CHP'li Ağbaba'dan Müsiad Başkanı Asmalı'ya Tepki Gösterdi: "Cv Gönderelim, Hemen Değerlendirmeye Alsınlar. Her Gün Bizleri Yüzlerce İnsan Arıyor" - Son Dakika
Güncel

CHP'li Ağbaba'dan Müsiad Başkanı Asmalı'ya Tepki Gösterdi: "Cv Gönderelim, Hemen Değerlendirmeye Alsınlar. Her Gün Bizleri Yüzlerce İnsan Arıyor"

CHP\'li Ağbaba\'dan Müsiad Başkanı Asmalı\'ya Tepki Gösterdi: "Cv Gönderelim, Hemen Değerlendirmeye Alsınlar. Her Gün Bizleri Yüzlerce İnsan Arıyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı’nın “Türkiye'de iş beğenmeme gibi bir durum var” sözlerine “MÜSİAD yetkilileri inanmıyorsa kendilerine CV gönderelim, hemen değerlendirmeye alsınlar. Her gün bizleri iş isteyen, işsiz kaldığını ileten yüzlerce insan arıyor” tepkisini gösterdi.

11.05.2022 13:51  Güncelleme: 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı'nın " Türkiye'de iş beğenmeme gibi bir durum var" sözlerine "MÜSİAD yetkilileri inanmıyorsa kendilerine CV gönderelim, hemen değerlendirmeye alsınlar. Her gün bizleri iş isteyen, işsiz kaldığını ileten yüzlerce insan arıyor" tepkisini gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Türkiye'de iş beğenmeme gibi bir durum var" diyen MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı'ya tepki gösterdi. Ağbaba, şu değerlendirmeleri yaptı:

"MÜSİAD Başkanı, AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın yolundan gidiyor. Erdoğan gibi Saraylarında memleketten bihaber yoksulluğu, işsizliği, hayat pahalılığını görmezden gelerek açıklama yapıyorlar. Resmi verilerde dahi günlük 5 bin 100 kişinin işsiz kaldığından habersiz bir AKP klişesi olarak 'iş var, insanlar iş beğenmiyor' diyerek gülünç duruma düşüyorlar.

Döviz kurunun aylar sonra 15 lira bandını kırdığı, resmi enflasyonun yüzde 70'i aştığı, iğneden ipliğe her şeyin her gün zamlandığı, birçok şirketin çalışanlarına maaşlarını ödeyemediği bir ortamda işsizliğin müsebbibi olarak iş arayan insanları görmek bir cehaletin ötesinde art niyet de taşımaktadır.

Türkiye'de özellikle salgından sonra izlenen ekonomi politikaları nedeniyle üretim durma noktasına geldi. Kayıt dışılık arttı, şirketler bir bir iflas bayrağı çekmeye başladı. Böyle bir ortamda görünen o ki asıl işsiz MÜSİAD. Saray'ı nasıl aklarız diye içi boş açıklamalar yapıyorlar.

İşsiz kalmanın herkes için normalleştiği, sıradanlaştığı bir ülke olduk. Ekonomi ortada, göstergeler ortada. TÜİK'in açıkladığı işsiz sayısı 'iş aramaktan vazgeçmeyenler'den oluşuyor. İnsanlar iş bulma ümidini çoktan kaybetti.

MÜSİAD yetkililer inanmıyorsa kendilerine CV gönderelim, hemen değerlendirmeye alsınlar. Her gün bizleri; iş isteyen, işsiz kaldığını ileten yüzlerce insan arıyor. Son yıllarda ise ne yazık ki KPSS derecesi yapmış, okulunu yüksek notlarla bitirmiş insanlar bizlere ulaşmaya çalışıyor.

Artık KPSS'de derece yapsanız da Türkiye birincisi olsanız da AKP'li dayınız yoksa iş bulma şansınız sıfır. Üstelik AKP'li olmak da yetmiyor, bazı durumlarda belli bir tarikatın, cemaatin veya vakfın üyesi olmanız da bekleniyor.

MÜSİAD herhalde bu tarikatlara, vakıflara bakarak 'insanlar iş beğenmiyor' demiş. Sokağın gerçeği ise bambaşka. Her iki gençten biri işsiz. Ne eğitimde ne istihdamda olan insan sayısı her geçen gün artıyor. Gençlerin birçoğu ne yazık ki yurtdışına gitmenin yollarını arıyor.

"KAYIT DIŞI ÇALIŞTIRIYORUZ' DEMEK İSTİYOR"

MÜSİAD Başkanı, 'İnsanlar ağır işlerde, emek yoğun işlerde çalışmak istemiyor. Çalışsa da verimli olmuyor. Yabancı uyruklu işçiler bu işlerde daha fazla çalışıyor' demiş. MÜSAİD Başkanı esasında 'biz karın tokluğuna, asgari ücretin daha atlında, günde 12 saatten fazla insanları çalıştırıyoruz, üstüne de sigortasını da yapmıyoruz, kayıt dışı çalıştırıyoruz' demek istiyor. MÜSİAD Başkanı Suriyelilerin kara kaşına kara gözüne sevdalı değil. Ensar kardeşliği diyorlar ama insanların çaresizliğinden de faydalanmayı eksik etmiyorlar.

Daha geçen gün Soylu 'fabrikanda Suriyeliyi çalıştır, sömür, sigortasını yaptırma, sonra ayak ayaküstüne at, 'Ne olacak bu Suriyelilerin hali' de' diyordu. Açıkça hem insanların emeğinin göz göre göre sömürüldüğünü hem de ülkeye ekonomik olarak nasıl bir darbe yapıldığını da itiraf ediyordu. Türkiye'de en iyi ihtimalle 1 milyon Suriyelinin kayıt dışı çalıştırıldığını varsaydığımızda, ülkemiz ekonomisine yıllık zararı ortalama 9,5 milyar TL'ye denk gelmektedir. MÜSİAD Başkanı ve bu şekilde düşünenler bu ülkede vergi kaçırmanın en kolay yolunu kayıt dışı göçmen işçi çalıştırmaktan geçtiğini bildikleri için, şimdi birden 'kimse iş beğenmiyor ama onlar her işi yapıyor' bahanesinin arkasına saklanıyor."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Ağbaba'dan Müsiad Başkanı Asmalı'ya Tepki Gösterdi: 'Cv Gönderelim, Hemen Değerlendirmeye Alsınlar. Her Gün Bizleri Yüzlerce İnsan Arıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Manisa'da Kayıp Alzheimer Hastası Kadın Dere Yatağında Bulundu
    12:10 Manisa'da Kayıp Alzheimer Hastası Kadın Dere Yatağında Bulundu

    Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde kayıp ihbarı yapılan 78 yaşındaki alzheimer hastası kadın, jandarma ekipleri tarafından bir dere yatağında bilinci açık şekilde bulundu. Sağlık ekipleri tarafından kontrol edilen kadın, ailesine teslim edildi.

  • Kars'ta Husumetli Gruplar Arasında Kavga: 2 Yaralı
    12:10 Kars'ta Husumetli Gruplar Arasında Kavga: 2 Yaralı

    Kars Merkez Yalınkaya köyünde önceden husumet bulunan 2 grup arasında çıkan kavgada 2 kişi kafalarına aldıkları darbelerle yaralandı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kavga ile ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Alkollü araç kullanan şahsın aracında ruhsatsız tabanca ele geçirildi
    12:10 Alkollü araç kullanan şahsın aracında ruhsatsız tabanca ele geçirildi

    Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Dumlupınar Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde şüphe üzerine durdurulan araçta yapılan aramada 1 adet tabanca ve 8 adet mermi bulundu. Araç sürücüsü ve yanındaki şahıs gözaltına alındı. Alkol testi sonucunda araç sürücüsünün alkollü olduğu tespit edildi ve cezai işlem uygulandı.

  • Afyonkarahisarlı Sporcu Kübra Saltık, Para Yüzme Müsabakaları'nda Gümüş Madalya Kazandı
    12:10 Afyonkarahisarlı Sporcu Kübra Saltık, Para Yüzme Müsabakaları'nda Gümüş Madalya Kazandı

    Afyonkarahisarlı sporcu Kübra Saltık, Eskişehir'de düzenlenen Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından organize edilen Para Yüzme Müsabakaları'nda üstün bir performans sergileyerek yarışmayı gümüş madalya ile tamamladı. Saltık, görme engeline rağmen azmi, disiplini ve yeteneği sayesinde diğer sporcular arasında öne çıktı ve engelli bireylerin spor yapma potansiyeline ışık tuttu.

  • Lenfoma kanseri olan öğretmen, zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor
    12:09 Lenfoma kanseri olan öğretmen, zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor

    Bitlis'teki 8 Ağustos İlkokulu'nda görev yapan ve trafik kazasında bir bacağını kaybeden lenfoma kanseri Uğur Taşkaya, yaşadığı zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor. 6 yaşında trafik kazası sonucu bacağını kaybeden Taşkaya, eğitim hayatını sürdürerek Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu. Mezun olduğu okula öğretmen olarak atanan Taşkaya, lenfoma kanseri teşhisi konulmasına rağmen mesleğini sürdürüyor ve öğrencilerine ilham oluyor.

  • Bodrum'da 6'sı çocuk 24 düzensiz göçmen yakalandı
    12:08 Bodrum'da 6'sı çocuk 24 düzensiz göçmen yakalandı

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde Sahil Güvenlik ekipleri, Bodrum açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisini alarak harekete geçti. Durdurulan bot içerisinde 18 düzensiz göçmen ve 6 çocuk yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

  • Bayburt Üniversitesi 2022-2023 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı
    12:07 Bayburt Üniversitesi 2022-2023 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı

    Bayburt Üniversitesi, 2022-2023 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımlayarak gelecek yıllarda sürdürülebilirlik faaliyetlerini daha da güçlendirmeyi hedeflediğini açıkladı. Rapor, Türkiye'nin Sürdürülebilir Kalkınma Amacı'na uyum sağlama çabalarını ve Bayburt Üniversitesinin kurumsal dönüşüm kapasitesini vurguluyor. Ayrıca, raporda sürdürülebilirlik etkinlikleri, farkındalık ve eğitim çalışmaları ile Bayburt Üniversitesinin politikaları ve projeleri de yer alıyor.

  • Ramazan Ayında Osmangazi'deki Fırınlar Denetlendi
    12:07 Ramazan Ayında Osmangazi'deki Fırınlar Denetlendi

    Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ramazan ayında ilçedeki fırınlara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Denetimlerde, üretilen pidelerin gramajları ve hijyen koşulları kontrol edildi.

  • Bodrum Emniyet Müdürlüğü personeli Azka Otel'de iftar yemeği için bir araya geldi
    12:06 Bodrum Emniyet Müdürlüğü personeli Azka Otel'de iftar yemeği için bir araya geldi

    Bodrum Emniyet Teşkilatı, geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğini bu yıl Azka Otel'de gerçekleştirdi. İftar davetine Bodrum Kaymakamı, Muğla İl Emniyet Müdürü ve tüm emniyet personeli aileleriyle birlikte katıldı. Gece boyunca mesai arkadaşlarıyla bir araya gelen personel, oruçlarını açarak birlikte vakit geçirdi.

  • Samsun'da Kahvehanede Tombala Oynayan 39 Kişi Yakalandı
    12:06 Samsun'da Kahvehanede Tombala Oynayan 39 Kişi Yakalandı

    Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan bir kahvehanede tombala oynayan 39 kişi, polis tarafından suçüstü yakalandı. Şahıslara toplam 270 bin lira para cezası kesildi. Ayrıca kahvehanenin sahibi hakkında da yasal işlem başlatıldı.


Advertisement