CHP'li Adaydan Kılıçdaroğlu'na İstifa Çağrısı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Adaydan Kılıçdaroğlu'na İstifa Çağrısı

CHP\'li Adaydan Kılıçdaroğlu\'na İstifa Çağrısı

CHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldırım, CHP'lilere MHP'ye destek vermeleri yönünde işarette bulunan Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdı.

01.04.2014 15:24  Güncelleme: 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldırım, CHP'li seçmene MHP'ye destek vermeleri yönünde işarette bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdı.

"YEREL SEÇİMLERİN KAYBEDİLMESİNİN SORUMLUSU KILIÇDAROĞLU"

Yıldırım, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin ardından partisinin il başkanlığında düzenlediği toplantıda, yerel seçimlerin kaybedilmesinin sorumlusu olarak Kılıçdaroğlu'nu gösterip istifaya davet etti.

"BENDEN BELKİ İNTİKAM ALDILAR AMA..."

CHP 22. Dönem Kastamonu Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldırım, CHP'li seçmenlerin başka partilerin adaylarını desteklemesinin bir izahı olamayacağını belirterek, "Benden belki intikam aldılar. Peki, her biri birer pırlanta olan belediye meclis üyesi adayı arkadaşlarımdan ne istediniz? İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımdan ne istediniz?" dedi.

"CHP'NİN 2009'DA YAŞADIĞINI TEKRAR YAŞAMAMASI İÇİN MÜCADELE ETTİK"

CHP'nin verdiği görev noktasında bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve Kastamonu'nun sorunları ile ihtiyaçları doğrultusunda projeler hazırladıklarını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: "Mühendistik, mimardık, şehir plancısıydık, Kastamonu'nun karşısına boş laflarla, hayal projelerle, para verilerek ürettirilen projelerle değil Kastamonu'nun gerçeği ile çıkmaya çalıştık. Ekibimizin Kastamonu'nun yeni şansı olarak değerlendirilmesini talep ettik. CHP'nin 2009 yılı yerel seçimlerinde yaşadığı olayın tekrar yaşanmaması için mücadele ettik. 2009 yerel seçimlerinde CHP'li seçmenleri Turhan Topçuoğlu'na destek vermesi için Mehmet Yıldırım'ın yönlendirdiğini söylüyorlardı. Şimdi kim yönlendirdi? Yaklaşık 10 bine yakın CHP'li seçmen medyayla, köşe yazarlarının oturdukları yerden yazdıkları yönlendirici yazılar ile bir gömlek giydirilmeye çalışıldı." Kastamonu'da CHP'li seçmenlerin oyunu MHP'ye yönlendirmeye çalışıldığını anlatan Yıldıırm, şunları söyledi: "Bir noktada başarılı oldular. Oyları yönlendirdiler ama sonuçlar kesin olmamakla beraber 20 yıllık çürümüş ve imar kutusuna bulaşmış MHP iktidarını CHP'nin temiz oyları kurtarmaya yetmedi.

"KENDİMİ ORTAYA KOYDUM, ARKADAŞLARIMI ORTAYA KOYDUM, HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

2009 yılında günah keçisi olarak ilan edilen Mehmet Yıldırım şimdi herhalde günah keçisi olmaktan çıkmıştır. Kendimi ortaya koydum, arkadaşlarımı ortaya koydum. Yepyeni birikimli, deneyimli, Kastamonu'yu çağın ötesine taşıyacak, Kastamonu'nun sorunlarını çözecek kadroya kıydılar. Onlara şahsıma yaptıklarından dolayı hakkımı helal ediyorum fakat meclis üyesi arkadaşlarıma kıydıkları için hakkımı helal etmiyorum. Ayakkabı kutusu ile imar kutusu arasında meclis üyelerimizi kirletmek istemiyoruz mantığı ile hareket etmiş olabilirler. Eğer böyle düşünmüşlerse onları da affediyorum"

"KILIÇDAROĞLU'NUN ANKARA'DA YAPTIĞI EL İŞARETİ KASTAMONU'DA PARTİNİN İÇİNİ BOŞALTTI"

Belediye meclis üyesi adaylarının hepsinin yeni bir anlayışla ortaya çıktığını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: "Bunların içerisinde önce sağlık alanı ilan edilen daha sonra alanın ticaret alanına, konut alanına dönüştürenler yoktu. Görüyoruz ki Kastamonu bize son bir haftaya kadar ilgi gösterdi. Son bir hafta içerisinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da yaptığı el işareti Kastamonu'da partinin içini boşaltmıştır. Bunun sorumlusu ne il örgütü, ne ilçe örgütü ne de Mehmet Yıldırım ve arkadaşlarıdır. Bunun günahı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na aittir. Bu bedeli biz sandıkta ödedik. Genel Başkan ise partinin ilgili kurullarında ödeyecektir. Hiçbir genel başkan böyle bir mesaj veremez. Seçimden birkaç gün önce kuyuya düştüğümü, çırpındığımı ve partililerin gemiyi terk ettiğini ifade etmiştim. İhaneti yaşadığımı ifade ettim."

"YA CHP'Lİ OLARAK YOLUNA DEVAM ETSİNLER, YA DA PARTİYİ TERK ETSİNLER"

Deneyimli bir siyasetçi olduğunu anlatan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Fakat yapacak bir şey yoktu. Partinin üyesi olup başka işlerle uğraşanlar disiplin suçu işlemişlerdir. ya bu kişiler CHP'li olarak yoluna devam etsinler, partiye sahip çıksınlar ya da partiyi terk etsinler. Kirli oyunlarına CHP'yi alet etmesinler. Dürüst davransınlar. Bir bacağı CHP'de bir bacağı MHP'de olmasın. CHP'li olmak zordur. CHP'li kalabilmek daha zordur. Görüyorum ki 2011 seçimleri sonuçlarına göre yaklaşık 10 bin vatandaşımızın MHP'yi desteklediğini görüyoruz. Bu seçimlerde 2009 seçimlerinde olduğu gibi MHP bütün oyunlarını CHP'li seçmenler üzerinden oynamıştır. Bunun sonucunda MHP CHP'li seçmenleri evlerinden ocaklarından, ideolojilerinden koparmayı başarmıştır. Fakat sonuç alamamıştır. Biz mazlumduk, biz iyi niyetliydik ama mazlumun sopası yok. Çeşitli iftiralar yürüttüler. AK Parti beni aday yapmış, para vermiş ve verilen para ile seçim kampanyamızı yürütmüşüz. Bu iftiralar sonucunda yaşananlar ortadadır. Sonuç bizim için hüsran değil kazançtır. Ayakkabı kutusu ile imar kutusu Kastamonu Belediye Meclisi'nde buluşmuşlardır."

Beş yıl sonra belki Mehmet Yıldırım'ın olmayacağını fakat kurduğu mimarlarla mühendislerin bulunacağını aktaran Yıldırım, bu ekibin Kastamonu'nun önümüzdeki yıllarda gündemine düşeceğini ve buna da inandığını söyledi.

"CHP ÜZERİNDEN YAPILAN HESAP TUTMADI"

Kimseye kırgın ve küskün olmadığını anlatan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Ben bu işe bilerek girdim. Bir olayı kanıtlama istedim 2009 yılında günah keçisi olan Mehmet Yıldırım'ın kendisini ortaya koyarak CHP'li seçmenin 2014 yılında ne yapacağını bütün Kastamonu'ya göstermek istedim. CHP'li seçmenin hep beraber ne yaptığını gördük. Benden belki intikam aldılar. Peki, her biri birer pırlanta olan belediye meclis üyesi adayı arkadaşlarımdan ne istediniz? İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımdan ne istediniz? MHP bizim ortağımız mı? MHP ile bizim düşünce birliğimiz mi var? Bir gazetenin yazarları ile bir TV'nin programcılarının propagandaları ile Kastamonu, Manisa, Bartın, Karabük MHP'ye yenik düşmüştür. Manisa'nın genç milletvekili arkadaşımın heba edilmesine yazık değil miydi? Yazık değil mi Bartın'da Rıza Yalçınkaya'nın heba edilmesi? CHP Genel Başkanı yanlış yapmıştır. Ankara'da sadece Mansur Yavaş ile seçimi almak amaç ise yanlış yaptın. Kastamonu'ya kıydın, Türkiye'ye kıydın. O zaman ittifak yapman gerekiyordu. Neden yapmadın? Sandıkta seçmeni yönlendirmek çok daha ayıptır."

Adaylarla, projelerle ortaya çıktıklarını ve CHP'nin 15 bin civarında alacağı oyun 4 bin civarında kaldığına dikkat çeken Yıldırım, şöyle konuştu: "9 bin oy nereye kaydı? Bir kısmı MHP'ye bir kısmı da AK Parti'ye gitti. Seçmene sesleniyorum. Kininizi ve intikamınızı Mehmet Yıldırım'dan ve CHP'den aldınız. Şimdi yatağınızda rahat uyuyabilecek misiniz? Sokakta yüzümüze baktığınızda utanmayacak mısınız? ya adam gibi CHP'li olun ya da CHP'nin ilkelerini kirletmeyin."

Yıldırım, ömrü yettiği sürece siyasetin takipçisi ve yönlendiricisi olacağını belirterek "Doğrulara evet, yanlışlara hayır diye haykıracağız" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'li Adaydan Kılıçdaroğlu'na İstifa Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • tahsin: yıldırım bey siz bu cakma kemella sakın genelsecime falan gitmeyın elinde kasetde kalmadı bunun idaalide yok zaten 32 2 Yanıtla
  • adamı: Kılıçtaroğlu mhpnin başına geçsin diyecem ama zaten mhp nin başında. 26 4 Yanıtla
  • webby: Adam haklı beyler dağılın 28 1 Yanıtla
  • YAZILARIMI SİLİYORLAR: BURDAN HERGÜN YAZILDI BU CE HA PE NİN MUHAFAZEKARLAŞTIĞI KILIÇDAROĞLUNUN KOLTUK İÇİN CEMAATLE VE EKİDEN KANLI BIÇAKLI OLDUKLARI ME HA PE NİN BOZKURT İŞARETİNİ YAPMASI İLE İŞ BİRLİĞİ YAPTIĞINI GÖSTERİYOR. KILIÇDAROĞLUNUN AĞZINDAN KAÇ DEFA MİTİNGLERİNDE ATATÜTRK İSMİ VEYA ONUN İLKELERİNDEN BAHSEDİLDİĞİNİ DUYDUNUZ BELKİDE HİÇ. BAHÇELİ DESEN KENDİLERİNİ SATAN MANSUR YAVAŞI ANKARA MİTİNGİNDE ELEŞTİRMİYOR NEDEN İKİ PARTİ ORTAK İKİSİNİNDE TEK RAKİBİ AKP BUNLAR BİRBİRLERİNE RAKİP DEĞİL İKİSİDE AYNI TASA İŞİYORLAR. CHP Lİ MEHMET YILDIRIMI GERÇEKLERİ GÖRÜP İSTİFA ETMESİNDEN DOLAYI KUTLARIM HELAL OLSUN. BU GENEL MÜDÜR İLE BAHÇELİ BU KAFAYLA DAHA ÇOK TARİHİ YENİLGİLER ALIR VE BAŞBAKANIN İŞİ KOLAYLAŞIR. 22 2 Yanıtla
  • ezo: anaaa beklediğim haber işte ::) chp karışır iyice 20 3 Yanıtla
  • HAKAN: Kastamonuda almanız mümkün değil zaten ayrıca mhpp senelerdir orada mhpp kimseden oy almasına ihtiyaccı yok 3 13 Yanıtla
  • chp: valla acik söyliyim erdoganda ne kadar büyük cesaret inanc güc var. benim kalbim dayanmazdi bu kadar iftiraya. 11 3 Yanıtla
  • volkan: adamın yüzünde astar yok ne istifası ?? 12 1 Yanıtla
  • ALLAH DİYEN KARDEŞİMİZDİR: İZMİRDEDE SEÇİMİ KAZANAN ÜÇ BELEDİYE BAŞAKANI Akp ye geçecekmiş biz niye oy verdik dostlar 4 9 Yanıtla
  • SBG: sen iyi çalışacaksın oyunu hak edeceksin önce kendi yetersizliğini başkalarına yükleme oyu önce o ilde belediye başkanlığına aday olan kişi hak eder. 6 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Adana'da Narenciye Ağaçları Mangal Kömürüne Dönüşüyor
    09:18 Adana'da Narenciye Ağaçları Mangal Kömürüne Dönüşüyor

    Adana'nın Kozan ilçesinde, kesilen narenciye ağaçları özel bir yöntemle mangal kömürüne dönüştürülüyor. Çukurova sıcağında zorlu bir mesaiyle çalışan kömür üreticileri, haftalar süren yakma tekniğiyle mangal kömürü üretimine devam ediyor.

  • Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor
    09:17 Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor

    31 Mart Yerel Seçimleri'nde yeniden seçilen Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na tebrik ziyaretleri sürüyor. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar tarafından yapılan tebrik ziyaretleri Başkan Bakkalcıoğlu tarafından teşekkürle karşılandı.

  • Hatay'da mazgallar motosikletli hırsızlar tarafından çalındı
    09:15 Hatay'da mazgallar motosikletli hırsızlar tarafından çalındı

    Hatay'ın Antakya ilçesinde, mazgalların motosikletli hırsızlar tarafından çalınma anları güvenlik kamerasına yansıdı. Depremin en çok yıkıma neden olduğu mahallelerden olan Hatay'ın Defne ilçesi Çekmece Mahallesi'ndeki sokaklarda bulunan mazgallar, hırsızlar tarafından çalındı. Mahallede bulunan bir güvenlik kamerasına, motosikletli hırsızların sokaktaki mazgalı çalma anı yansıdı. Görüntülerde; 3 şahsın öncelikle çevreyi kontrol ettikten sonra mazgalları çaldıkları görüldü. Hırsızlık olaylarına karşı güvenlik tedbirleri olarak gece bekçileri işe aldıklarını belirten Ali Bilmez, hırsızların genellikle demir ağırlık eşyaları çaldığını ve geçtiğimiz günlerde makinelerinden yakıtlarının çalındığını söyledi.

  • Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi
    09:15 Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi

    Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yolüstü köyünden muhtarlığa seçilen Züleyha Avunç, ilçenin ilk kadın muhtarı unvanını aldı. Avunç, köydeki kadınları geziye götürmek için belediye başkanının kapısını çaldı.


Advertisement