CHP'li Akın'dan Tüfenkci İçin Araştırma Önergesi - Son Dakika
Güncel

CHP'li Akın'dan Tüfenkci İçin Araştırma Önergesi

CHP\'li Akın\'dan Tüfenkci İçin Araştırma Önergesi

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci hakkında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla gerçekleştirilen Adalet Yürüyüşü'nü eleştirirken söylediği, "Biz yollar yapıyoruz.

30.06.2017 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci hakkında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla gerçekleştirilen Adalet Yürüyüşü'nü eleştirirken söylediği, "Biz yollar yapıyoruz. Yolları millet için yapıyoruz. 'Teröristler yürüsün' diye değil" sözleri nedeniyle meclis araştırması açılmasını istedi.

Toplantı ve yürüyüş hakkının Anayasa'nın 34'üncü maddesinde düzenlendiğini ve anayasal güvence altına alındığını hatırlatan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Tüfenkci'nin açıklamasının anayasanın eşitlik ilkesine de aykırı olduğunu öne sürdü. Akın, "Bakan Adalet Yürüşü'nü hedef alırken, yürüyenlerin arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin de olduğunu unutmuştur. Bu büyük milletin temsilcileri yürümeyecektir de hangi milletin temsilcileri yürüyecektir" dedi.

'DÜĞÜNÜNDE TAKILAN TAKILARLA MI YAPTI?'

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, TBMM'ye verdiği önergesinde şöyle dedi:

"Sayın Bakan bu yolları kendi düğününde takılan takılarla mı yaptırmıştır? Eğer yollar düğünde takılan takılarla yapıldıysa miktarın tespit edilerek bütçeden Sayın Tüfenkci'ye takı paralarının iade edilmesi gerekmektedir. Bu konu hakkında Anayasanın 98, TBMM İç Tüzüğünün 104 ve 105. Maddeleri uyarınca bir Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz."

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Akın'dan Tüfenkci İçin Araştırma Önergesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement