Bu adaylar için ilk atama dönemi olan 2014 yılının Kasım ayında lisans için 3 bin 715, ön lisans için 770, orta öğretim düzeyinde ise 582 olmak üzere toplamda 5 bin 67 kadro açıldığını kaydeden Türeli, "Böyle bir şey olabilir mi? KPSS'ye 3,5 milyon kişi girecek, bunların istihdamına 5 bin kadro tahsis edilecek" dedi.

Mülakat sistemine de değinen Türeli, bu sistemin çok iyi işlemediğini, siyasi referansı olmayan kişiler için mülakat sisteminin formaliteden öteye gidemediğini, bunun da siyasi kadrolaşmayı doğurduğunu savundu.

TÜİK'in 2014 yılı Kasım ayına ilişkin açıkladığı işsizlik verisinin yüzde 10,7 olduğunu belirten Türeli, "Son 4 yılın en yüksek rakamı. Aslında işi olmayan, çalışmak isteyen ancak iş bulma ümidi olmadığı için iş aramayan kişilerle birlikte işsizlik oranı aslında yüzde 17,5'tir" diye konuştu.

Asli ve sürekli işlerin işçi ve memur eliyle yürütülmesi gerektiğini anlatan Türeli, "Ancak hizmet alım yöntemi kullanılıyor. Taşeron çalışma yöntemi çağdaş kölelik yöntemidir. Yer türlü haktan yoksundur" dedi.

KPSS'ye girmiş ancak ataması yapılmamış 3,5 milyon memur adayı bulunduğunu belirten Türeli, memur adaylarının 2015 yılı Nisan ayında 40 bin kadro talebini desteklediklerini, her sene belli kadroların bu şekilde açılmasını istediklerini kaydetti.

Toplantıda saçlarını spreyle beyaza boyamış ve ellerindeki şemsiyeleri baston olarak kullanan gençler, "Şimdi değil de yaşlanınca mı atanacağız" diyerek tepki gösterdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İzmir Milletvekili Türeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • kagan: İnşallah öğretmen olmadığımızı haberi okuyanlar anlamıştır. 17 0 Yanıtla
  • mert soysal: öğretmen kadroları ağzına kadar dolduruldu, genel idare hizmetleri sınıfı kadroları boş adalet istiyoruz boş kadrolar doldurulsun 11 0 Yanıtla
  • nur vural: ben gecemi gündüzüme katıp emeğimle puanımı alıp sıfır! torpille bir kuruma yerleşemiyorsam olmasın bu sınav. hakkımızı istiyoruz nisanda öğretmen, sağlık hariç 40bin atama istiyoruz. 10 0 Yanıtla
  • timur dalgalar: biz kayırılmak istemiyoruz hakkımız olanı istiyoruz 3 milyona 5 bin kadro hak mıdır, nisan atamasında bu haksızlığın giderilmesi gerekiyor, nisanda öğretmensiz ve sağlıçısız 40 bin kadro istiyoruz. 10 0 Yanıtla
  • nazı gül: Mutlaka nisanda 40 bin atama olmalıdır. Kasım 2014 te 3. 5 milyon önlisans ve lisans mezununa sadece 5067 kadro verilmiştir. 9 1 Yanıtla
  • Tuğba gök: Nisan atamasına önlisans lisans ve lise mezunlarına 40 bin kadro istiyoruz beş bin gibi komik bir rakam istemiyoruz 9 0 Yanıtla
  • ufuk: 3 milyon insan aileleriyle birlikte 10 milyona ulasir , simdi sesimizi duymazsaniz sandikta biz sesimizi duyururuz 9 0 Yanıtla
  • İlker DUMAN: Hakkımız olanı istiyoruz sadece, fazlasını değil. Dişimizle, tırnağımızla didindik, çalıştık; 80 ve üzerinde puanlar aldık. Dolayısıyla kadro isteğimiz meşrudur. Ne fazlasından ne de azından yanayız. 50, 60 puanlar ile atanan öğretmenlerin de içinde bulunacağı Türkiye'nin gelecek vizyonunda, bu puanları almayı hak etmiş bizlere neden yer verilmekte imtina ediliyor? Anlamakta güçlük çekmekteyiz. 7 0 Yanıtla
  • Mert Kurt: Hep Öğretmen mi var Teknik Sınıfı olmuş 54bin açık bakan yok. Devlet Teknik sınıfla kalkınır bu yüzden Bilgisayar Mühendislerine 500 kadro istiyoruz 2015/1 Nisan atamasında #BM500kadroistiyor 3 1 Yanıtla
  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.


Advertisement