CHP Kocaeli Milletvekili Güneş Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Kocaeli Milletvekili Güneş Açıklaması

CHP Kocaeli Milletvekili Güneş Açıklaması

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, "Türkiye ekonomisi yavaşlıyor, bir durgunluğa doğru gidiyor ve son yılların en önemli durgunluklarından birini yaşayacak.

09.03.2015 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş,  "Türkiye ekonomisi yavaşlıyor, bir durgunluğa doğru gidiyor ve son yılların en önemli durgunluklarından birini yaşayacak. Bugün açıklanan sanayi üretim verisi onu gösteriyor" dedi.

Güneş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ekonomik verilere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleriyle döviz kurunda artışa neden olduğunu ileri süren Güneş, "Cumhurbaşkanı dedi ki 'Şimdi Merkez Bankası işte çözsün sorunu. O çözecek. Ben mi çözeceğim? Ortada böyle bir vaka var. Olay parite meselesi' dedi. İyi de sen bir çuval inciri berbat ettin. Şimdi oturmuşsun bir çuval inciri mahvettikten sonra diyorsun ki 'Gel Merkez Bankası düzelt'. Hani Merkez Bankası vatana ihanet etmekle meşguldü. Demek ki Merkez Bankası, sen bozduğun zaman işleri, düzeltecek bir yer. Çok açık bir biçimde yaptığının farkına vardı. Şimdi 'Merkez Bankası düzeltsin' diyor" şeklinde konuştu.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından dövizin neden düşmediğine ilişkin hükümet yetkililerinin ortaya koyacakları gerekçeleri sıralayan Güneş, bu gerekçeler ışığında "Faizi daha fazla düşüremeyiz. Elimizden gelen bu. Veriler bunu gösteriyor" denileceğini ileri sürdü.

Güneş, "Türkiye ekonomisinin yavaşlıyor, bir durgunluğa doğru gidiyor. ve son yılların en önemli durgunluklarından birini yaşayacak. Bugün açıklanan sanayi üretim verisi onu gösteriyor" dedi.

Açıklanan sanayi üretim endeksinin bu alanda da küçülme olduğunu gösterdiğini savunan Güneş, pahalılığın ve işsizliğin artacağını, ekonomik durgunluğun yaşanacağını öne sürdü.

-"TÜBİTAK isterse uzman grubu ücretle görevlendirebilir"

Güneş, açıklamalarının ardından bir gazetecinin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı ileri sürülen bir paylaşıma ilişkin soru üzerine ise konuyu ayrıntılı olarak bilmediği için yorum yapmasının doğru olmayacağı karşılığını verdi. Güneş, "Türkiye'nin tek bayrağı vardır. Mehmet Şimşek'in böyle bir tweet atarken bir gaflet içinde olduğunu, farkına varmadığını düşünürüm. Bir hıyanet içinde olduğunu düşünmek bile istemem" ifadesini kullandı.

TÜBİTAK'ın bir mahkemeden gelen talebe, kurum bünyesinde nitelikli eleman olmadığı için yanıt veremediği yönündeki haberlerin de sorulduğu Güneş, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu yanlış çünkü TÜBİTAK isterse herhangi bir konuda bir uzman grubu ücretle görevlendirebilir. Yasada böyle bir imkanı var. TÜBİTAK'ın dolayısıyla belli bir konuyla ilgili böyle bir eleman sorunu olmaması gerekir. Fikri Işık'a söyleselerdi o hissederdi geçerli olup olmadığını. O kurumun bağlı olduğu bakanın öyle bir yeteneği var. TÜBİTAK şöyle bir cevap verebilirdi, 'Bizde öyle bir eleman yok ama bağlı olduğumuz bakanın öyle bir yeteneği var. O hisseder. Diski ona yollayın, şöyle bir baksın arkasına önüne, o ne olduğunu çıkarır. Aynı Bakan 'Döviz kuru halkı etkilemez' dedi. Anladığım kadarıyla Fikri Işık evine yürüyerek gidiyor, evinden yürüyerek geliyor. ve halkımızın işine ve evine yürüyerek gidip geldiğini, şehirlerarası seyahatlerin yürüyerek yapıldığını düşünüyor. O zaman hakikaten benzin fiyatı etkilemez halkı. Teknolojik konuları hissederek çözerseniz, döviz kurunun da halkı etkilemediğini düşünürsünüz."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Kocaeli Milletvekili Güneş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement