CHP'li Belediye Başkanı, koltuğunu vekaleten AK Partili meclis üyesine bıraktı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Belediye Başkanı, koltuğunu vekaleten AK Partili meclis üyesine bıraktı

CHP\'li Belediye Başkanı, koltuğunu vekaleten AK Partili meclis üyesine bıraktı

Rize Fındıklı Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Şahin Çevratoğlu, koltuğunu vekaleten AK Partili meclis üyesine bıraktı

31.08.2019 00:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Seferihisar'da, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) tarafından gerçekleştirilen 18. Yaz Eğitim Kampı'na katılan Fındıklı Belediye Başkanı CHP'li Ercüment Şahin Çevratoğlu, başkanlık koltuğunu vekaleten AK Partili bir isime bıraktı.

Rize'nin Fındıklı ilçesinde yüzde 60.5'lik rekor oyla başkanlık koltuğuna oturan Çevratoğlu, İzmir'de bulunduğu süre içerisinde başkanlık yetkilerini AK Partili meclis üyesi Alev Güven'e devretti.

"BU DEMOKRASİNİN GEREĞİDİR"

Çevratoğlu'nun CHP'li meclis üyeleri ve başkan yardımcıları varken böyle bir karar alması tartışma yarattı. Olayla ilgili açıklama yapan Fındıklı Belediye Başkanı CHP'li Ercüment Şahin Çevratoğlu, "Farklı görüşlerde olsak da birbirimize saygı göstermek zorundayız. Bu demokrasinin gereğidir" dedi.

CHP'li Belediye Başkanı, koltuğunu vekaleten AK Partili meclis üyesine bıraktı

"TÜM KARARLAR OY BİRLİĞİ İLE"

Her zaman için ilçeyi birlikte yönetme vaadinde bulunduklarını hatırlatan Çevratoğlu, "Başkanlık yetkilerini AK Partili Meclis Üyesi Alev hanıma bıraktığım için tepki de, övgü de aldım. Bu kentin emanetçileriyiz, bize bu görevi layık gördüler. Odak noktamız millete hizmet etmek. Bunun için de en doğru kararları vermeye çalışıyoruz. 'Yanlış, bizim yanlışımız' diye bir şey yok. Yanlış, yanlıştır. Doğru da doğru. Olaya bu açıdan bakıyoruz. Bunun için Fındıklı'da gerçekleştirdiğimiz her belediye meclisinde ve kararda ortak aklı bulmaya gayret ediyoruz. İstisnai bazı olaylar dışında tüm kararları oy birliği ile alıyoruz" yorumunu yaptı.

"İZMİR'İN YERİ AYRI"

AK Partili, Alev Güven'in kendisinin yokluğunda tüm başkanlık yetkilerine sahip olduğunu vurgulayan Başkan Ercüment Çevratoğlu, "30 Ağustos Zafer Bayramı için etkinlik hazırlıklarımız var. Meşaleli yürüyüş organizasyonumuz ve bir dizi etkinliğimiz olacak. Alev hanım layıkı ile gerekli düzenlemeleri yapıyor. Belediyenin tüm işleyişi ile ilgili karar mekanizmasını yönetiyor. Vekaleti AK Partili meclis üyesine verme kararım birçok kesimi şaşırtabilir. Çünkü onlar böyle bir şey yapmazlar, yapmıyorlar da. Ben seçim sürecinde ittifakı özümseyenlerden biri olarak halka hizmet bilinciyle gereken kararları almaktan çekinmem" dedi.

İzmir'in en keyif aldığı kentlerden biri olduğunu sözlerine ekleyen Çevratoğlu, "Seferihisar'daki kamp için geldik. İzmir'in yeri başka. Buradaki belediyelerle de her zaman işbirliği içerisinde olacağız" dedi.

Son Dakika Güncel CHP'li Belediye Başkanı, koltuğunu vekaleten AK Partili meclis üyesine bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement