CHP'li Biçer, Kışladaki Toplu Rahatsızlığı Kırmızı Ete Bağladı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Biçer, Kışladaki Toplu Rahatsızlığı Kırmızı Ete Bağladı

CHP\'li Biçer, Kışladaki Toplu Rahatsızlığı Kırmızı Ete Bağladı

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa 1'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı General Seyfettin Çalbatur Kışlası'ndan gıda şüphesiyle hastaneye kaldırılan askerlere ilgili açıklama yaptı.

17.06.2017 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa 1'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı General Seyfettin Çalbatur Kışlası'ndan gıda şüphesiyle hastaneye kaldırılan askerlere ilgili açıklama yaptı. Hastalanan askerlerden edindiği bilgiye göre kırmızı et yedikten sonra olayın yaşandığını söyledi.

Manisa 1'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı General Seyfettin Çalbatur Kışlası'ndan gıda zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan 69 askerin tamamı taburcu oldu. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, taburcu olmadan önce hastanelere giderek askerleri ziyaret etti, durumları hakkında bilgi aldı. Sonrasında parti binasında basın açıklaması yapan Biçer, şunları söyledi:

"Askerler şunu net olarak ifade ediyorlar; 'Biz bu eti yerken çok zorlandık. Et kokuyordu. Kokudan dolayı yiyemedik. Et çiğ ve kokuyordu. Birkaç lokma dahi yiyebilenler zehirlendi. Kokudan dolayı yiyemeyenler zehirlenmedi.' Vali bey daha numunelerden alınan ve et parçalarından alınan hiçbir kültür sonucu çıkmadan, askerlerin gaita ve alınan kankültürlerinin sonucu çıkmadan; çünkü bu kültürlerin üremesi için en az 24 saat, ideal olarak da 72 saate ihtiyacımız var. Dünyanın hiçbir yerinde olaydan birkaç saat sonra hiçbir yetkili ağız ve sorumluluk sahibi çıkıp, 'Efendim hiçbir toksine rastlanmamıştır' diyemez. Bilimsellikten ve sorumluluktan uzak bir açıklamadır. Olayın başlangıcı, Batı Kışla'daki yemekten kaynaklanan zehirlenmeye kadar dayanıyor. Orada ilk gün 'Hindi eti çiğdi. Hindi etinin özellikle kemikle etinin birleştiği yerlerde kırmızı bölümler vardı' dediler. Bizde bir açıklama yaparak muhtemelen 'salmonella' üreyecek dedik ve salmonella üredi. 72 saat sonra etin hijyenik olmayan, gıda kodeksine uygun olmayan şartlarda transferi, dondurulması, pişirilmesi ve sunumu sonucunda ette bulunan salmonella bakterisi eğer etin bütün kesimleri 70 derece sıcaklığa ulaşmadan insana yedirilirse, etteki bu bakteri insan vücuduna geçiyor. Bağırsağında bağırsak enfeksiyonu şeklinde bir gıda zehirlenmesine yol açıyor. Olay bu kadar netken, resmi bir açıklama halen daha yok. Manisa'da açıklamayı yapan yalnızca Manisa Valisi. Geçen sefer 'Psikolojik' dedi. Bu sefer 'Efendim hiçbir toksine rastlamadık' dedi. Dünkü olay, 23 Mayıs'ta alınmamış tedbirlerin sonucunda gelişmiştir. Dünkü olay, bile bile ladestir. Bugün ne olacağı, bu akşam yemeğinde ne olacağı, yarın ne olacağı hiç belli değil."

"BAKANINI İSTİFAYA DAVET EDELİM"

Mecliste verdiği soru önergelerine hiçbir yanıt alamadığını belirten CHP'li Biçer, AK Partili milletvekillerine de çağrıda bulunarak, "AK Partili vekillerle bu askerlerin neden zehirlendiğini hep birlikte araştıralım. 12 askeri birliğe yemek veren bu şirketin denetlenmesini yapalım ve olacak olaylara engel olalım. Bu büyük bir sorumluluktur ve bu hepimizin görevi dediğimiz de buna 'Hayır' oyu verdiniz. Dün gece AK partili il başkanının yaptığı açıklamalar ile AK Parti'nin gerçekler karşısında ne kadar iki yüzlü bir tutum içerisinde olduğunu çok net göstermektedir. Yemek şirketi, AK Parti tarafından korunuyor ve kollanıyor. Buradan bütün yetkililere bir kez daha seslenelim. Milli Savunma Bakanını istifaya davet edelim. Bunu AK Partililer ile de yapalım" dedi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Biçer, Kışladaki Toplu Rahatsızlığı Kırmızı Ete Bağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement