CHP Konya Milletvekili Kart Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Konya Milletvekili Kart Açıklaması

CHP Konya Milletvekili Kart Açıklaması

"17 Aralık'ın aktörleri, kamu ihalelerini yönetir hale gelmiştir"

30.09.2014 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, "17 Aralık'ın aktörlerinin kamu ihalelerini yönetir hale geldiğini" söyledi.

Kart, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ile düzenlediği basın toplantısına, Bingöl merkezde bulunan ve Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli sulama kanalı inşaatı şantiyesinin üçüncü kişilere kiraya verilmesi konusunda 49. İç Güvenlik Tugay Komutanlığı ile DSİ 9. Bölge Müdürlüğü arasında 26 Şubat 1999 tarihinde protokol düzenlendiğini, protokol uyarınca Bakanlık ile özel firmalar arasında sözleşme yapıldığını belirtti.

Şantiyenin aynı zamanda CHP Bingöl İl Başkanı Mustafa Kurban'ın hissedarı olduğu Kurban Madencilik İnşaat Limited Şirketi tarafından işletildiğini, yükümlülüklerini ve ödemelerini aksatmadığı için sözleşme ilişkisinin aralıksız devam ettiğini ve herhangi bir ihtilafın söz konusu olmadığını dile getiren Kart, ancak Kurban'ın CHP Mersin Milletvekili Atıcı ile birlikte Palu-Genç- Muş demiryolu hattının inşa edilmesiyle ilgili yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından sözleşme ilişkisinin seyrinin değiştiğini belirtti.

Suç duyurusunda, Murat Nehri üzerinde yapılmakta olan HES nedeniyle su altında kalacak olan demiryolu güzergahının değiştirilmesi giderlerinin işi üstlenen firmalar tarafından karşılanması gerekirken, bunun devlet tarafından karşılandığı ve kamunun bu yolla 800 milyon lira civarında zarara uğratıldığının yer aldığını anlatan Kart, ihaleyi alanların 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun aktörleri arasında yer aldığını ifade etti.

Kart, Bakanlık ile Bingöl Valiliği'nin birlikte hareket ederek, taşınmazın bulunduğu alandaki işletmeye ve iş makinelerine 6 Ağustos 2014 tarihinde fiilen el konulduğunu ifade ederek, "17 Aralık aktörlerinin Hükümet üzerindeki nüfuzlarını kullanarak bu süreci başlattıkları, Hükümet'in ise kanunsuz emir ve talimat yoluyla Genelkurmay üzerinden taşınmaza ve işletmeye fiilen el koyduğu görülmektedir. 26 Eylül'de oraya gittiğimizde şantiyenin bir ana askeri yasak bölgeye dönüştüğünü gördük. Ortaya çıkan fotoğrafın özeti şudur; 17 Aralık'ın aktörleri kamu ihalelerini yönetir hale gelmiştir. Hukuk, Anayasa ve yasalar bu kişi ve firmalar için geçerli değildir ve askıya alınabilmektedir. Hükümet, hangi yasal yetkiyle anayasal teminat altında olan mülkiyet hakkı ve girişim özgürlüğünü ihlal etmiştir? Hangi takdiri yetkiyle gasp anlamına gelen bu girişimde bulunmuştur?" diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da Bingöl'ün "gönüllü milletvekili" olduğunu belirterek, kentte bir çok yolsuzluk ve hukuksuzluğu ortaya çıkardıklarını, dokunulmazlığından dolayı kendisine diş geçiremeyenlerin CHP örgütüne saldırdığını savunarak, bedeli ne olursa olsun kimsenin kendilerini yıldıramayacağını söyledi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Konya Milletvekili Kart Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement