CHP'li Çakırözer'den Küçük Zeynep'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

CHP'li Çakırözer'den Küçük Zeynep'e Ziyaret

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, "Kedi miyavlaması" sendromu (cri du chat) rahatsızlığıyla dünyaya gelen 9 aylık Zeynep bebek gibi hastaların ve ailelerinin yaşadığı sorunlara dikkati çekmek için Sağlık Bakanlığının yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek konuyu TBMM'ye...

24.05.2017 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SELÇUK KIZILDAĞ - CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, "Kedi miyavlaması" sendromu (cri du chat) rahatsızlığıyla dünyaya gelen 9 aylık Zeynep bebek gibi hastaların ve ailelerinin yaşadığı sorunlara dikkati çekmek için Sağlık Bakanlığının yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek konuyu TBMM'ye taşıdığını söyledi.

Dünyada 50 bin kişide bir görülen "Kedi miyavlaması" sendromlu Zeynep Erdoğan'ın ailesini evinde ziyaret eden Çakırözer, TBMM'ye sunduğu soru önergesini Erdoğan çiftiyle paylaştı.

Yemek ve uyku düzeni bozukluğu yaşayan, gelişimi yavaşlayan, kedi gibi ses çıkaran Zeynep bebeğin hastalığıyla yakından ilgilenen Çakırözer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının ve vatandaşların dikkatini bu hastalığa çekmek için bu soru önergesini hazırladığını dile getirdi.

Çakırözer, şöyle devam etti:

"Hastalıkla alakalı devletin yaptığı ya da yapacağı hizmetleri ailelerin bilmediğini düşünerek hazırladığım soru önergesinde; ülke genelinde bu sendroma yakalanan resmi kaç hastanın olduğunu, genetik tanı merkezi sayısını, bununla ilgili son çalışmaların neler olduğunu sordum. Özellikle hastalığın 'ağır engelli' olarak görülmemesinden dolayı ailelerin mağdur olduğunu ve raporun bu yönde verilip verilemeyeceğini öğrenmek istedim. Ayrıca 'Kedi Miyavlaması' sendromu hastalarının günümüzde devlet desteğiyle hangi imkanlardan yararlandığını sordum. Bakanlığımızın sorulara cevap vermesi halinde, hastalıkla ilgili bilinçlenmenin artacağını düşünüyorum."

"Sağlık Bakanımızın duyarlılığına inanıyorum"

Çakırözer, Türkiye'de yaklaşık 35 çocuğun bu sendromla mücadele ettiğinin altını çizerek, "Görünen 35 aile var fakat bu sayı belki de daha fazla. Anadolu Ajansı'nın hassasiyetine ve Zeynep bebeğe desteğinden ötürü teşekkür etmek istiyorum. Ben de haber sayesinde hastalığı öğrendim. Akabinde araştırmalar yaparak bazı ailelerle görüştüm." ifadelerini kullandı.

Eskişehir'de İl Sağlık Müdürlüğü ve hastanelerin Zeynep bebeğe gereken ilgiyi gösterdiğini belirten Çakırözer, "Şehrimizde konuya duyarlılık hakikaten çok güzel. Gerek İl Sağlık Müdürlüğümüz gerekse hastanelerimiz ellerinden geleni yapıyorlar. Bu minik hastalarımızın tedavileri için izlenilen yolu kamuoyuyla paylaşmak adına Sağlık Bakanlığımıza soru önergesi sundum. Tedavi yollarının, diğer ülkelerde hastalıkla başa çıkma yollarının araştırılması gerekiyor. Ailelerin maddi, manevi yanında olmak gerekiyor. Sosyal bir devletin görevi budur." değerlendirmesinde bulundu.

Çakırözer, yakın bir tarihte soru önergesini sunduğunu dile getirerek, "Hem Sağlık Bakanımıza hem de müsteşarlarına duyarlı olacaklarına ilişkin güvenim sonsuz. Özellikle Sağlık Bakanımızın duyarlılığına inanıyorum. Kendisini yakinen de tanırım. Bir randevu talebinde bulunarak, konuyu yüz yüze de konuşacağım. Hastalığın siyaseti olmaz." dedi.

"Bu hastalıkta ilginin ve tedavinin çok önemli olduğunu anladık"

Baba Mehmet Erdoğan da Zeynep'in eskiye göre daha iyi olduğunu anlatarak, "Sesimiz duyulduktan sonra çocuğumuzla çok ilgilenildi. Özellikle İl Sağlık Müdürü Ali Mumcu bey bizi ailesi gibi gördü. Çocuğum fizik tedaviler ve annesinin yoğun mücadelesi sayesinde şimdi başını kaldırabiliyor, kollarını kullanabiliyor. Bu hastalıkta ilginin ve tedavinin çok önemli olduğunu anladık. Zaten istediğimiz de çocuklarımıza gereken tedavi imkanlarının sağlanması. Sayın milletvekilimize ailece teşekkür ediyoruz. Sesimizi Mecliste duyurmuş, bizleri düşünmüş. Evimizde ağırlamaktan dolayı mutlu olduk." diye konuştu.

CHP\'li Çakırözer\'den Küçük Zeynep\'e Ziyaret
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'li Çakırözer'den Küçük Zeynep'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor
    10:14 Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor

    Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası 22-26 Nisan tarihleri arasında Denizli'de yapılacak. Şampiyonada 8 ilden 13 takım mücadele edecek.

  • Türkiye Hazır Giyim Sektörü Dünya Liderliğine Oynayabilir
    10:14 Türkiye Hazır Giyim Sektörü Dünya Liderliğine Oynayabilir

    Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Türkiye'nin katma değeri yüksek ürünlerle marka olarak dünya liderliğine oynayabilecek durumda olduğunu belirtti. Hazır giyim ve tekstil sektöründe yaşanan düşüşe rağmen Avrupalı sektör temsilcilerinin Türkiye'ye yeniden 'yeşil ışık' yakması, sektöre umut verdi. Çevikel, Türkiye'nin artık ucuz değil, katma değeri yüksek marka üretmesi gerektiğini vurguladı ve Türk tekstil sektörünün dönüm noktasında olduğunu ifade etti.

  • Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final
    10:13 Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final

    Çaykur Rizespor'un 23 yaşındaki futbolcusu Muhammet Taha Şahin, Avrupa kupaları hedefleri olduğunu belirterek, "Her maç bizim için bir final" dedi. Şahin, Başakşehir maçı öncesi yaptığı açıklamada, takımın hedeflerine ulaşmak için her maça final gibi çıktıklarını vurguladı. Ayrıca Türkiye Milli Takımı'na gitmek istediğini ve Rizespor'un taraftarının kendileri için itici bir güç olduğunu söyledi.

  • Bursa'da Metruk Binalara Operasyon: Şüpheli Şahıslar Kontrol Edildi
    10:12 Bursa'da Metruk Binalara Operasyon: Şüpheli Şahıslar Kontrol Edildi

    Bursa'da Yunus Timleri, şehrin çeşitli mahallerinde bulunan metruk binalara şok baskınlar düzenledi. Metruk binalarda bulunan şüpheli şahıslar kontrol edilirken, bir şahıs polise 'odun toplamaya geldim' dedi.


Advertisement