CHP'li Bekaroğlu; 'Ak Parti Tekrar İktidara Gelirse Türkiye'de Rejim Değişikliği Yapacak' - Son Dakika
Güncel

CHP'li Bekaroğlu; 'Ak Parti Tekrar İktidara Gelirse Türkiye'de Rejim Değişikliği Yapacak'

CHP\'li Bekaroğlu; \'Ak Parti Tekrar İktidara Gelirse Türkiye\'de Rejim Değişikliği Yapacak\'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, AK Parti'nin tekrar yüksek oy oranıyla iktidar olması halinde, Türkiye'de rejim değişikliği yapacağını ve başkanlık sistemini getirerek tek insan yönetimine resmen geçilmiş olacağını söyledi.

27.12.2014 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, AK Parti'nin tekrar yüksek oy oranıyla iktidar olması halinde, Türkiye'de rejim değişikliği yapacağını ve başkanlık sistemini getirerek tek insan yönetimine resmen geçilmiş olacağını söyledi.

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde CHP İlçe Binası açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, CHP milletvekilleri Mehmet Hilal Kaplan, Haydar Akar, eski milletvekili Hikmet Erenkaya ilçe başkanları ve partililer katıldı.

'TÜRKİYE'DE TEK ADAMLIK YÖNETİMİNE GEÇİLMESİ KABUL EDİLEMEZ'

Türkiye'nin seçimlere hazırlandığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu şunları söyledi: "Şimdi yeni bir seçime giriyoruz. Her seçim öncesi derler, bu seçim çok önemli seçim diye. Gerçekten bu seçim çok önemli bir seçim. Eğer bu seçimde alınacak sonuçlar şöyle ya da böyle olursa, Türkiye'nin bundan sonra 30 yılı şöyle ya da böyle olacak. Eğer AK Parti tekrar bu yüksek oy oranlarını alabilirse, Türkiye'de rejim değişikliği yapacak. Başkanlık sistemi getirecek. Tek insan yönetimine resmen geçilmiş olacak. Dünya çoğulculuğu, dünya müzakereyi, dünya katılımcılığı ararken Türkiye'nin tek adamlık yönetimine geçilmesi asla ve asla kabul edilemez."

'AYRIMCILIK CUMHURİYET TARİHİNDE GÖRÜLMEDİK NOKTAYA GELDİ'

Konuşmasında, ayrımcılığın Cumhuriyet tarihinde görülmedik noktaya geldiğini de söyleyen Bekaroğlu, "Bundan 12 yıl önce şu anda iktidarda bulunan AK Parti bu ülkeye 'barış', 'demokrasi', 'refah' vaadetti. 3 Y ile yani 'yasaklar', 'yolsuzluklar' ve 'yoksullukla' mücadele vaadetti." diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Toplumu yaşam tarzları üzerinden, inançlar, kimlikler üzerinden bölerek birbirine düşman etti ve etmeye devam ediyor. Bunu seçilmenin, seçim propagandasının bir parçası haline getirdi. Ayrımcılık Cumhuriyet tarihinde görülmedik noktaya geldi. Belli grup, belli kimlikte bulunan kendisine yakın olan insanlara ülkenin bütün imkanlarını sunarken, diğerlerine bunları mahrum etti. Toplumda giderek özgürlük alanları daralıyor. Yasaklardan, mağduriyetten şikayet edip gelmiş olmalarına rağmen, şu anda demokraside daha ileriye gitmek varken, geri adımlar atıyor. Hak ve özgürlükler konusunda ciddi kısıtlamalar getiriliyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Bekaroğlu; 'Ak Parti Tekrar İktidara Gelirse Türkiye'de Rejim Değişikliği Yapacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement