CHP'li Çandar Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Çandar Açıklaması

CHP\'li Çandar Açıklaması

"Artık Türk yargısının siyasi davalarla ilgili beyaz sayfa açmasının zamanı gelmiştir"

16.04.2014 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, "Türk yargısının siyasi davalarla ilgili beyaz sayfa açmasının zamanının geldiğini" söyledi.

Çandar, Meclis'te Türkiye Emekli Subaylar Derneği yönetim kurulu üyeleri, "sessiz çığlık" eylemlerini yürüten emekli subaylar, "vardiye bizde" grubunun üyesi olan Balyoz, Ergenekon, askeri casusluk davalarından tutuklu ve hükümlü subayların eşleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Kürsünün önüne, Balyoz davası hükümlüsü Yalçın Ergül'ün kitabı ile Hava ve Kara Harp okulları 82 devresinin şapkaları konuldu.

TSK aleyhine düzmece siyasi davalar açıldığını, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 40 civarında amiralin görevden uzaklaştırıldığını, komutansız kalan Deniz Kuvvetlerinin Akdeniz'deki egemenliğinin ortadan kaldırıldığını, sonuç olarak da Akdeniz'in altındaki petrol ve doğalğaz yataklarının emperyalist güçlerin eline geçtiğini iddia eden Çandar, davaların Türkiye sınırlarını aştığını, BM ve AİHM'in kapısına dayandığını dile getirdi. Çandar, "Artık silah arkadaşlarımız, aydınlar değil Türk yargısı yargılanmaktadır" iddiasında bulundu.

Tolga Çandar, BM Keyfi Tutuklama Kurulu'nca; haksız, hukuksuz yargılama yapıldığının, adil yargılama kararlarına uyulmadığının, tutuklamaların keyfi olduğunun kararlaştırıldığını, bu kararın da AİHM tarafından teyit edildiğini savunarak, "Artık Türk yargısının siyasi davalarla ilgili beyaz sayfa açmasının zamanı gelmiştir. Yüce Türk milleti, Türk milleti adına karar veren yargıdan bunu beklemektedir" ifadelerini kullandı. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Çandar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement