CHP'li Başkan Piriştina'dan Başbakan'a Dosya - Son Dakika
Genel

CHP'li Başkan Piriştina'dan Başbakan'a Dosya

CHP'li Başkan Piriştina'dan Başbakan'a dosya Başkan Piriştina görevdeki 3 yılını özetledi "15 Temmuz Darbe girişimi. 16 Nisan referandum süreçleri nedeniyle veremedik.

04.05.2017 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Başkan Piriştina'dan Başbakan'a dosya

Başkan Piriştina görevdeki 3 yılını özetledi

"15 Temmuz Darbe girişimi. 16 Nisan referandum süreçleri nedeniyle veremedik. 21 Mayıs'ta yapılacak AK Parti Kongresi sonrası iletmek istiyoruz. Çözer veya çözmez bilmiyorum ama destek vereceğine inanıyorum"

İZMİR - Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca'nın sorunlarıyla ilgili taleplerini içeren konuları dosya halinde Başbakan Binali Yıldırım'a sunacak. Piriştina, "15 Temmuz Darbe girişimi. 16 Nisan referandum süreçleri nedeniyle veremedik. 21 Mayıs'ta yapılacak AK Parti Kongresi sonrası iletmek istiyoruz. Çözer veya çözmez bilmiyorum ama destek vereceğine inanıyorum" dedi.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina görevde bulunduğu 3 senelik sürede gerçekleştirdiği icraatları basınla paylaştı. Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'ndeki değerlendirme toplantısında konuşan Başkan Piriştina, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 3 yılda 183 milyon TL'lik yatırımın yapıldığı söyledi.

İzmir'in Buca ilçesinin nüfus yoğunluğunun hızlı arttığına ve bu durumun sorunlar oluşturduğuna da işaret eden Başkan Piriştina, "1950'lerden bu yana hizmette adaletli paylaşımdan ilçemiz yararlanamamış. Buca, İzmir'deki ilçeler arasındaki avantajlarına, kozmopolit yapısına karşın istenilen payı alamamış. Bu nedenle biz adaletli hizmet dağıtımına öncelik verdik. Asfalt, kaldırımda ciddi atak yaptık. Kaldırım proje bile değildir belki. Ama ilçenin pek çok yeri 30-30 senedir bu yatırımları görmemişti. Altyapısı eksik olan yerlerde insana, kültüre, spora yapılan yatırımların bir anlam ifade etmiyor. Bu nedenle hizmetin adaletli dağıtımını sağladıktan sonra merkez mahallelere yatırımlara girdik. Yatırımlar altyapıdan insan doğru ivme kazandı. Çocuklara, yaşlılara, engellilere yönelik çalışmalar yaptık, yapıyoruz. Kentteki her yaştan kişi hizmet almalıdır. Bunu başardığımıza inanıyorum. Metropoldeki kemikleşmiş, trafik, ulaşım, planlama gibi sorunların bir anda çözülmesi mümkün değil. Doğru başlanırsa ciddi sonuçlar alınabilir. Biz doğru başladığımıza inanıyoruz. Çünkü katılım yüksek. Diğer sonuçları ise anketlerde ve seçimde göreceğiz" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım'a Buca dosyası

Levent Piriştina, Başbakan Binali Yıldırım'a kentle ilgili bazı konularda taleplerini anlatan bir dosya hazırladıklarını belirterek, "15 Temmuz darbe girişimi ve ardından yaşanan süreç, 16 Nisan referandum propaganda dönemi nedeniyle Buca'yla ilgili dosyayı götürmeye fırsat olmadı. İzmir'in konularına hakim olmasından dolayı dosyamızdaki konuları hızlı anlatabileceğimize ve anlayacağına inanıyoruz. Ancak bu kez de AK Parti'deki konrge süreci var. Kongre sonrası randevu talep edeceğiz ve dosyamızı ileteceğiz. Çözer çözmez onu bilmiyorum. Kendisine götüreceğim ve destek olacağına inanıyorum. Konu şahsımı ve partimi ilgilendiren bir konu değil. Yarım milyon nüfusu olan ilçenin sorunlarını çözmek onların da asli görevi zaten. Bu konularda biri cezaevinin kaldırılmasıdır. Ancak daha öncelikli olarak da Menderek Caddesi'ne paralel bir aksı açmak için cezaevi jandarma lojmanlarının hemen güneydeki bir alana taşıma önerimizi vereceğiz. Projemizi çizdik. Yeni binaları inşa edip lojmanların yıkılacağı alandan yolu açmak istiyoruz. Altı ayda tamamlarız. Muhtemelen Başbakan da destek verecektir. 21 Mayıs'taki kongre sonrası dosyamızı götüreceğiz" dedi.

Yerel idarede merkeze kayma

Belediyelerin kaynak sorunları olduğuna ancak bunu da kendi çabaları ile bazı fonalrdan karşılamaya çalıştıklarına değinen Başkan Levent Piriştina, idari anlamda da sorunlar olduğunu savundu. Dünyada başarıya ulaşmış modern çağdaş kentlerin, sorunlarını yerelde çözerken, Türkiye'de gitgide merkeze kayma olduğunu belirten Piriştina "Yerel yöneticileri yakından ilgilendiren, rahatsız eden budur. Sistem merkeze kaymayı emrettikçe, yerelde finansal sıkıntı olur. Yerel ve merkezi idare kıymetli ikilidir. Uyumlu olması gerekir. Seçimler bittikten sonra parti ayrımları ortadan kalkmalıdır. Çoğu anlamda müzdarip olduğumuz konu budur" dedi.

Şirinyer'e müjde yakında

Şirinyer Parkı Projesi, ilçenin hep konuşulan ama bir türlü başlanılamayan proje olduğunu dile getiren Piriştina, "25- 30 senedir kasaplar meydanı, metro ve Şirinyer projesiyle ilgili hep bir yılan hikayesi vardır. Kasaplar Meydanı'yla başladık. Şimdi Şirinyer Projesi'nin iki etabı var. Forbes etabı ve Şirinyer kısmı var. Kordon'da olduğu gibi Forbes'i yeni bir yüze kavuşturacağız. Esnafla tartışıyoruz. Onların da kazançlarını olumsuz etkilemek istemiyoruz. Artık Forbes yoruldu, binalar çok eski. Oraya komple bir yenilemeye giriyoruz. Şirinyer ise son meclisten uygulama projeleri yapılmak üzere tüm 5000 ve 1000'lik planlar geçti. Türkiye'de olmayacak nitelikte bir proje çizildi. Ufak itirazlarımız oldu. Eylül ya da Ağustos ayında Türkiye'nin en iddialı projesi başlayacak. Proje hazır, plan hazır, ihale hazır hukuki bir engel çıkmazsa bu müjdeyi veririz" diye konuştu.

Forbes ve Yedigöller'de yenileme çalışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Forbes Caddesi'ni yeni bir yüze kavuşturacaklarını belirten Piriştina, esnafla görüşmelerinin sürdüğün en kısa sürede zemin yenilmesinden tek tip tenteye, portatif tuvaletlerden anfitiyatroya kadar Kordon'da olduğu gibi komple bir yenilemeye girileceğini söyledi. Yedi Göller'le ilgili geciktiklerini ancak Temmuz-Ağustos ayında yenileme çalışması için hazırlık yaptıklarını dile getiren Piriştina, buranın de çekim merkezine dönüşeceğini, bir şenlik yapacaklarını söyledi.

Engelliler ile eğitime destek projeleri

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca Belediyesi'ni arazisine dikilecek 17 bin 500 ağaçla "Zeytin dalı" projesini hayata geçireceklerini paylaştı. Bunun bir eğitim seferberliği olduğunu belirten Piriştina, yapılacak olan hasattan 1 milyon TL gelir beklediklerini söyledi. Bu gelirle eğitimin fonlanacağını, 600 üniversite öğrencisinin okutulacağını belirten Piriştina," Ülkenin eğitim hayatına katkı verecek bir kaynak olacak. Vakıf aracılığıyla yapmak istiyoruz. Çünkü gelecekte siyasi tercihler nedeniyle kaynak başka tarafa yönelmesin"dedi. Piriştina, engellilere de istihdam kapısı açacaklarını, Kaynaklar'da 10 bin metrekare alan üzerine kurulacak Kompost ve Solucan Gübre Tesisi'nde 15 engellinin istihdam edileceğini söyledi.

CHP\'li Başkan Piriştina\'dan Başbakan\'a Dosya
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel CHP'li Başkan Piriştina'dan Başbakan'a Dosya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da turfanda soğan hasadı başladı, fiyatlar düşmesi bekleniyor
    06 Nis Adana'da turfanda soğan hasadı başladı, fiyatlar düşmesi bekleniyor

    Adana'da hasat başlayan turfanda soğanın fiyatlarının bayramdan sonra düşmesi bekleniyor. Bu yıl Adana'da verim düşüklüğü yaşanan soğanlarda, bayramdan sonra sökülecek olanların daha yüksek verim getirmesi bekleniyor. Türkiye genelindeki depolarda soğan stoklarının azaldığı belirtiliyor. Tarladaki fiyatlar şu anda kilogramı 18-20 lira arasında değişiyor. Ramazan Bayramı'ndan sonra fiyatların düşmesi ve ihracat kapılarının açılması bekleniyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Milletlerarası Anlaşmayı Onayladı
    06 Nis Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Milletlerarası Anlaşmayı Onayladı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 2 milletlerarası anlaşma Resmi Gazete'de yayımlandı. Anlaşmalar, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Avrupa Komisyonu arasında yapılan değişiklikleri içeriyor. Ayrıca, Ankara'da imzalanan Tarım ve Kırsal Kalkınma için IPARD III Yardımı 2021-2027 Finansman Anlaşması da onaylandı.

  • TBD Eskişehir Şubesi Üyeleri İftar Programında Buluştu
    06 Nis TBD Eskişehir Şubesi Üyeleri İftar Programında Buluştu

    Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Eskişehir Şubesi üyeleri, TBD Eskişehir Şube Başkanı Barış Günaydın'ın konuşmasıyla başlayan bir iftar programında bir araya geldi. Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu ve Eskişehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu'nun da katıldığı iftarda, bilişim sektörüyle ilgili gelişmeler ele alındı.

  • İstanbul Boğazı'nda Sis Nedeniyle Geçici Trafiğe Kapatıldı
    06 Nis İstanbul Boğazı'nda Sis Nedeniyle Geçici Trafiğe Kapatıldı

    İstanbul Boğazı'nda sabah saatlerinden itibaren etkili olan sis nedeniyle İstanbul Boğazı çift yönlü ve geçici olarak askıya alındı. Sis nedeniyle bazı yerlerde görüş mesafesi de zaman zaman düştü. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Boğaz hattının çift yönlü olarak gemi trafiğine kapandığı öğrenildi.

  • İstanbul'da Sis Nedeniyle Vapur Seferleri İptal Edildi
    06 Nis İstanbul'da Sis Nedeniyle Vapur Seferleri İptal Edildi

    İstanbul'un bazı bölgelerinde sis etkili olurken, Sarıyer'de Boğaz'da sis bulutları görüntülendi. Şehir Hatları tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle bazı vapur seferlerinin iptal edildiği duyuruldu.

  • Emniyet Genel Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü: Hayatları pahasına müdahale
    06 Nis Emniyet Genel Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü: Hayatları pahasına müdahale

    Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı bünyesinde yer alan Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli cisim ve patlayıcı düzeneklere müdahale ediyor.

  • Zonguldak'ta batan geminin kayıp mürettebatı hala aranıyor
    06 Nis Zonguldak'ta batan geminin kayıp mürettebatı hala aranıyor

    Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde geçen yıl batan Kafkametler gemisinin kayıp 7 mürettebatını bulma çalışmaları hala devam ediyor. Geminin enkazının kaldırılması için özel bir şirket tarafından çalışmalar sürdürülüyor.

  • Kırklareli Büyükkarıştıran Belediye Başkanlığı Seçimi İptal Edildi
    06 Nis Kırklareli Büyükkarıştıran Belediye Başkanlığı Seçimi İptal Edildi

    Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde gerçekleşen belediye başkanlığı seçimi iptal edildi. İl Seçim Kurulu, kısıtlı 2 kişinin oy kullanmasına itiraz üzerine seçim tekrarına karar verdi.

  • Keban-Malatya Enerji İletim Hattı Projesi Kapsamında Taşınmazlar Kamulaştırılacak
    06 Nis Keban-Malatya Enerji İletim Hattı Projesi Kapsamında Taşınmazlar Kamulaştırılacak

    Cumhurbaşkanı Kararı ile Keban ile Malatya arasında tesis edilecek enerji iletim hattı projesi kapsamında bazı taşınmazlar kamulaştırılacak. Proje kapsamında güzergah değişikliği yapılması gerektiğinden 220 numaralı direk yeri mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisi ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik İletim AŞ Genel Müdürlüğü tarafından acele istimlak edilecek.

  • Bayram Tatili Boyunca Ülkede Sağanak Yağış Bekleniyor
    06 Nis Bayram Tatili Boyunca Ülkede Sağanak Yağış Bekleniyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapora göre, bayram tatili boyunca ülkede hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyredeceğini, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacağını açıkladı. Vatandaşların bu duruma dikkat etmeleri ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarını takip etmeleri gerektiği belirtildi.

  • TESK Genel Başkanı: Bayram tatilinde trafik kurallarına riayet edin
    06 Nis TESK Genel Başkanı: Bayram tatilinde trafik kurallarına riayet edin

    TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bayram tatilinde şehirlerarası yolculuk yapacak vatandaşlara trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulundu. Palandöken, geçmiş yıllarda bayram ziyaretlerinde meydana gelen kazaların büyük bir çoğunluğunun ihmallerden kaynaklandığını belirterek, sürücülerin aşırı hız, alkollü direksiyon başına geçme, emniyet kemeri takmama gibi hatalardan kaçınmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen trafik kaza kara noktalarını incelemeleri gerektiğini vurguladı.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın Personeliyle Bayramlaştı
    06 Nis Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın Personeliyle Bayramlaştı

    Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, personeliyle bayramlaşmaya başladı. Başkan Akın, tüm personelle bir araya gelerek çalışmalarında kolaylıklar diledi ve Balıkesir için birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.


Advertisement