CHP'li Aygün, Arif Sağ ile Meclis'te Cem Yapmak İstiyor - Son Dakika
Politika

CHP'li Aygün, Arif Sağ ile Meclis'te Cem Yapmak İstiyor

CHP\'li Aygün, Arif Sağ ile Meclis\'te Cem Yapmak İstiyor

CHP'li Aygün: "Meclis'te cem yapmayı uzun süreden beri düşünüyorum.

14.12.2013 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

COŞKUN ERGÜL - CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, sanatçı Arif Sağ'ın da katıldığı bir törenle Meclis'te cem yapmayı istediğini belirterek, "Bunun için Meclis Başkanlığı'ndan izin almaya gerek yok. İbadet alanı çok özel bir alan, hiç kimse müdahale edemez buna. Biz toplanıp biraraya gelip cem yaptığımızda kim engel olabilir buna?" dedi.

Aygün, konuyla ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapmayı planladığı cem töreni hakkında bilgi verdi. Aygün, cemin, insanın inancını yerine getirdiği, ibadet ettiği bir tören olduğunu söyledi. Cemde ibadet ve onunla ilgili ritüeller olduğunu kaydeden Aygün, semah gösterisinin bunlardan birisi olduğunu belirtti.

Cem törenini Meclis'te açık bir alanda ya da geniş salonda yapmak istediklerini ifade eden Aygün, "Meclis'te cem yapmayı uzun süreden beri düşünüyorum. Cem törenini Meclis'te meşrulaştırmak için, burada yapmayı düşünüyorum. Milletvekili olarak böyle bir yetkimiz var. Bunun için Meclis Başkanlığı'ndan izin almaya da gerek yok. Bu konuda Meclis Başkanlığı'nın da izin makamı olmak gibi bir durumu yok. Ben sadece cemevi olarak ayrı bir modern bina yapılması için Meclis Başkanlığı'na müracaat etmiştim. Yoksa bu durum Meclis'i de mahkemeyi de ilgilendirmez. İbadet alanı çok özel bir alan, hiç kimse müdahale edemez buna. Biz toplanıp biraraya gelip cem yaptığımızda kim engel olabilir buna?" diye konuştu.

Aygün, TBMM Başkanlığı'na yaptığı cemevi kurulması başvurusunu, biraz da "Meclis'in karanlık zihniyetini test etmek" amacıyla yaptığını kaydederek, "Nitekim fetvayla ret kararı verildi" ifadelerini kullandı.

Cem törenini Meclis bahçesinde, Halkla İlişkiler Binası'nın yanındaki boş alanda yapmak istediklerini ifade eden Aygün, "Cem ve semah ekibi, ayrıca cemde görevli olan kişiler gelecek, özellikle gönüllüler gelecek. Bunun için bir grup insanla da konuştum. Zakir gerekiyor, dede gerekiyor, posta oturacak mihmandar gerekiyor" diye konuştu.

Aygün, daha önce, Meclis'te cem yapılması için sanatçı Arif Sağ'la görüştüğünü ve Sağ'ın da buna çok sıcak baktığını söyledi. Daha sonra Türkiye'de her gün olağanüstü gelişmeler olunca, bunu uygun bir anda yapmak için ertelediklerini ifade eden Aygün, "Meclis'te cemi, uygun bir anda her an yapabiliriz. Arif Sağ da gelebilir, buna çok olumlu bakıyor" sözlerini sarfetti.

Havanın soğuk olması nedeniyle şu anda cemi dışarıda yapmanın zor olacağına işaret eden Aygün, "Ama cemi dışarıda yapmak daha uygun olur. Çünkü cemin dışarıda, herkesin de izleyebileceği şekilde olması daha uygun olur. Sessiz kalmak ve oradaki ibadetin akışına zarar vermemek kaydıyla herkes katılabilir ceme; Hristiyan, Ateist, Süryani, ne düşünürse düşünsün herkes gelip katılabilir, insan olması yeterli katılması için" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Aygün, Arif Sağ ile Meclis'te Cem Yapmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement