CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Atılgan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Atılgan Açıklaması

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan, "Kadının siyasette ne kadar ayakta durabildiğini, dimdik olduğunu önümüzdeki süreçte göreceksiniz" dedi.

19.03.2012 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan, "Kadının siyasette ne kadar ayakta durabildiğini, dimdik olduğunu önümüzdeki süreçte göreceksiniz" dedi.

Atılgan, Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç'u makamında ziyaret etti. Atılgan, burada yaptığı konuşmada, kadın siyasetçinin Türkiye'de çok zor durumda olduğunu söyledi. Kadınların yerel yönetimlerde daha fazla olması gerektiğini ifade eden Atılgan, halkın içinde olan ve halka daha yakın olan kişinin kadınlar olduğunu belirtti.

Yerel yönetimlerin belediye başkanları kadın olursa, hizmetin daha farklı olacağına işaret eden Atılgan, şöyle devam etti:

"Türk toplumu olarak ataerkil bir toplumuz. Kadının siyaset yapması, ekonomik yönden çok zordur. Kadın ekonomik bağımsızlığını alırsa, siyasette rahat bir şekilde yer alabilir. Özellikle gençlik kolları da aynı şekildedir. Kadın kolları, gençlik kollarından bir adım daha önde. Kadın ekonomik bağımsızlığını almadığı sürece ataerkil bir toplumda da siyasi varlığını çok zor kabul ettirir. Kadının siyasette ne kadar ayakta durabildiğini, dimdik olduğunu önümüzdeki süreçte göreceksiniz. Biz bunu başaracağız."

Atılgan ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kavaklı Belediyesine hibe edilen 98 bin TL'lik çöp toplama kamyonu için kurban kesme törenine katıldı. Atılgan, kurban kesimi sırasında göz yaşlarına hakim olamadı.

Daha sonra CHP Kırklareli Teşkilatı'nda kadınlarla bir araya gelen Atılgan, kadınların sivil toplum kuruluşlarında yer almalarını ve buralardaki etkinlikleri ihmal etmemelerini istedi.

Atılgan, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ı da makamında ziyaret etti. Çağlayan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yapılan hizmetleri anlattı.

- KIRKLARELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Atılgan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement