CHP'li 10 Milletvekili Kürecik'teki Üssü Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

CHP'li 10 Milletvekili Kürecik'teki Üssü Protesto Etti

CHP\'li 10 Milletvekili Kürecik\'teki Üssü Protesto Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili ve Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan ile CHP'li 9 milletvekili Kürecik'te kurulan füze üssünü protesto etti.

10.03.2012 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili ve Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan ile CHP'li 9 milletvekili Kürecik'te kurulan füze üssünü protesto etti. Milletvekilleri üsse kadar çıkarak, eylem yaptı.

Füze Üssüne yönelik kurulan çadıra gelen CHP Grup Başkan Vekili ve Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan ile CHP Milletvekilleri Veli Ağbaba, Sebahat Akkiraz, Ayşe Nedret Akova, Ayşe Eser Danışoğlu, Hülya Güven, Sedef Küçük, Sena Kaleli, Melda Onur ve Binnaz Toprak vatandaşlarla buluştu. "Füze Kalkanına Hayır" yelekleri giyen milletvekilleri, daha sonra üsse çıktı. Milletvekilleri, füze üssünün bulunduğu alanın bir kısmına kadar ilerledi ancak jandarma engeliyle karşılaştı. Görevli Jandarma Albay ile

yapılan görüşmeler neticesinde milletvekilleri üssün girişine kadar ilerledi. Üssün bulunduğu alanda bir açıklama yapan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak 10 milletvekiliyle beraber Türkiye'ye bir göstermeye geldik. Genel Kurmay Başkanlığı, 'yetkimiz yok' dedi. Dışişleri Bakanlığı cevap vermedi. Milli Savunma Bakanlığı, 'yetkimiz yok' diye izin vermedi. Burası bir Türkiye Cumhuriyeti toprağıdır. Halkın iradesi, seçilmiş milletvekilleri kendi toprağına giremiyor. Bu

Türkiye'nin bağımsızlığını, bu Türkiye'nin durumunu ortaya koyan açık bir tablodur. Burası Kürecik'in güvenliğiyle ilgili değil, buranın anlamı Akçadağ ile Malatya ile ilgili değil. Bize cazgır diyenler, bu gerçeği görmeyen bazı bilgisizle, bakın gerçek burada. Kimi korumaya yönelikmiş, gerçek burada. Bugün bizi askerlerimizle karşı karşıya getirme noktasında kalan hükümeti kınıyorum. Biz bu kalkan kaldırılıncaya kadar, İsrail kalkanı buradan kaldırılıncaya kadar mücadelemizi devam ettireceğiz" dedi.

CHP Grup Başkan Vekili ve Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan ise, "Bu askerlerimizin arkasına baktığınızda göreceksiniz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti egemenlik hakkını devretmiştir. Hangi askerler tarafından hangi askerler korunmaktadır görüyorsunuz. Türk halkı, Kürecik halkı kendi topraklarına basmak için, kendi topraklarında dolaşabilmek için Amerikan askerlerinden izin almak zorunda kalıyor. Şuradaki manzara bize bu faciayı gösteriyor. Kürecik kalkanının aslında kimi koruduğunu da gösteriyor.

Kürecik kalkanı kimi koruyor? Türk halkını mı koruyor? Amerika'yı mı koruyor? Yoksa arkasındaki başka birilerini mi koruyor? Zaten bu fotoğrafın resmidir. Daha fazlasına gerek yok" diye konuştu.

Tarhan, Kürecik halkına da, "Karşınızdaki güç ne olursa olsun direnin" çağrısında bulundu.

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Sebahat Akkiraz üssün bulunduğu alanda Türkü söyledi. Akkiraz, gazetecilere söylediği türkünün ardından, "Ben ağlamadan kesin" dedi. Öte yandan daha önceden NATO bayrağı asılı alan üssün girişinde Türk bayrağının dalgalandığı görüldü. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'li 10 Milletvekili Kürecik'teki Üssü Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar'da Okul Sporları Badminton Müsabakaları Başladı
    12:50 Afyonkarahisar'da Okul Sporları Badminton Müsabakaları Başladı

    Afyonkarahisar'da düzenlenen Okul Sporları Badminton müsabakaları, Çiğiltepe Spor Salonu'nda başladı. Genç sporcular yeteneklerini sergileme fırsatı buldu. Müsabakalara katılan gençler arasında yoğun bir rekabet yaşandı.

  • İstanbul Zeytinburnu'nda Kediye İşkence İddiasıyla Gözaltına Alındı
    12:49 İstanbul Zeytinburnu'nda Kediye İşkence İddiasıyla Gözaltına Alındı

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal medyada paylaşılan kediye işkence görüntüsü üzerine çalışma başlattı. Şüpheli, kedinin arkadaşına ait olduğunu ve kasıtlı şiddet uygulamadığını savundu. Kedi sağlık durumu iyi olmasına rağmen hayvan barınağına teslim edildi.

  • Batman'ın Hasankeyf ilçesinde kurdun yiyecek araması kameraya yansıdı
    12:49 Batman'ın Hasankeyf ilçesinde kurdun yiyecek araması kameraya yansıdı

    Hasankeyf ilçesine bağlı Yakaköy'de bir kişi, aracıyla seyir halindeyken, üzüm bağında yiyecek arayan kurdu fark etti. Cep telefonu kamerasıyla kurdu görüntüleyen Aziz Can Orhan, 'Aracımı durdurdum ve cep telefonuyla çekim yaptım. Islık çalmaya başlayınca kurt ormanlık alana doğru kaçtı.' dedi.

  • Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği'nden silah operasyonu: 3 gözaltı
    12:47 Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği'nden silah operasyonu: 3 gözaltı

    Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Kemalpaşa ve İğdir Mahallerinde N.K., V.K. ve A.K. isimli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı silah ve 5 adet dolu kartuş ele geçirildi. 3 şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Siirt Valisi Kemal Kızılkaya Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:45 Siirt Valisi Kemal Kızılkaya Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Siirt Valisi Kemal Kızılkaya başkanlığında yapılan Seçim Güvenliği Toplantısı'nda, seçimle ilgili mevzuat ve genel esaslar, güvenlik tedbirleri, yasal sorumluluklar ve seçim günü yasakları gibi konular görüşüldü. Vali Kızılkaya, Siirt'te seçimlerin huzur ve güven içinde tamamlanması için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

  • Afyonkarahisar Emirdağ'da Kitap Okuma Etkinlikleri Artacak
    12:45 Afyonkarahisar Emirdağ'da Kitap Okuma Etkinlikleri Artacak

    Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, kitap okuma konusunda gerçekleştirilecek etkinliklerin arttırılmasının önemli olduğunu belirterek, bu yönde yapılacak çalışmaları destekleyeceklerini ifade etti. Emirdağ İlçe Halk Kütüphanesinde düzenlenen 60. Kütüphane Haftası etkinliğine katılan Bilici, en çok kitap okuyanlara derecesine göre kitap, kitap kurdu belgesi ve hediyeler takdim edildiğini söyledi. Kaymakam Bilici, ilçede bu tür etkinlikleri artırmak ve teşvik etmek için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi Üniversite Öğrencileriyle İftar Yaptı
    12:44 Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi Üniversite Öğrencileriyle İftar Yaptı

    Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi, Ramazan ayının bereketini ve manevi atmosferini üniversite öğrencileriyle paylaşmak için bir araya geldi. İl Müftüsü Bekir Gerek, öğrencilerle birlikte iftar programında buluşarak Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Bahçelievler'de Şüpheli Varil Cinayeti
    12:43 Bahçelievler'de Şüpheli Varil Cinayeti

    Bahçelievler'de bir kişiyi bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen şüpheli, cesedi varile koyup yakmakla suçlanıyor. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, varil içerisinde yanmış bir ceset buldu. Yapılan incelemede, iş yerinde kan lekeleri ve kanlı bir bıçak bulundu. Cesedin Mustafa Bayraktar'a ait olduğu belirlendi. Şüpheli B.T, polis tarafından gözaltına alındı ve ifadesinde maktulü annesine sarkıntılık ettiği için öldürdüğünü iddia etti.

  • Esenyurt Belediyesi Yollarda Asfalt Kaplama Çalışması Yapıyor
    12:42 Esenyurt Belediyesi Yollarda Asfalt Kaplama Çalışması Yapıyor

    Esenyurt Belediyesi, ilçe genelinde eskiyen ve bozulan yollarda asfalt kaplama çalışması yaparken, mahalleleri de yeni bir görünüme kavuşturuyor.


Advertisement