CHP'li Birgül Ayman Güler: Dükkanı Kapatıp Gidelim - Son Dakika
Güncel

CHP'li Birgül Ayman Güler: Dükkanı Kapatıp Gidelim

CHP\'li Birgül Ayman Güler: Dükkanı Kapatıp Gidelim

CHP İzmir Milletvekili Güler, Meclis'te başörtülü vekil ile ilgili, "Yanlış anlaşılır diye tartışmaktan vazgeçiyorsak dükkanı o zaman kapatalım." dedi

31.10.2013 13:38  Güncelleme: 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis'te bugün tarihi bir gün yaşanıyor. AK Partili 4 kadın vekil bugün Meclis'e başörtülü geldi. 

Meclis'te başörtülü vekil kararı ise CHP'yi resmen 2'ye bölmüştü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu vekilleri ılımlı olmaları konusunda uyarırken, ulusalcı kanat ise tam tersini düşünüyor.

20'YE YAKIN VEKİL KATILDI

CHP'li vekiller dün olağan üstü toplantı ve başörtüsü konusunu tartıştı. Üç saatlik kapalı grup toplantısında 20'ye yakın milletvekili söz aldı. "AK Parti'nin'nin tuzağına düşmeyelim" neredeyse ortak görüş oldu. Genel Kurul'da şiddete ve hakarete varan bir tutum izlenmemesi istendi.

"GEREKİRSE KÜRSÜ İŞGAL EDİLEBİLİR"

Ulusalcılar, AKP'nin, CHP'nin tavizleriyle bu noktaya kadar geldiğini anlattı ve "Gerekirse kürsü de işgal edilebilir" dedi. Birgül Ayman Güler, "Tepki göstermeyeceksek dükkanı kapatıp gidelim" dedi.

Ulusalcı kanat, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, TBMM Genel Kurulu'nda, AKP'nin türban konusundaki tutarsızlıklarını bizzat anlatmasını istiyor. Bu öneri genel başkana iletilecek.

Grup başkanvekilleri de bugünkü toplantının ayrıntıları hakkında genel başkanı bilgilendirecek.

BİNNAZ TOPRAK: BAŞÖRTÜSÜ OLABİLİR

İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, "Eylem yapmayalım. Meclis'te başörtüsü olabilir. Eğer CHP olarak eylem yapacak idiysek nasıl ki hakimler muaf tutuldu, öğretmenlerin de muaf tutulması gerekirdi, o zaman itiraz etmeliydik" dedi. Toprak, Meclis'e farklı kıyafet tarzlarıyla gelinmesinin CHP'ye yakışmayacağını söyledi.

"SEN DE BAŞINI ÖRT"

Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Toprak'ın konuşmasına "Sen de başını ört" diye tepki gösterdi. Toprak da, "Sen ört" diye karşılık verdi.

AYGÜN: PARTİ SESSİZ KALMAMALI

Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, "Laiklik karşıtı eylemlere parti sessiz kalmamalı. CHP laikliğe sahip mi çıkacak yoksa din karşıtı görünmeme adına cemaatlerle bile iyi geçinme siyaseti mi izleyecek? Eğer laikliği savunmayacaksak dükkanı kapatıp gidelim, kapıya kilit vuralım. 7 yaşındaki çocuğa çarşaflı öğretmenin ders vermesi laikliğin ölüm fermanıdır" dedi.

Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, "Bu bir özgürlük sorunu değil, yalan söyleniyor. Hanım arkadaşlar 2011'de Müslüman değil miydi?" diye sordu. Özkes de aynı yönde konuşma yaptı.

GÜLER: DÜKKANI KAPATIP GİDELİM

İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler , "Bu konu görmezden gelinemez. Bu konuda Genel Kurul'da Genel Başkan konuşmalı. AKP kamuda türban serbestisinin ardından buna Meclis'te meşruiyet arıyor. Oldu bittiye getirmek istiyor. Yanlış anlaşılır diye tartışmaktan vazgeçiyorsak dükkanı o zaman kapatalım. Seçmeni sahipsiz bırakamayız" dedi.

Ulusalcı kanat, Genel Kurul Salonu'nun bir ya da iki oturumuna katılmama önerisini getirdi.

MECLİS'TE SORUN ÇIKMADI

Tüm bu konuşmaların aksine Meclis'te beklenen gerginlik olmadı ve tarihi gün sorunsuz atlatıldı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel CHP'li Birgül Ayman Güler: Dükkanı Kapatıp Gidelim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement