CHP'li Akın sulama birliklerini gündeme taşıdı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Akın sulama birliklerini gündeme taşıdı

CHP\'li Akın sulama birliklerini gündeme taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın almış olduğu kararla Balıkesir genelinde bulunan 6 sulama birliğinin kapatılarak, tek çatı altında toplanmasına tepki gösterdi.

07.10.2020 12:26  Güncelleme: 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın almış olduğu kararla Balıkesir genelinde bulunan 6 sulama birliğinin kapatılarak, tek çatı altında toplanmasına tepki gösterdi. Milletvekili Akın alınan bu kararının çiftçilere ve çiftçi temsilcilerine sorulmadan uygulamaya konulduğunu söyledi.

Ahmet Akın yayımladığı basın bülteni ile kapatılan su birliklerinin kapatılarak tek çatı altında birleştirilmesine tepki gösterdi. Akın, "Yaptım oldu anlayışı ile 6 sulama birliği kapatılmış durumda. Üreticiyle ilgili ama üreticiye sorulmadan alınmış bir karar. Balıkesir çiftçisi suyu pahalıya kullanıyor. Bu karar tarımsal sulamayı ucuzlatacak mı" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kararı ile Sındırgı Ovası Köyleri Sulama Birliği, Manyas Sulama Birliği, Gönen Ovası Sulama Birliği, Kepsut Ovası Sulama Birliği, Bigadiç Sulama Birliği ve Balıkesir Sulama Birliklerini "Balıkesir Sulama Birliği" adı altında birleştirilmesini değerlendirdi. Bakanlığın birleştirme kararı gerekçesi olarak yapılan denetimler sonrasında 'sulama birliklerinin maksadına ulaşamayacağının tespit edilmesini' gösterdiğini belirten Ahmet Akın, çiftçi temsilcilerinin kapatılan birliklerin bağımsız denetçiler tarafından denetlenmesini talep ettiklerini, üreticileri ilgilendiren bir konu hakkında fikirlerinin sorulmasını istediklerini ifade etti. Akın, "Şu anda üreticilerimiz bir belirsizlik olduğundan şikayetçi. Kimse ne olduğunun farkında değil. Asıl mesele çiftçimizin suyu pahalı kullanıyor olması. Çiftçilerimiz sulama tarifelerinden şikayetçi. Balıkesir'de aynı DSİ bölge müdürlüğüne bağlı oldukları halde farklı tarifeler uygulandı. Hatta sınır komşusu tarlalarda bile farklı su fiyatları uygulandı. Fiyat farklılıklarının yanı sıra ödeme seçenekleri de çiftçilerimize farklı uygulandı. Bir ilçede çiftçimize indirim yapılırken diğer ilçede daha pahalı bir su parası alındı. Şimdi DSİ'nin talebi Bakanlığın onayı ile sulama birlikleri kapatılıp tek bir çatı altında toplanıyor. Bu karar tarımsal sulamayı ucuzlatacak mı? Asıl mesele bu" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'li Akın sulama birliklerini gündeme taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Kuvvetli Fırtına Uyarısı
    15:26 Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Kuvvetli Fırtına Uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece yurdun iç ve batı kesimlerinde kuvvetli fırtına, Marmara ile Kıyı ve Güney Ege'de yerel kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Ankara Valiliği de kuvvetli fırtına uyarısında bulunarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

  • Karaman'da Kayalıklarda Mahsur Kalan Oğlak Kurtarıldı
    15:25 Karaman'da Kayalıklarda Mahsur Kalan Oğlak Kurtarıldı

    Karaman'ın Bozkandak köyünde bir çiftçiye ait oğlak, kayalıklar arasında mahsur kaldı. Köylülerin kendi çabalarıyla oğlağı kurtaramaması üzerine AFAD ekiplerinden yardım istendi. AFAD ekipleri, oğlağı bulunduğu yerden kurtararak sahibine teslim etti.

  • Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak
    15:24 Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak

    Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, 21 Nisan Pazar günü gerçekleşecek olan Osmangazi Tarihi Kent koşusu nedeniyle kapatılacak yollar hakkında açıklama yaptı. Koşu, iki farklı güzergahta gerçekleşecek ve etkinlik süresince belirtilen yollar trafiğe kapatılacak.

  • Adıyaman'da motosiklet kazası: Anne ve oğlu yaralandı
    15:24 Adıyaman'da motosiklet kazası: Anne ve oğlu yaralandı

    Adıyaman'da, yolun karşı tarafına geçmeye çalışan anne ve oğlu, motosikletin çarpması sonucu yaralandı. Kazada yaralanan anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Yalova'da organ bağışı taahhüdünde bulunan genç kızın cenazesi toprağa verildi
    15:24 Yalova'da organ bağışı taahhüdünde bulunan genç kızın cenazesi toprağa verildi

    Yalova'da organ bağışı taahhüdünde bulunduktan 3 gün sonra geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Melek Karakaş'ın cenazesi toprağa verildi. Karakaş'ın organları ise 4 hastaya nakledildi.

  • Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi
    15:23 Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi

    Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 yılı mali genel kurul toplantısında, 2023 yılı faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi. Birliğin 2023 yılında gerçekleştirdiği kuru meyve ve mamulleri ihracatının detayları da açıklandı. Rapora göre, Birliğin kuru meyve ve mamulleri ihracatının Türkiye genelindeki payı yüzde 18,6 olarak gerçekleşti ve en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya ve Irak yer aldı.

  • Midyat'ta Kaldırım İşgali Denetimi Yapıldı
    15:23 Midyat'ta Kaldırım İşgali Denetimi Yapıldı

    Midyat Belediyesi zabıta ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, araçlarını kaldırıma park eden sürücüleri uyardı. Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, kaldırımların yayalara ait olduğunu ve vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini belirtti.

  • Denizlispor Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Düzenliyor
    15:19 Denizlispor Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Düzenliyor

    TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Denizlispor, 6 Mayıs Pazartesi günü saat 18.30'da EGS Kongre ve Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı düzenleyecek. Toplantının ertelenmesi durumunda ise 14 Mayıs Salı günü aynı yer ve saatte gerçekleştirilecektir.

  • Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek miktarını arttırdı
    15:19 Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek miktarını arttırdı

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz ekonomik şartlarda ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan maddi destek miktarını yüzde 110 arttırdıklarını söyledi. Halk Kart desteği ile ihtiyaç sahibi ailelerin banka kartına aylık yüklenen miktar ile temel ihtiyaçlarının karşılaması sağlanıyor.


Advertisement