CHP Kocaeli Milletvekili Tarhan: Gebze İl Olmalı - Son Dakika
Güncel

CHP Kocaeli Milletvekili Tarhan: Gebze İl Olmalı

CHP Kocaeli Milletvekili Tarhan: Gebze İl Olmalı

Chp Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nin il olması için hazırladıkları kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduklarını söyledi.

24.06.2016 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nin il olması için hazırladıkları kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduklarını söyledi. Tarhan, Gebze'nin il olması için herkesten destek beklediklerini belirterek, "Yıllardır sabırla bekleyen Gebze'nin bir an önce il olması gerekmektedir" dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, partisinin Gebze İlçe Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP'nin Gebze, Darıca, Çayırova ve Darıca ilçe başkanları da katıldı. Tarhan, Gebze'nin il olması gerektiğini belirterek, "Değişen ve gelişen dünyada, şehirler de değişiyor. Bu değişim farklı farklı ihtiyaçları doğuruyor. Gebze de bu gelişim ve değişimi en hızlı yaşayan şehirlerimizden biri. Çünkü Gebze; sanayinin, bilginin, teknolojinin, emeğin kenti. Ekonomik, sosyal ve kültürel alanda yaşanan değişimler, gelişimler ve artan ihtiyaçlar karşısında bugün Gebze, il olması gereken şehirlerin başında geliyor. Kaymakamlık elinde bulunan olanaklar çerçevesinde yetersiz kalmakta, bu da halkımızı mağdur etmektedir" dedi.

Gebze'nin sanayi şehri olduğunu söyleyen Tarhan, "Türkiye'nin en önemli organize sanayi bölgelerinin bulunduğu şehrimizde; Gebze organize sanayi bölgelerinin konum itibariyle; İstanbul'a, Sabiha Gökçen Hava Limanı'na ve Derince Limanı'na olan yakınlığı pek çok avantajı beraberinde getirmektedir. Yetişmiş insan gücü, ulaşım kolaylığı ve pazara yakınlık gibi bu etkenler önemli bir istihdam alanı olmasını sağlamaktadır. Gebze bu avantajları ile ekonomiye, sanayiye sunduğu katkının karşılığını alamamaktadır. Gebze'de bulunan pek çok fabrikanın merkezinin İstanbul'da olması da hak edilen payın alınmamasında önemli bir etkendir. Gebze sanayisi ile ön plana çıktığı kadar bilimsel ve teknolojik çalışmaların da merkezi durumundadır. Bu konuda TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, bünyesindeki pek çok enstitü ile hizmet vermektedir" diye konuştu.

Tarhan, Gebze'nin il olması için herkesten destek beklediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yaşam standartlarının yükseltilmesi, ekonomiye sunduğu katkının karşılığını alabilmesi, kamu hizmetlerinin yurttaşlarımıza eksiksiz bir şekilde verilebilmesi için mevcut alt yapı kurumları değerlendirilmeli, yıllardır sabırla bekleyen Gebze'nin bir an önce il olması gerekmektedir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri olarak Gebze'nin il olması için hazırladığımız kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunduk. Daha verimli, daha güzel, daha yaşanabilir bir Gebze için teklifimize de başta siyasiler olmak üzere herkesten destek bekliyoruz."

- Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP Kocaeli Milletvekili Tarhan: Gebze İl Olmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement