CHP Konya Milletvekili Kart Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Konya Milletvekili Kart Açıklaması

CHP Konya Milletvekili Kart Açıklaması

"Meclis Başkanı anayasa ve yasa hükümleri uyarınca cumhurbaşkanı seçilen adayın mal bildirimini, 15 Ağustos itibariyle Resmi Gazete'ye göndermek zorunda.

25.08.2014 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, yeni cumhurbaşkanının mal bildirimini Resmi Gazete'ye göndermesi gerektiğini belirterek, "Bu görevi daha fazla savsaklayamaz" dedi.

Kart, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, 15 Ağustos itibariyle Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlık makamının boşaldığını savundu.

Türkiye'de yasal ve anayasal anlamda hükümet olmadığını, düşen bir hükümet bulunduğunu ileri süren Kart, "15 Ağustos'tan sonra seçilmiş Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan ve AKP Genel Başkanı sıfatıyla tesis ettiği tüm işlem ve tasarruflar yok hükmündedir. Bu kapsamda AKP'nin 27 Ağustos tarihindeki 1. Olağanüstü Kongresi de yasal dayanaktan yoksun olduğundan iptale mahkum bir kongre  niteliğindedir. 61. Hükümet, düşmüş durumdadır. 62. Hükümet'e devir yapacak bir hükümet yoktur" diye konuştu.

Kart, başka vahim bir ihlalin ise TBMM Başkanı tarafından 15 Ağustos'tan bu yana sürdürüldüğünü savundu.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'nda, "...adaylar, YSK tarafından belirlenecek adaylık başvurusu süresi içinde mal bildiriminde bulunmaktadır. Seçilen adayın mal bildirimi, seçim sonuçlarının kesinleşmesini müteakip Resmi Gazete'de yayımlanır" hükmünün yer aldığını anımsatan Kart, yine bu kanunda, kanun hükümlerinin TBMM Başkanıyla Bakanlar Kurulu tarafından yürütüleceğinin düzenlendiğini belirtti.

Kart, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Meclis Başkanı anayasa ve yasa hükümleri uyarınca seçilen adayın mal bildirimini, 15 Ağustos itibariyle Resmi Gazete'ye göndermek zorunda. Aradan geçen süreye rağmen TBMM Başkanı, yasanın açık hükümlerinin gereğini yapmamakta direniyor. Görevini savsaklamaktadır. TBMM Başkanı'nı göreve davet ediyor ve uyarıyoruz. Seçilmiş cumhurbaşkanı, Türkiye'nin değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı'dır. Mazbatanın buna göre düzenlenmesi gerekir. 15 Ağustos itibariyle TBMM'ye intikal eden mal bildiriminin Resmi Gazete'de yayımlanması zorunludur. Bunu yerine getirecek olan TBMM Başkanı'dır. Bu görevi daha fazla savsaklayamaz."

CHP kurultayına ilişkin bir soru üzerine Kart, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultaydan güçlenerek çıkacağını ifade etti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Konya Milletvekili Kart Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement