CHP'li Başkanlardan Beydağ'a Destek Ziyareti - Son Dakika
Güncel

CHP'li Başkanlardan Beydağ'a Destek Ziyareti

CHP\'li Başkanlardan Beydağ\'a Destek Ziyareti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, darbe girişimi gecesi Beydağ'da cami imamının sala okumasına tepki gösterdikleri iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan CHP'lileri ziyaret etti.

23.07.2016 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, darbe girişimi gecesi Beydağ'da cami imamının sala okumasına tepki gösterdikleri iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan CHP'lileri ziyaret etti.

CHP Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar ve Beydağ Belediye Başkanı CHP'li Vasfi Şentürk'ün makam şoförü, bir belediye meclis üyesi ve belediyede çalışan 3 işçi, 15 Temmuz'da cami imamının sala okumasına tepki gösterdikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltındaki 6 kişi daha sonra serbest kaldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu ve İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP Beydağ İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Daha sonra bir kahvehanede konuyla ilgili değerlendirme yapıldı.

"KINIYOR, AYIPLIYORUM"

Başkan Kocaoğlu, demokrasiye inandıklarını ve sonuna kadar sahip çıktıklarını anlaterken, şöyle dedi:

"Darbelere yürekten karşıyız. Ama bu süreç vatandaşlarımızın sindirilmesi için kullanılmasın. Demokrasi için buradayız. Hep beraber devletin milletin yanındayız. 15 Temmuz akşamı böyle bir şey yaşandı. '6 gün sonra ben bunu tutuklayayım. Bunu içeri alayım, sabaha kadara bekleteyim, sabah da mahkemeye çıkartayım.' Bu bir şovdur. Burada herkes birbirini tanıyor. Burada herkes birbirinden kız almıştır vermiştir. Bu tür olaylara gerek yoktur. Bu davranışları kınıyorum, ayıplıyorum."

"OHAL, SIKIYÖNETİM DEMEK DEĞİLDİR"

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ise, halkı galeyana getirecek durumlardan kaçınmak gerektiğini anlatırken şöyle devam etti:

"Gün; birlik berberlik günüdür. Bu iş kendi rakiplerinizi darbeden sonra tasfiye etmeye dönerse, ellinizdeki gücü muhalefetin tamamını yok etmeye dönerseniz ülkeyi bölersiniz. Özgürlüklerimiz olsun kimse kimsenin hakkına hukukuna inancında ibadetine özgürlüğüne müdahale etmesin. İnsanlarımız özgürce yaşayabilsin. Bugün Türkiye Cumhuriyeti laik devlet kurulmasaydı, minarelerimiz de de ezan sesi duyamazdık. Kimse elindeki gücü başkalarına baskı olarak kullanmaya kalkmasın. Şikayet varsa gel sabah ifadeni ver dersin, akşamdan karakola çekerim anlayışını ret ediyoruz. Kimse böyle bir girişimde bulunmasın. OHAL, sıkıyönetim demek değildir. Demokrasiyi güçlendirmek için alınan karardır."

- Ödemişizmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Başkanlardan Beydağ'a Destek Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement