CHP Kurultayına Doğru - Son Dakika
Güncel

CHP Kurultayına Doğru

CHP Kurultayına Doğru

CHP’li 78 İl başkanı, 5-6 Eylül’de yapılacak olağanüstü kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıklamasına rağmen destek vermeyen 3 il arasında bulunan Isparta CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Türkiye’de İl başkanlarını, örgütleri, partilileri şucu bucu diye yaftalamanın çok kolay olduğunu söyledi.

19.08.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li 78 İl başkanı, 5-6 Eylül'de yapılacak olağanüstü kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıklamasına rağmen destek vermeyen 3 il arasında bulunan Isparta CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Türkiye'de İl başkanlarını, örgütleri, partilileri şucu bucu diye yaftalamanın çok kolay olduğunu söyledi. Hiç kimsenin adamı olmadıklarını anlatan Şenol, şöyle konuştu: "Bu partinin programı kuralları var. CHP'li olmak bizim ilkemiz. İl başkanları toplantısına etik açısından katılmadım katılmayacağımı söyledim. CHP'nin büyük kurultayında adayları varken, örgütünden, ilçe yöneticilerinden, kurultay delegelerinden görüş almadan adeta ipotek koyarak toplantıya katılıp bir aday lehine açıklama yapmak benim ahlaki kurallarıma uymuyor. 78 il başkanı ortak deklarasyon yaptı. Şimdi o il başkanlarına sormak isterim. Hanginiz il ilçe örgütünüzle yönetim kurulu üyelerinizle toplantı yaparak bu kararı verdiniz. Ben hiçbirinin yaptığını zannetmiyorum. Kurultay delegeleri en sağlıklı şekilde karra verecektir."

"İL BAŞKANLARININ BU HAREKETİNİ AHLAKİ BULMUYORUM"

Şenol, basın toplantısında sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP'nin 12 Mart muhtırasında koyduğu tavırdan sonra partinin o dönem Genel Sekreteri rahmetli Bülent Ecevit'in 'Biz partinin kapı kullarımı yoksa özgür iradelerini koyan yurttaşları mıyız?' demiştir. Temel ilke bu olmalı. Bizi partiye bağlayan ilkelerdir. Bunları hiçe sayarak egolarımızı tatmin etmek için bu tür görüşleri açıklamak doğru değil. Hem Genel Başkana hem Sayın Muharrem İnce'ye hem yönetimlerinin il ilçe delegelerine hakarettir. Ben il başkanlarının bu hareketini ahlaki bulmuyorum. Herkesin gönlünde desteklediği bir isim olabilir. Genel Başkanımıza da karşısındaki adaya da destek verebilir bu bireysel olabilir. Bu yapılan kurultayın iradesine ipotek koymak demektir. İl başkanları bir örgütü temsil ediyor. Arkalarında kurultay delegeleri var. Isparta'nın 8 kurultay delegesi var. Ben gidip o desteğe imza atsaydım. O arkadaşlardan biri sen benim irademe nasıl ipotek koyarsın dese ben ne cevap veririm. Ben o arkadaşımı satmış olurdum."

KARAR İL YÖNETİMİ OLARAK ALINDI

Kurultaya gidilmesine Isparta örgütü olarak destek verdiklerini ve bu kararı hep birlikte aldıklarını açıklayan Şenol, sözlerine şöyle devam etti: "Bizden sonra genel başkan kurultay kararı açıkladı. Gayet güzel demokratik bir tavır. İl başkanlığı silsilesi il başkanları içinde üzerine düşeni yapmalı adaylara saygı göstermeli, adaylar illerine geldiğinde onlara gereken ilgiyi gösterip ayrımcılık yapmamalı. Biz örgütün ayrışmasını kutuplaşmasını istemiyoruz. İl başkanları bu ayırmayı yaptığında örgüt içinde tepki olacak. Bu açıklamaya dahil olsaydık İnce'yi destekleyenlerin bize bakış açısı nasıl olurdu? Bu insanların bize bakış açısının değişmemesi lazım. Önümüzdeki seçim sürecinde seçim çalışmasını 8 kurultay delegesiyle il başkanı mı yapacak? Kurultayın iradesiyle seçilecek başkan bizim genel başkanımızdır. Bizim amacımız kurultay kazanmak değil. Seçim kazanacak iradeyi koymak, seçimi kazanacak genel merkez yöneticilerini de seçmektir"

Kurultayın küçük yerde olmasını eleştiren Şenol, "Seyircili partinin yöneticilerinin katılacağı, kongre olmalı. Benim ilçe başkanlarım katılamayacak. Bin 500 kişilik salonda CHP büyük kurultay yapamaz. Bir il örgütünün kongresine zaten bu kadar insan geliyor" dedi.

Şenol, "İl örgütü bu tavrından sonra tasfiye edilir mi" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Isparta il ve ilçe örgütleri demokratik şekilde yönetilmektedir. Az önce belediye ve ilçe başkanlarımızla toplantı yaptık. Herkes fikrini açıkça söyledi. Böyle bir örgüt tasfiye edilemez. Örnek bir örgüt olduğumuza inanıyorum. Fikirlerimizi açıkça ortaya koyuyoruz. Bu parti suçu değil. Katılımcı demokrasiyi uygulayan bir yönetimiz. Keşke ilçe il başkanlarını üyeler seçebilse. Bunlar demokrasinin önünü açacak olaylar. Biz ilçe kongrelerinde pilot bir ilçe seçerek üyelerle ilçe başkanının seçilebildiğini göstereceğiz." - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP Kurultayına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement