CHP Konya Milletvekili Kart Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Konya Milletvekili Kart Açıklaması

CHP Konya Milletvekili Kart Açıklaması

"(Dershaneler konusu) CHP'yi kullanmak kimsenin haddine değildir.

07.11.2014 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, dershaneler konusunda, "CHP'yi kullanmak kimsenin haddine değildir. CHP konjonktürel hesapların, çekişmelerin, kısır politik tuzakların hesabına girmeden, bunlara tenezzül etmeden hukukun gereğini yapmıştır" dedi.

Kart, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti iktidarları döneminde çıkarılan çok önemli yasaların büyük bölümünün torba ve temel yasa olarak çıkarıldığına dikkati çekti.

Bu sayının önceki iktidarlar dönemiyle kıyaslanmayacak ölçülere ulşatığının altını çizen Kart, "21. yasama döneminde 7 olan sayının 22. yasama döneminde 29'a, 23. dönemde 51'e, 24. dönemde 65'e ulaştığını görüyoruz" dedi.

Torba yasa uygulamalarının beraberinde birçok anayasal ihlali getirdiğini iddia eden Kart, şöyle devam etti:

"Yasalar ilgili komisyonda görüşülmediği gibi son dakika önergeleri yoluyla yine ciddi anlamda ihlallerin yapıldığı görüyoruz, biliyoruz. Bu ihlaller yoluyla karamboller yaratılıyor, kişiye ve olaya özgü düzenlemeler yapılmak suretiyle yasama denetiminin yapılması güçleştiriliyor."

Kart, gazetecilerin işadamı Ahmet Sarıtaş'ın "Marmara imamı İshak Şahin'in dershaneler için CHP'yi kullandık" yönünde ifadesinin bulunduğunu belirttiği haberin hatırlatılması üzerine, "CHP'yi kullanmak kimsenin haddine değildir. CHP konjonktürel hesapların, çekişmelerin, kısır politik tuzakların hesabına girmeden, bunlara tenezzül etmeden hukukun gereğini yapmıştır" diye konuştu.

Kart, sözü edilen değerlendirmenin ciddiye alınacak, gerçekle bağdaşır bir yanı bulunmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili bir soruya Kart, "Oranın Cumhurbaşkanlığı Sarayı olabilmesi için öncelikle Cumhurun bütçesine tecavüz ve müdahale etmemesi gerekir. İnanıyorum ki CHP iktidarında sözü edilen kaçak saray halkın kullanımına, yararına sunulacaktır" yanıtını verdi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Konya Milletvekili Kart Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement